26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 08:39

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaTelegraaf | Consumentenbond: vakantiemeldpunt stroomt vol met klachten

Telegraaf | Consumentenbond: vakantiemeldpunt stroomt vol met klachten

Paul Eldering

Consumentenbond: „We vermoeden dat airlines eerder eigen klanten terugbetalen dan bemiddelaars te compenseren. We gaan in gesprek met de sector.”

DEN HAAG – Er zijn na twee weken al 2600 meldingen binnengekomen bij het nieuwe ’Corona Vakantiemeldpunt’ van de Consumentenbond. De meeste klachten gaan over vluchten (1116), gevolgd door pakketreizen (616). Dat maakt de bond vrijdag bekend.

„De klachten over losse vliegtickets gaan vooral over trage terugbetaling bij annulering van de vlucht. Vooral consumenten die boeken via ticketwebsites zijn de dupe. Zij melden massaal dat ze hun geld of voucher niet of veel te laat ontvangen. Ook de onbereikbaarheid is een groot probleem”, aldus een woordvoerster.

Volgens directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond laten de klachten zien dat consumenten die rechtstreeks boeken bij een luchtvaartmaatschappij, vaker en sneller hun geld of een voucher ontvangen. „We vermoeden dat airlines eerder eigen klanten terugbetalen dan bemiddelaars te compenseren. We gaan in gesprek met de sector.”

Irritatie

Reizigers ergeren zich volgens haar ook aan de ruime tijd die sommige vliegbedrijven nemen om de reissom terug te betalen. Ook bij pakketreizen (vlucht en hotel) gaan veel klachten over het niet snel genoeg kunnen inwisselen van vouchers voor geld. „Maar wettelijk hebben ze daar wel recht op.” De Consumentenbond gaat toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) dan ook inschakelen.

Bij klachten over accommodaties is er in ruim de helft van de gevallen sprake van een annulering of omboeking door de reiziger zelf, aldus het meldpunt. De bond roept consumenten op om hun ervaringen te blijven delen.

Bron: Telegraaf

5 reacties

 1. @Roy. Eens met je bemerking over de aso’s die deze winter gewoon gaan skieen. In de tijd waarin jouw voorbeelden speelden waren we nog zo naief dat er er geen reisbeperkingen waren. De huidige problemen, en het feit dat deze zolanf duren, komen vooral door locale aso’s welke zich niet aan de regels houden.

 2. Beste Frits, ik had het niet specifiek over curaçao, maar meer in het algemeen. Bijvoorbeeld in Nederland is corona binnengekomen door vakantiegangers uit Tirol, en later uit Italië. En ook in Frankrijk kwam de besmetting uit Oostenrijk en Italië binnen. En in beide europese coronabrongebieden kwam de besmetting uit wuhan van werknemers van multinationale ondernemingen.

 3. @Roy
  Probeer eens het echte nieuws te volgen. 99% van de besmettingen op Curacao zijn ontstaan door het ASO gedrag van de locale mensen op het eiland en niet door de (Nederlandse) toeristen.

  Kijk eerst eens in de spiegel, als je die hebt, voordat je weer naar een ander wijst, zoals hier gebruikelijk is. Un palu a dal mi auto duru! Goh, hij reed langs de boom toen daar op eens arm uitkwam en zijn auto een harde klap gaf. Net goed moet je maar niet appen als je aan het rijden bent.

 4. Geen enkel medelijden. Als er gevraagd wordt NIET op vakantie te gaan om verspreiding van corona tegen te gaan, zijn er alleen maar ASO’s die wèl gaan. Als er niet zoveel personenverkeer tussen landen en eilanden voortduurde, waren we allang u8t de gevarenzone.
  Laat ze dan ook maar in hun portemonnee gepakt worden.

 5. Vooral consumenten die boeken via ticketwebsites zijn de dupe.

  Dat moet je ook niet doen. Direct boeken! Is altijd problemen dit websites.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties