28 C
Willemstad
• woensdag 17 augustus 2022

Laatste reacties

Telegraaf | Curaçaose dolfijnen toch op weg naar Saoedi-Arabië: ’Dit breekt ons hart’

Edwin Timmer

Twee van de inmiddels naar Saoedi-Arabië vertrokken dolfijnen in actie tijdens een show op Curaçao Ⓒ FOTO ANP/HH

WILLEMSTAD – Ondanks fel protest van dierenbeschermers en oud-verzorgers zijn vijf dolfijnen van Curaçao Sea Aquarium in een vrachtvliegtuig gestopt en vertrokken naar Saoedi-Arabië.

’Met pijn in het hart’ zijn de dolfijnen Machu, Serena, Sami, Mosa en Luna ’uitgezwaaid’ door het personeel, stelt mede-eigenaar Adriaan ’Dutch’ Schrier in een persbericht.

De reis per vrachtvliegtuig maakt een tussenlanding in Caïro om water te verversen en brengt de zoogdieren uiteindelijk naar Jeddah.

Een rechter verbood donderdag nog de export van de vijf dolfijnen na een kort geding aangespannen door dierwelzijnsorganisatie Animal Rights. Dierenbeschermers en voormalig verzorgers van de dolfijnen maken zich grote zorgen over de nieuwe leefomstandigheden in het ’chloorbad in de woestijn’.

De eigenaars van de dolfijnen wisten het rechterlijke verbod toch te omzeilen door bij de overheid een exportvergunning te bemachtigen. „Dit breekt ons hart”, zegt verzorgster Zenzi Willems. „We zijn boos, verdrietig en teleurgesteld.”

Schrier legt in het persbericht uit dat het toerismebedrijf als gevolg van de pandemie geen andere keuze had. Corona zorgde in 2020 en 2021 voor tijdelijke sluiting van de attractie. Personeelskosten én kosten voor containers vol vis voor de dolfijnen gingen wel door. Ook zou de lagune waar de dolfijnen leven de maximale capaciteit hebben bereikt.

Schrier gelooft echter in een goed nieuw onderkomen. „Het Fakieh Aquarium heeft verzekerd er alles aan te doen om de dolfijnen optimale voorzieningen te bieden.”

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

2 reacties

  1. De eigenaars van de dolfijnen wisten het rechterlijke verbod toch te omzeilen door bij de overheid een exportvergunning te bemachtigen.

    Envelopje hier en daar.

  2. Sinds wanneer heer Schrier kan u geloven wat deze arabieren u verzekeren? Hier het enige wat telt is het geld dat uw organisatie ontvangt voor het verkoop van de dieren en het sparen van kosten van hun onderhoud. Niet alleen ik,maar de bewoners van Curacao,hebben meer verwacht van u die altijd,tot nu toe, de mond vol had van liefde en kennis van aquatische dieren. Niet voor niks is Animal Rights zo tegen deze verplaatsing van de dieren naar Jeddah.Ik hoop dat u hiermee rustig kan slapen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...