Telegraaf | Curaçao scherpt coronamaatregelen aan

Het Rode Kruis op Curacao geeft voedselkaarten uit aan bewoners van het eiland die door de coronacrisis in grote financiele problemen zijn geraakt en hun baan zijn verloren Ⓒ Hollandse Hoogte / ANP

WILLEMSTAD – De Curaçaose regering heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Restaurants en supermarkten mogen nog maar de helft van het eerder maximaal toegestane aantal bezoekers binnenlaten. Bars en cafés hebben een limiet van 25 bezoekers opgelegd gekregen.

Op het eiland zijn 26 actieve besmettingen geregistreerd. Ruim een week geleden werd voor het eerst sinds lange tijd een lokale besmetting geconstateerd. De regering benadrukt al dagenlang dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen door vaak de handen te wassen en afstand te houden tot andere mensen in de publieke ruimte. Eerder werden op het eiland al alle grote evenementen en dans- en muziekactiviteiten afgelast.

Op Bonaire is vrijdag een nieuwe actieve besmetting geregistreerd, de tweede op rij. Het gaat om een persoon die de dagen daarvoor in Curaçao verbleef. Bonaire houdt de ontwikkelingen op Curaçao nauwgezet in de gaten. Eerder werden luchtverbindingen met Aruba (1154 actieve besmettingen) en Sint-Maarten (248 actieve besmettingen) gestaakt. Er is nog vliegverkeer tussen Curaçao en Bonaire.

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Curaçao scherpt coronamaatregelen aan

  1. Curaçao scherpt corruptiemaatregelen aan”

    Dacht eerst dat dit er stond

  2. Zou het maar serieus nemen, vooral omdat de responsibility bij de mensen Zelf ligt.
    Gisteren bij vdTweel Jan Thiel viel me weer op dat vooral de NL toerist er schijt aan heeft, op mijn opmerking achter de lijn te gaan staan krijg je een antwoord ‘ik sta op m’n eigen benen’.,ze staan verdomme gewoon in je nek te hijgen. Ik was de enige met een mondkapje. Men doet maar, eigenlijk precies waar men puf in heeft.
    Met zo’n bs mentaliteit ‘komen we er wel’.

  3. Nou hoe serieus moeten we dit nemen? Er is geen enkele patient met covis in het CMC en er is een verpleegkundige besmet terwijl de directie zichzelf een topsalaris betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *