28 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 19:31

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaTelegraaf | Erdogan: leg Nederland sancties op

Telegraaf | Erdogan: leg Nederland sancties op

Erdogan: ‘Nederland bananenrepubliek’

ISTANBUL – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft internationale organisaties opgeroepen Nederland sancties op te leggen. De Turkse leider verweet Nederland zondag zich te gedragen als ,,een bananenrepubliek”.

Erdogan kwam met zijn oproep tijdens een toespraak in de provincie Kocaeli. ,,Ik roep alle internationale organisaties in Europa en elders op om Nederland sancties op te leggen”, zei de president. Het schoot hem in het verkeerde keelgat dat Europa geen kritiek levert op het Nederlandse optreden. ,,Heeft Europa iets gezegd? Nee. Waarom? Omdat ze elkaar niet bijten.”

Toch lieten andere EU-landen zondag van zich horen. Zo riep Frankrijk op tot de-escalatie. Saillant was dat de Turkse minister Mevlüt Çavusoglu (Buitenlandse Zaken) uitgerekend een toespraak in het Franse Metz aangreep om Nederland te bestempelen tot ,,hoofdstad van het fascisme”.

In de Duitse politiek gingen juist stemmen op om solidariteit met Nederland te tonen. Volgens de voorzitter van de Duitse liberale partij FDP heeft premier Mark Rutte gehandeld zoals je het ook van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europa had mogen verwachten.

Ook de Deense regering ziet de rel met lede ogen aan. Premier Lars Lokke Rasmussen stelde voor een gepland bezoek van zijn Turkse ambtsgenoot Binali Yildirim aan Denemarken uit te stellen. ,,De bijeenkomst kan niet los worden gezien van de Turkse aanvallen op Nederland”, zei Rasmussen.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. Heeft Erdogan niet eerder verklaard het Ottomaanse Rijk te willen herstellen ? Begint volgens mij in Europa, gemakkelijker dan in die andere Staten in het Midden Oosten.

 2. Dubbele paspoorten zijn zowiezo discriminerend. Gelden alleen voor ‘Nederlanders’ uit bepaaldende landen maar normale nederlanders Mogen het niet..

  En je ziet het.. met turkse vlaggen en ze hebben het ook over ons land..

 3. Jongens, meisjes… ga je eens heel goed verdiepen in deze zaak en dan zal je er snel achter komen dat Erdogan een levensgevaarlijk mannetje is. Gelukkig staat ongeveer de helft van de Turken achter hem, maar de andere helft heeft hij nog niet! Vandaar zijn gevaarlijke acties. Toch opvallend dat ik steeds meer lees en hoor dat men het heeft over “die zogenaamde staatsgreep”. Zelf was ik er, meteen na de staatsgreep, op bedacht dat hij deze coup weleens zelf in scene gezet kan hebben. Hij is een man met zeer duistere kanten en spaart zijn eigen volk niet. Wij noemen dit gewoon een tiran. Ik heb zeer veel respect voor Rutte (ook al ben ik het niet altijd met hem eens) die getoond heeft dat Turkije nu echt te ver is gegaan. Prima reactie van een premier. Maar wel eng dat onze allochtonen (van Turkse afkomst) zó pro Turkije zijn, pro dictator. Ze worden wel een keer wakker, maar meestal is het dan te laat. Ja, nu zie je weer dat het hebben van een dubbel paspoort gewoon voor problemen kan zorgen, en wel problemen op wereldniveau. Toch maar serieus iets aan de 2 paspoorten doen. Jammer voor de goedwillende Turken, want die heb je ook. Europese Unie, hou je poot stijf !!! Ze zijn daar nog lang niet aan democratie toe…zou dat nog ooit komen? Islam en democratie , waaronder scheiding van Kerk en Staat, past niet bij elkaar. Het zijn gewoon 2 aparte werelden. Ik heb (geef!) geen oordeel over de islam, maar hou ze in het Midden Oosten. Ze zijn nog lang niet toe aan het vrije westen. Dan moeten ze maar eerst eens kritisch hun eigen geloof gaan bestuderen, want ze leven nog in de Middeleeuwen. Jammer. Vooral voor de islamieten zelf, met name voor hun kinderen.

 4. La Stiwz is inderdaad tenenkrommend arrogant maar heeft vrijwel altijd gelijk.

  Sterker nog, de enige zinvolle bijdragen op dit forum zijn van la Stiwz, Joep Meloen en mij.

  En misschien van Rene Aller, maar zijn/haar bijdragen lees ik nooit uit omdat ik halverwege in slaap val.

 5. @Enri:
  “…Verder discussieer ik niet meer met je…”

  Gelukkig, hoef ik je zinnen ook geen 6 keer door te lezen en dan maar hopen dat ik het gesnapt hebt.

 6. LaStiwz, hoe kan je harde feiten onder een noemer plaatsen als “onzin in 1 zin”

  “Turkije schiet in eigen voet met economische sancties”
  http://www.telegraaf.nl/dft/27788091/__Turkije_schiet_in_eigen_voet_met_economische_sancties__.html

  Turkije Junk-status
  Maar donkere wolken pakken zich samen: De Turkse munt, de lira, heeft al ruim 10% van zijn waarde verloren in 2017 en Turkije kan geen geld meer lenen op de internationale kapitaalmarkt anders dan tegen een hoge rente. Zijn staatsobligaties worden als ’junk’ benoemd. Mede daardoor dreigt nu de inflatie uit de hand te lopen.

  Je moet ingelogd zijn om het compleet te lezen. Verder discussieer ik niet meer met je, je bent heel eigenwijs.

 7. @Enri: je schrijft: “…binnenkort zal jouw eigen volk je wegsturen…”

  Volgens mij hebben ze hem een half jaartje geleden nog binnengehaald.
  Erdogan krijgt inderdaad miljarden. Maar de rest van de afspraak was dat Turkije al die vluchtelingen niet kan dragen en ze “geëxporteerd” zouden worden in andere Europese landen. Geheel volgens afspraak met de hele EU.

  Zijn stelling is: ik kan al die vluchtelingen niet aan. Ik wil ze wel opvangen, maar dit kost geld en dat heb ik niet. Ik wil geld, ik vang ze op en ik stuur ze door. Zoniet, dan komen ze Turkije niet in. Exporteert Turkije nu, of importeert de EU.

  Güle güle.

  ps: “…Het wersten is geallieerd aan Israël,Irak en Saudi Arabië. Koeweit en aan alle voormalige Russische Staten zoals Estland, Letland Oekraïne (15 steden), Te veel om op te noemen…”
  Hier kan ik niets op zeggen. Zelden zoveel onzin in 1 zin gelezen.

 8. ik lees hier veel zeer domme opmerkingen van onwetende lezers-weet waar je het over hebt-niet Turkije maar Erdogan is een gevaar voor heel Europa

 9. LaStiwz ik ben beter geinformeerd dan jouw. Endrogan krijt miljarden € v/d EU om Syrische en andere vluchtelingen tegen te houden die via Turkije naar EU landen willen reizen. Maar hij exporteert ze zelf want hij wil dat EU landen een islamitische staat wordt met hem aan het hoofd.

  Hij wil de grondwet van Turkije veranderen zodat hij langer kan regeren en alle macht naar zich toe trekken. Deze man is 1000 keer gevaarlijker dan Schotte. Hij beschuldigd Fethullah Gülen v/e staatsgreep terwijl hij dat zelf had georganiseerd. Om zielig te doen en alle macht naar zich toe te trekken Europa en het Westen heb Turkije niet nodig. Laat die turken maar zich aansluiten aan China, Iran en Rusland.

  Het wersten is geallieerd aan Israël,Irak en Saudi Arabië. Koeweit en aan alle voormalige Russische Staten zoals Estland, Letland Oekraïne (15 steden), Te veel om op te noemen.
  Binnenkort kom hij huilen naar het westen om vergeving te vragen. Endrogan is ook een duivel in schaapskleren.

 10. Wapengekletter dat niet veel voorstelt. EU heeft Turkije nodig, ook in NATO verband. De EU had toch “een deal” met Turkije t.a.v. Wat observator ‘de 5de cologne ‘ noemt. Andersom heeft Turkije (die door de Arabische Wereld ervan wordt beschuldigd het Kalifaat (geen ISIS) voor een seculiere Staat te hebben afgeschaft) de EU en VS nodig. De Koerden ten Zuid-Oosten van Turkije vechten voor o.a. een eigen Staat. Dit laatste zal zonder steun uit ‘het Westen’ nooit gerealiseerd worden.

 11. Heel Europa is schijnbaar bang voor de Turkse vijfde colonne binnen hun grenzen. Gisteren is in Nederland heel goed duidelijk geworden waar de loyaliteit van deze vijfde colonne ligt niet bij hun nieuwe vaderland(en) maar bij Turkije en de islamofacist Erdogan. Dit pleit er voor de toegestane dubbele nationaliteit op zo kort mogelijke termijn af te schaffen. Europa quo vadis?

 12. @Enri: geen kranten gelezen of nog gegoogled het laatste half jaar?
  Blijkbaar niet. Gelukkig wordt je dan niet door enige kennis gehinderd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties