28 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 19:50

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Voor tiende keer geen quorum

AntilliaansDagblad | Voor tiende keer geen quorum

Binnen een kwartier moest Pauletta de vergadering alweer afsluiten, even gefrustreerd en verslagen ogend als de andere negen parlementsleden van de coalitie

Willemstad – Gisteren was er voor de tiende keer in twee maanden geen quorum om een Statenvergadering door te kunnen laten gaan. De oppositie houdt voet bij stuk en weigert mee te werken aan de behandeling van de geloofsbrieven van beoogd PAR-Statenlid Emmilou Capriles.

De behandeling van de geloofsbrieven stond ook gisteren weer als ‘ingekomen documenten’ op de agenda van de openbare vergadering. Die zijn half februari ingediend bij het parlement na onderzoek door de Electorale Raad. Een commissie in de Staten moet ze vervolgens beoordelen en goedkeuren. Pas daarna kan Capriles als Statenlid worden beëdigd door de gouverneur.

Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR) zei gisteren niets over de geloofsbrieven, maar benadrukte wel dat alweer twee belangrijke agendapunten niet konden worden besproken met twee verschillende ministers.

Allereerst zouden de misstanden rond de koop en verkoop van de gebouwen van het Curaçaohuis in Nederland worden besproken met premier Eugene Rhuggenaath (PAR) in zijn functie van minister van Algemene Zaken. Dat naar aanleiding van het rapport van de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) van 30 november 2020.

Het rapport werd al eerder toegelicht door leden van de ARC in een centrale commissie van de Staten, maar tijdens een openbare vergadering kunnen de parlementariërs de verantwoordelijk ministers aan de tand voelen en moties indienen.

Daarna zouden de Statenleden met minister Zita Jesus-Leito van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) in debat gaan over het vaccinatieprogramma dat net van start is gegaan. Pauletta:

,,Ik hoef niet uit te leggen hoe belangrijk dit onderwerp is. Het gaat erom hoe we onze bevolking gezond houden en hoe we de gemeenschap langzaam maar zeker weer kunnen openen. Het is belangrijk dat we dat hier in het parlement bespreken. Er zijn mensen die op het punt staan hun baan te verliezen doordat verschillende economische sectoren stilvielen. We moeten laten zien dat er een parlement en een regering is die achter hen staat.”

Binnen een kwartier moest Pauletta de vergadering alweer afsluiten, even gefrustreerd en verslagen ogend als de andere negen parlementsleden van de coalitie. ,,Helaas kunnen we geen debat voeren met de GMN-minister over dit onderwerp, omdat tien mensen ervoor kiezen niet naar hun werkplek te komen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

8 reacties

 1. Oplossing is simpel: haal de geloofsbrieven van de agenda, dan kan de rest besproken worden.
  Zal wel te veel voor de hand liggen omdat er toch nog iemand een jaar wachtgeld is beloofd voor een paar weken ‘werk’

 2. Blijkbaar is er een aanwijziging gekomen vanuit Nederland. Een zeer Koloniale zet alleen om mevrouw Capriles een jaar salaris te geven.

  Kan Nederland ook een Statenlid Jaarsalaris op mijn bankrekening storten?

 3. Het is exact zoals mevr Diana Le Bacs het beschreven heeft, deze beroepssaboteurs die verheven zijn als politici, omdat het systeem dit mogelijk maakt en die tot hun grote frustratie in de banken van de oppositie belandden en uit gramschap al 4 jaar lang de economie lamleggen. Waren ze maar in de coalitie toendertijd belandt, Nederland had ons dan als provincie aangenomen en die criminelen voorgoed uitgeschakeld.

 4. Het is duidelijk dat de staten leden, ondanks hun bestuurservaring, geen idee hebben wat hun functie is binnen dit democratisch stelsel. Het vragen stellen aan en terverandtwoording roepen van ministers is niet alleen de taak van de oppositie. Dit voorbeeld geeft aan dat de oppositie zijn verandwoordelijkheid ontloopt door weg te blijven maar ook de statenleden van de regeringspartijen nemen geen verantwoording door hun taak als controleur niet uit te voeren.
  Wij hebben geen democratie. We hebben een gekozen en overbetaalde klucht. Waarin de acteurs hun taak niet uitvoeren en alleen bezig zijn met eigen (Friends and family) gewin. Een klucht waar bestuurlijke en politieke verantwoordelijkheid niet bestaat en waarbij de enigen verandwoordelijkheid die van justitie is.

 5. Helaas kunnen we geen debat voeren met de GMN-minister over dit onderwerp, omdat tien mensen ervoor kiezen niet naar hun werkplek te komen.

  Er waren toch 10 andere Statenleden wel aanwezig die de stukken goed hadden doorgenomen en vragen hadden?

 6. “,,Helaas kunnen we geen debat voeren met de GMN-minister over dit onderwerp, omdat tien mensen ervoor kiezen niet naar hun werkplek te komen.”
  Ook dit geeft de kwaliteit van de staten leden weer. De statenleden van de regeringspartijen zijn niet in staat om vragen te stellen. Het is voor hun duidelijk dat er geen andere mogelijkheid was om als laatste in het koninkrijk te beginnen. En blijkbaar gaat het vaccineren volledig volgens plan en is de gehele bevolking in mei 2x gevaccineerd.
  En ja als plannen en uitvoering zo goed door de minister wordt uitgevoerd zijn er geen vragen.
  Het parlement in een farce, of ze nu komen of niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties