25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

Telegraaf | Guus Hiddink vindt partybus van Curaçao ’fantastisch’

Jeroen Kapteijns

De legendarische spelersbus van Curaçao.

Guus Hiddink ziet geen reden om te tornen aan de wel heel bijzondere spelersbus van de nationale ploeg van Curaçao.

„Ze zeiden meteen: ’Misschien wil hij wel een andere bus.’ Maar toen zag ik de bus en dat is fantastisch”, aldus de bondscoach. „Zo’n oude Amerikaanse schoolbus met een chauffeur die even breed als hoog is. Met de ene hand stuurt hij en met de andere hand bedient hij het muziekpaneel. Daar komt me een geluid uit. Ik vind het prima. Dat is iets waar je niet aan moet komen. Dat hoort bij de cultuur van de ploeg.”

De geboren Achterhoeker is een wereldburger, die op alle continenten actief is geweest. Door zijn baan als bondscoach van Curaçao is daar een nieuwe regio bijgekomen.

„Ik was nog nooit in de Caribbean geweest. Mijn eerste ervaringen zijn heel positief. Alleen jammer dat we door corona nog geen oefenwedstrijd hebben kunnen spelen. Daarom beginnen we in maart direct met twee WK-kwalificatieduels. Op Curaçao tegen Saint Vincent & The Grenadines en vanwege corona treffen we Cuba in Guatemala; Cuba komen we door de regels niet in.”

Bron: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Hiddink was toch de trainer die zich met Nederland niet kwalificeerde voor een EK? Hiddink die volgens de Kabel alleen zou luisten naar witte spelers?

 2. Blijkbaar was Remco nog niet zo goed dat ze Hiddink hebben verkozen bij Bicantini.

  Zijn eigen medeeilanders hebben hem er onelegant uitgegooid. Daar kan Hiddink, een doorgewinterde trainer ook n8ets aan doen.

  Dus niet zo piepen Bululu!
  Je moet tegen El Hage & co tekeer gaan.

 3. In ieder geval heeft Guus humor, dat kun je van weinigen op dit ‘forum’ zeggen. Remco is inmiddels een gepasseerd station. Het is niet elegant gegaan maar je kunt niet altijd naar het verleden kijken. Ik hoop dat de spelers onder zijn leiding doorkunnen.
  Go go Guusje.

 4. Kijk dat Guus Geluk op zijn leeftijd nog voetbal geluk op zoekt begrijp ik $$$, maar hij moet wel de waarheid vertellen, binnen 2 wk wedstrijden ligt het curacrim elftal er uit moet Guus zeggen en ik Guus Geluk heb mijn zakken vol!.

 5. Beflapas lijdt aan het virus waaraan veel Curacaoenaars lijden, namelijk denken dat Curacao het centrum van de wereld is.

  Newsflash, Beflapas, in Quatar, Noord Amerika, Afrika en Azie heeft nog nooit iemand van dit corrupte boevennest gehoord.

 6. “Daarom beginnen we in maart direct met twee WK-kwalificatieduels”. Het gaat om de WK van 2022 in Qatar. Volgens Amnesty zijn ± 65.000 arbeiders door slechte werk omstandigheden door het bouwen van stadiums in Qatar overleden.

  Het geeft aan hoe walgelijk en hypocriet de sportwereld is, iedereen vindt toch een excuus om naar toe te gaan want iedereen is dol op de oliedollars.

  Wij kunnen als klein land een statement maken door ons nu uit de kwalificatie terug te trekken maar daar horen we de politiek hier niet over en dat is geen toeval wat de intelligentie coefficient van de gemiddelde politici hier is net zo hoog als die van de gemiddelde voetballer.

  De aftrap van de WK is op maandag 21 november 2022 en dan zullen ze letterlijk voor elk doelpunt op de graven van 65.000 gastarbeiders juichen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -