25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:45

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Voor tiende keer geen quorum

Binnen een kwartier moest Pauletta de vergadering alweer afsluiten, even gefrustreerd en verslagen ogend als de andere negen parlementsleden van de coalitie

Willemstad – Gisteren was er voor de tiende keer in twee maanden geen quorum om een Statenvergadering door te kunnen laten gaan. De oppositie houdt voet bij stuk en weigert mee te werken aan de behandeling van de geloofsbrieven van beoogd PAR-Statenlid Emmilou Capriles.

De behandeling van de geloofsbrieven stond ook gisteren weer als ‘ingekomen documenten’ op de agenda van de openbare vergadering. Die zijn half februari ingediend bij het parlement na onderzoek door de Electorale Raad. Een commissie in de Staten moet ze vervolgens beoordelen en goedkeuren. Pas daarna kan Capriles als Statenlid worden beëdigd door de gouverneur.

Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR) zei gisteren niets over de geloofsbrieven, maar benadrukte wel dat alweer twee belangrijke agendapunten niet konden worden besproken met twee verschillende ministers.

Allereerst zouden de misstanden rond de koop en verkoop van de gebouwen van het Curaçaohuis in Nederland worden besproken met premier Eugene Rhuggenaath (PAR) in zijn functie van minister van Algemene Zaken. Dat naar aanleiding van het rapport van de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) van 30 november 2020.

- Advertentie -

Het rapport werd al eerder toegelicht door leden van de ARC in een centrale commissie van de Staten, maar tijdens een openbare vergadering kunnen de parlementariërs de verantwoordelijk ministers aan de tand voelen en moties indienen.

Daarna zouden de Statenleden met minister Zita Jesus-Leito van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) in debat gaan over het vaccinatieprogramma dat net van start is gegaan. Pauletta:

,,Ik hoef niet uit te leggen hoe belangrijk dit onderwerp is. Het gaat erom hoe we onze bevolking gezond houden en hoe we de gemeenschap langzaam maar zeker weer kunnen openen. Het is belangrijk dat we dat hier in het parlement bespreken. Er zijn mensen die op het punt staan hun baan te verliezen doordat verschillende economische sectoren stilvielen. We moeten laten zien dat er een parlement en een regering is die achter hen staat.”

Binnen een kwartier moest Pauletta de vergadering alweer afsluiten, even gefrustreerd en verslagen ogend als de andere negen parlementsleden van de coalitie. ,,Helaas kunnen we geen debat voeren met de GMN-minister over dit onderwerp, omdat tien mensen ervoor kiezen niet naar hun werkplek te komen.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Oplossing is simpel: haal de geloofsbrieven van de agenda, dan kan de rest besproken worden.
  Zal wel te veel voor de hand liggen omdat er toch nog iemand een jaar wachtgeld is beloofd voor een paar weken ‘werk’

 2. Blijkbaar is er een aanwijziging gekomen vanuit Nederland. Een zeer Koloniale zet alleen om mevrouw Capriles een jaar salaris te geven.

  Kan Nederland ook een Statenlid Jaarsalaris op mijn bankrekening storten?

 3. Het is exact zoals mevr Diana Le Bacs het beschreven heeft, deze beroepssaboteurs die verheven zijn als politici, omdat het systeem dit mogelijk maakt en die tot hun grote frustratie in de banken van de oppositie belandden en uit gramschap al 4 jaar lang de economie lamleggen. Waren ze maar in de coalitie toendertijd belandt, Nederland had ons dan als provincie aangenomen en die criminelen voorgoed uitgeschakeld.

 4. Het is duidelijk dat de staten leden, ondanks hun bestuurservaring, geen idee hebben wat hun functie is binnen dit democratisch stelsel. Het vragen stellen aan en terverandtwoording roepen van ministers is niet alleen de taak van de oppositie. Dit voorbeeld geeft aan dat de oppositie zijn verandwoordelijkheid ontloopt door weg te blijven maar ook de statenleden van de regeringspartijen nemen geen verantwoording door hun taak als controleur niet uit te voeren.
  Wij hebben geen democratie. We hebben een gekozen en overbetaalde klucht. Waarin de acteurs hun taak niet uitvoeren en alleen bezig zijn met eigen (Friends and family) gewin. Een klucht waar bestuurlijke en politieke verantwoordelijkheid niet bestaat en waarbij de enigen verandwoordelijkheid die van justitie is.

 5. Helaas kunnen we geen debat voeren met de GMN-minister over dit onderwerp, omdat tien mensen ervoor kiezen niet naar hun werkplek te komen.

  Er waren toch 10 andere Statenleden wel aanwezig die de stukken goed hadden doorgenomen en vragen hadden?

 6. “,,Helaas kunnen we geen debat voeren met de GMN-minister over dit onderwerp, omdat tien mensen ervoor kiezen niet naar hun werkplek te komen.”
  Ook dit geeft de kwaliteit van de staten leden weer. De statenleden van de regeringspartijen zijn niet in staat om vragen te stellen. Het is voor hun duidelijk dat er geen andere mogelijkheid was om als laatste in het koninkrijk te beginnen. En blijkbaar gaat het vaccineren volledig volgens plan en is de gehele bevolking in mei 2x gevaccineerd.
  En ja als plannen en uitvoering zo goed door de minister wordt uitgevoerd zijn er geen vragen.
  Het parlement in een farce, of ze nu komen of niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -