27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 22:56

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Nieuwe partij wil ‘links’ zijn

HomeMediaAmigoe | Nieuwe partij wil ‘links’ zijn

charles cooper
‘de partij van Cooper”

WILLEMSTAD — De nieuwe politieke partij die vanmiddag gepresenteerd wordt, met Charles Cooper aan het hoofd, zal een linkse partij worden, die sociaal-democratische waarden hoog in het vaandel heeft. Dit is gisteren besloten tijdens een bijeenkomst met alle betrokkenen.

In de media wordt de nieuwe beweging steevast de partij van Cooper genoemd. Maar de betrokkenen wijzen erop dat het een samensmelting is van drie afzonderlijke ‘groepen’, namelijk voormalig Eilandsraadslid en verliezend kandidaat van de bestuursverkiezingen Urvin Macaay, Cooper zelf en de Groep van Zestien. Wat allen bindt is het feit dat zij uit de MAN zijn gestapt omdat ‘zij zich niet meer herkennen in de blauwe partij’.

Over de naam van de partij werd de afgelopen dagen veel gespeculeerd. Direct betrokkenen willen hierover geen uitspraken doen en stellen dat dit gedurende de persconferentie bekend zal worden gemaakt. Een naam die in de wandelgangen werd genoemd is MPAS, Movementu Patriótiko i Adelanto Sosial, maar omdat deze naam wel heel erg veel lijkt op die van Partido pa Adelanto i Inovashon Soshal (Pais), wordt ervan uitgegaan dat er vanmiddag een andere naam uit de bus zal rollen.

Bronnen rondom de nieuwe beweging melden dat er achter de schermen pogingen worden gedaan om een bemiddeling tot stand te brengen tussen deze groep en de MAN. Dit zou een initiatief zijn van degenen die de MAN een warm hart toedragen. Maar vanuit de nieuwe groep wordt gesteld dat dit een gepasseerd station zou zijn of, zoals een direct betrokkene de Amigoe meldde: “Dit is geen mosterd na de maaltijd meer, dit is mosterd na het tandenpoetsen.”

Bij het ter perse gaan van deze krant had de presentatie nog niet plaatsgevonden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. In de region staat links voor geld afpakken van de rijken en om hiermee jezelf en je familie te bevooroordelen.. Familie Chavez rijdt als enige mensen in de staat Barinas in dure SUV’s. Ze hebben een prive leger om ze te beschermen. De normale man heeft geen geld om te eten.

 2. “Links” staat meestal voor geld uitdelen wat er niet is en een ander de schuld geven voor alles wat fout gaat. Voorbeelden genoeg in de buurt.

 3. De regio heeft immers uitgebreide ervaring met linkse ‘lijders’:
  – Het failliete Venezuela van Chavez.
  – Het drama destijds in het Grenada Bishop
  – Het armlastige Nicaragua van Ortega
  – Het nu vrijwel failliete Suriname met de crimineel Bouterse als staatshoofd
  Kortom linkse politiek, een beproefd recept voor een rampspoed.

 4. Chávez, Castro en Maduro zijn ook sociaal democratisch. De 3e rijkste vrouw in de USA: dochter van Chávez. Nog ‘n portie peulen?

 5. Cooper in een LINKSE partij?

  Laat me niet lachen! Cooper is een ordinaire corrupte zakkenvuller die in 2010 niets eens door de screening kwam, totdat Schotte die screening door zijn kontenlikker Michael Romer liet doen.

  De laffe loopjongen Romer vond vervolgens alle MFK en MAN criminelen ministeriabel.

 6. “die sociaal-democratische waarden hoog in het vaandel heeft”. Dat zegt Cooper die zijn zakken al degelijk gevuld heeft van het volk. Kijk eens naar de straat waar hij woont, netjes geasfalteerd precies tot aan de doorgaande weg. Meneer vond dat zijn auto teveel te lijden had van de kuilen. Het werd geasfalteerd uit de zakken van het volk. Omliggende straten zijn nog steeds een puinhoop. Tja Cooper sociaal-democratische waarden alleen voor jou maar niet voor het volk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties