ParadiseFM | Alle landen moeten instemmen met de rijkswet

Knops benadrukt in zijn antwoorden wederom dat zonder akkoord een derde tranche aan noodsteun is uitgesloten.

De beruchte consensusrijkswet, in de volksmond CHE genoemd, is een wet waarmee zowel Curaçao, Sint Maarten en Aruba moeten instemmen.

Dat antwoordt Staatssecretaris Raymond Knops op Kamervragen. Op dit moment hebben alle drie de landen kritiek op de wet en wordt er overlegd met Nederland.

Knops benadrukt in zijn antwoorden wederom dat zonder akkoord een derde tranche aan noodsteun is uitgesloten.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Alle landen moeten instemmen met de rijkswet

 1. We moeten niet zeuren. Gewoon tekenen bij het kruisje, klaar!!

 2. @Nederland:

  “Hopelijk stoppen we Curacao en geven we hen de vrijheid om alles op de eigen manier te doen.”

  Daar vechten de politici op het eiland voor, hun autonomie dat niets meer is than a thin veil to receive funds from Holland to further their luxurious lifestyles dat zij openlijk toegeven niet te kunnen genereren.

  Stel je voor als een burgermeester van een gemeente in Nederland dit soort gedrag vertoond ten koste van zijn gemeente. Geld van de gemeenschap gebruiken ter persoonlijke verrijking.

  Daar zou zeer snel een stokje voor gestoken worden.

 3. Bravo !

 4. Berichtje uit Nederland. Het land van de kolonisators.
  Hopelijk stoppen we Curacao en geven we hen de vrijheid om alles op de eigen manier te doen. Nu even geen geld meer uit onze belastingpot. Hebben hier al genoeg last van alles wat met Curacao te maken heeft. Succes!

 5. Instellen die CHE en verder stoppen met zeiken. Al was het alleen maar om die graaiers en toko den toko de wind uit de zeilen te nemen.
  Het graaien ten koste van de belastingbetaler moet gewoon stoppen. Niet het kleine alsmaar oppoppende groepje. Ik ben blij dat Knops namens het kabinet bij z’n standpunt blijft.
  Enough is enough!

 6. Drechi pa bosnan Tur

  Heb je dat echt helemaal ZELF bedacht @CI??
  Je kan niet eens je eigen pensioen goed regelen, en dan nu de “redder in de nood” :de expert” uithangen hier. Ach man, je vertelt wel, maar je kan me nog meer vertellen…

 7. Curacao Independiente

  CHE is simpelweg CHE (want het is een lening geen noodsteun). Curaçao heeft meer dan genoeg geleend bij de 1e en 2e tranch….dus liever geen 3e tranch aan leningen. Dat een ieder meer belasting, ziekte kosten enz. moet gaan afdragen te komenden tijd ontkomt men niet aan, met of zonder CHE gaat het leven duurder worden. Dat degene die het moeilijk hebben nog moeilijker gaan krijgen is ook een realiteit. Nederrland is zelf een goede causes tijdens de vorige crisis heeft Nederland alles aan gedaan om van de minder bedeelden aan de bedelstaf te krijgen, resultaat drastisch groei in werklozen en voedselbank klanten. In huidige crisis loop de werklozen iets minder hard maar als je informatie zoekt is de een na ander Nederlandse bedrijf die mensen aan het ontslaan zijn met al de zogenaamde NOW steun die ze krijgen, dus eerlijk gezegd alleen de sterkere bedrijven hebben een kans om te overleven. Trouwens Amsterdam zit in de dezelfde boot van terugval in toerisme als CAS eilanden…er is geen ontkomen aan, toerisme als groote economische pilaar zit vol met scheuren dus ….tijd voor een andere economische invulling. CHE gaat voor meer problemen zorgen, het is tijd om knoppen door te hakken en om voor de nee aan CHE te gaan!

 8. Drechi pa bosnan Tur

  Lekkere jongen die Grappemaker… ik bedoel Grapperhaus van jullie… Zegt nu “dat hij spijt heeft als haren op zijn hoofd”…. Whuahauahauahahahaaaaa…
  Blijf naar de YDK kijken zuurkooleters, en kijk vooral niet naar jullie eigen fouten, (want dat zijn het. Maar hier op Curacao heten ze crimineel gedrag)..
  Vreemd he??

 9. Houdt je poot stijf Knops, er is lang genoeg geld in deze bodemloze put gegooid, geld wat nooit terecht kwam daar waar het voor bestemd was. Het moet afgelopen zijn. Basta !

 10. De druk op de ketel wordt verhoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *