Telegraaf | Escobars nijlpaarden-imperium breidt zich uit

De groep nijlpaarden bestaat inmiddels uit zo’n 35 dieren: het is daarmee de grootste kudde buiten Afrika

De groep nijlpaarden van Escobar bestaat inmiddels uit zo’n 35 dieren: het is daarmee de grootste kudde buiten Afrika

Doradal – Wie dacht dat Colombia verlost was van de extravagante drugsbaron Pablo Escobar, heeft het mis. Zelfs twintig jaar na zijn dood worden Colombianen nog met de zelfverklaarde coke-koning geconfronteerd.

Nu in de vorm van zijn nijlpaarden, die Escobar overleefden.

De dieren, afkomstig uit de voormalige dierentuin van de drugsbaas, planten zich zo snel voort, dat er al een paar zijn ontsnapt en rondlopen in de Colombiaanse jungle. Omwonenden en bezoekers van Hacienda Napoles in Puerto Trinfo, het voormalig landgoed van Escobar en intussen een attractiepark, worden met bordjes gewaarschuwd.

De nijlpaarden hebben geen natuurlijke vijanden hebben in het gebied. „Het is een paradijs voor de dieren. Ze hebben hier veel meer vrijheid dan ze zou hebben in hun natuurlijke leefomgeving. Ze kunnen zich daardoor ook veel sneller voortplanten”, zegt een Amerikaanse ecoloog. De groep nijlpaarden bestaat inmiddels uit zo’n 35 dieren: het is daarmee de grootste kudde buiten Afrika, meldt de Britse krant The Telegraph.

Escobar, wiens cocaïneimperium hem een fortuin opleverde van ongeveer dertig miljard dollar, stierf in 1993. De drugsbaron stond bekend om zijn extravagante levensstijl. Op zijn landgoed had hij naast privé-dierentuin – met beesten vanuit de hele wereld – een kart-circuit, een collectie van oude auto’s, een stierenarena en een privé vliegveld.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *