30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Dodelijke jacht op illegalen Curacao

HomeMediaTelegraaf | Dodelijke jacht op illegalen Curacao

Edwin Timmer

Wapenvondst plus drugs bij crash | ANP

WILLEMSTAD – Een razende politieachtervolging heeft deze ochtend op Curacao het leven gekost aan twee, vermoedelijk net illegaal gearriveerde, Venezolaanse immigranten.

De twee zaten in een Honda SUV met in totaal acht Latino’s, die uiteindelijk met grote snelheid van de weg raakte in St Joris. Dat ligt op het oostelijke deel van het Caribische eiland. De zes overige inzittenden raakten zwaar gewond, waarvan één zich nog in kritieke toestand bevindt.

In de zwaar gecrashte auto trof de politie 23 wapens aan plus een onduidelijke hoeveelheid drugs. De politie reageerde op een oproep van de Kustwacht Caribisch Gebied dat een kleine, snelle boot was gesignaleerd in de nabijheid van de kust. Vermoedelijk zijn de illegale immigranten aan wal gegaan en werden ze vervolgens opgepikt.

De politie op Curacao heeft nog geen definitieve zekerheid over de nationaliteiten van alle inzittenden van de auto. Vermoedelijk gaat het om Venezolanen. Het komt regelmatig voor dat Venezolanen, mede door de aanhoudende crisis in eigen land, illegaal naar de ABC-eilanden proberen te komen. Een deel van die illegalen belandt in de misdaad of de illegale prostitutie.

Bron: Telegraaf

9 reacties

 1. Ik was er niet bij maar de plekken waar de drugs en wapens uit de wagen zijn gegooid zijn met met een rondje gemarkeert.Zag de beelden op tv. De andere 6 overlevenden moeten een verklaring afleggen,

 2. In het bericht staat; “In de zwaar gecrashte auto trof de politie 23 wapens aan plus een onduidelijke hoeveelheid drugs”. Nou weet ik toevallig dat criminelen vaak aan risico spreiding doen dus nooit al hun eieren in het zelfde mandje doen.

  Is het misschien mogelijk dat aangezien twee doden zijn gevallen, dat de politie achteraf de wapens en drugs daar heeft neergezet?? Het is maar een idee.

 3. De tekst van de Telegraaf (razende politieachtervolging) impliceert dat de politie schuldig is aan de dood van ‘onschuldigen’ die de vreselijke toestanden in Venezuela wilden ontvluchten. Het lijkt echter te gaan om criminelen die weinig goeds van zin waren op Curacao. Prima actie dus van de KPC agenten. Het heeft ons een hoop ellende bespaard.

 4. Ik zou graag willen weten, Wim, wát je hier nu precies mee wilt zeggen. Dat is me nog niet helemaal (helemaal niet!) duidelijk. De Bijbel is en blijft prachtig, maar graag enige verklaring en toelichting erbij. Dán kan ik er iets mee.

 5. Johannes 10 De goede Herder
  1 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie de schaapskooi niet door de deur binnengaat, maar van elders naar binnen klimt, die is een dief en een rover.
  2 Maar wie door de deur naar binnen gaat, die is herder van de schapen.
  3 Voor hem doet de deurwachter open en de schapen horen zijn stem, en hij roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten.
  4 En wanneer hij zijn eigen schapen naar buiten gedreven heeft, gaat hij voor hen uit, en de schapen volgen hem, omdat zij zijn stem kennen.
  5 Maar een vreemde zullen zij beslist niet volgen, maar zij zullen van hem wegvluchten, omdat zij de stem van vreemden niet kennen.
  6 Deze gelijkenis sprak Jezus tot hen, maar zij begrepen niet wat datgene wat Hij tot hen sprak, betekende.
  7 Jezus dan zei opnieuw tegen hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Ik ben de Deur voor de schapen.
  8 Allen die vóór Mij gekomen zijn, zijn dieven en rovers, maar de schapen hebben niet naar hen geluisterd.
  9 Ik ben de Deur; als iemand door Mij naar binnen gaat, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden.
  10 De dief komt alleen maar om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.
  11 Ik ben de goede Herder; de goede herder geeft zijn leven voor de schapen.
  12 Maar de huurling en wie geen herder is, die de schapen niet tot eigendom heeft, ziet de wolf komen en laat de schapen in de steek en vlucht; en de wolf grijpt ze en drijft de schapen uiteen.
  13 En de huurling vlucht, omdat hij een huurling is en zich niet om de schapen bekommert.
  14 Ik ben de goede Herder en Ik ken de Mijnen en word door de Mijnen gekend,
  15 zoals de Vader Mij kent en Ik de Vader ken; en Ik geef Mijn leven voor de schapen.
  16 Ik heb nog andere schapen, die niet van deze schaapskooi zijn; ook die moet Ik binnenbrengen, en zij zullen Mijn stem horen en het zal worden één kudde en één Herder.
  17 Daarom heeft de Vader Mij lief, omdat Ik Mijn leven geef om het opnieuw te nemen.
  18 Niemand neemt het Mij af, maar Ik geef het uit Mijzelf; Ik heb macht het te geven, en heb macht het opnieuw te nemen. Dit gebod heb Ik van Mijn Vader ontvangen.
  19 Er ontstond dan opnieuw verdeeldheid onder de Joden vanwege deze woorden.
  20 En velen van hen zeiden: Hij is door een demon bezeten en is buiten zinnen, waarom luistert u naar Hem?
  21 Anderen zeiden: Dit zijn geen woorden van een bezetene; kan een demon soms ogen van blinden openen?
  Jezus op het feest van de tempelwijding
  22 En het was het feest van de inwijding van de tempel in Jeruzalem, en het was winter.
  23 En Jezus liep rond in de tempel, in de zuilengang van Salomo.
  24 De Joden dan omringden Hem en zeiden tegen Hem: Hoelang houdt U ons in het onzekere? Als U de Christus bent, zeg het ons vrijuit.
  25 Jezus antwoordde hun: Ik heb het u gezegd en u gelooft het niet. De werken die Ik doe in de Naam van Mijn Vader, die getuigen van Mij.
  26 Maar u gelooft niet, want u bent niet van Mijn schapen, zoals Ik u gezegd heb.
  27 Mijn schapen horen Mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij.
  28 En Ik geef hun eeuwig leven; en zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit Mijn hand rukken.
  29 Mijn Vader, Die hen aan Mij gegeven heeft, is meer dan allen, en niemand kan hen uit de hand van Mijn Vader rukken.
  30 Ik en de Vader zijn Één.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties