27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 06:44

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieToerismesectorTelegraaf | Vrouw (38) overlijdt na zeldzame haaienaanval Sint-Maarten

Telegraaf | Vrouw (38) overlijdt na zeldzame haaienaanval Sint-Maarten

Eerste grote incident op eiland

Een tijgerhaai (foto) of stierhaai zou de dader zijn Ⓒ HH / Mauritius Images GmbH

SAN JUAN – Op het eiland Sint-Maarten is geschokt gereageerd op een fatale aanval van een haai waarbij een vrouw is overleden, melden de Washington Post en persbureau AP. Dodelijke aanvallen zijn zeer zeldzaam.

De overheid, het Nederlandse deel van het eiland is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, heeft het overlijden bevestigd. Op internet circuleren beelden van een lichaam dat uit de zee wordt gehaald.

De vrouw overleed bij het strand Orient Bay, een populair gebied voor zwemmers en surfers. De identiteit van de vrouw is niet bekendgemaakt. Volgens lokale media gaat het om een 38-jarige Française die op vakantie was. De haai zou haar been eraf hebben gebeten.

Voor het eerst

Haaienaanvallen met dodelijke afloop zijn zeldzaam. Volgens persbureau AP is op Sint-Maarten überhaupt slechts een haaienaanval bekend. Die was niet dodelijk. In het hele Caribische gebied zijn vier fatale aanvallen en nog dertig andere incidenten bekend, waarvan het merendeel op de Bahama’s plaatsvond.

De Amerikaanse haaienonderzoeker Mike Heithaus van de Florida International University stelt tegen AP dat verschillende soorten haaien voorkomen bij Sint-Maarten, waaronder vooral rifhaaien en verpleegsterhaaien, die de mens met rust laten, maar soms ook tijgerhaaien en stierhaaien. „Die vormen meestal ook geen bedreiging, maar kunnen gevaarlijk zijn.”

Bron: Telegraaf

6 reacties

 1. Bull sharks and tiger sharks tend to feed closer to human settlements than 20 years ago. The spill of food, but also the increased use of fertilizer creates more marine life, and that close to the shores and beaches.
  Furthermore the increasing fishing diminishes the number of natural food chain fishes that is normal food to these killer sharks.
  So, finally these shark attacks are human inflicted.

 2. In opdracht van de gezamenlijke toeristengeldverzamelaars heeft de overheid een persbericht uit doen gaan waarin een aanval van een haai als “zeer zeldzaam” wordt omschreven.
  Maar toch zijn er op nagenoeg alle caribische eilanden aanvallen geregistreerd. Weliswaar minder dan 1 per eiland per jaar gemiddeld, maar zo ‘zeer zeldzaam’ zijn ze dus nu ook weer niet.
  Gewoon objectieve journalistiek is moeilijk he?!

 3. Jammer dat dit weer voorpagina nieuws is, kans dat dit je overkomt is nagenoeg nihil, 1100 doden in het verkeer jaarlijks in nederland staat niet eens meer in de krant, ritje naar het strand is altijd nog factor 100.000 gevaarlijker.

 4. Het is erg voor dit slachtoffer en haar familie, maar wat ik niet snap is het volgende.

  Iedereen (eilandbewoners) weet dat de eilandkant die gericht is naar de oceaan het meest risicovol is voor o.a. haaienaanvallen.
  In dit artikel werd het niet genoemd, maar ze zwom 150 meter uit de kust!
  Als je op Google Earth bij Orient Bay 150m uit de kust kijkt, is het soms al diep water. Je vraagt je af waarom iemand daar gaat zwemmen.

  Doordat er al bijna 1 jaar minder toeristen naar de caraïben komen, betekent dat automatisch ook dat de haaien minder voedsel gekregen hebben. Biologen hebben hun mond gehouden, en de overheden slapen zoals gewoonlijk.

 5. Normaal worden alle toeristen reclame in de kranten in het Engels geschreven zonder een woord Nederlands en nu word het met koeie letters in het Nederlands vertaald, lekker zo’n Haai aanval, het gaat al slecht op het kl.te eiland met die covid-19 toestand, met dit haaien verhaal wat over de hele wereld gaat erbij gaat het corrupte eiland met alleen maar corrupte gezagvoerders en ambtenaren op zeker naar de Filistijnen. De groeten en een fijne kerst aan de corrupte miljoenen $$$$ zakken vullers familie van overleden Claude Wathy

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties