29 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Bezorgdheid op Curaçao: ’We moeten leren van Nederland’

HomeNieuwsTelegraaf | Bezorgdheid op Curaçao: ’We moeten leren van Nederland’
De Gouverneur gaf in haar speech aan dat Curaçao een voorbeeld moet nemen aan Nederland. Daar gaat het volgens haar wel „erg goed.”

WILLEMSTAD – Curaçao is er in 2019 op economisch, sociaal en financieel gebied niet op vooruitgegaan. Dat zei gouverneur Lucille George-Wout vrijdagavond (lokale tijd) tijdens haar traditionele nieuwjaarstoespraak. Ook voor 2020 wordt meer economische krimp verwacht en zal onzekerheid toenemen, aldus een bezorgde George-Wout.

Ze gaf in haar speech aan dat Curaçao een voorbeeld moet nemen aan Nederland. Daar gaat het volgens haar wel „erg goed.” Ze riep politici op om „te kijken en te leren” van zowel Nederland als Bonaire. Maar vooral om „gebruik te maken van de mogelijkheden die binnen het Koninkrijk worden geboden.”

Ook stelde ze dat „we op Curaçao met respect naar elkaar moeten luisteren” en „onze geesten moeten openstellen voor de ander.”

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. @Bouman. Dus u spreekt voor uzelf? U bent dus ook besmet met het doctrine virus van de leiders van pvv en forum.Want ik zie de onomstotelijke vastgestelde feiten wel goed onder ogen.

 2. Ze gaf in haar speech aan dat Curaçao een voorbeeld moet nemen aan Nederland. Daar gaat het volgens haar wel „erg goed.”

  In Nederland gaat het goed met politici en linke lui die werkzaam zijn in de asiel industrie. Verder gaat er weinig goed

 3. @Bash. Dat is nou wat je noemt echt gezwets in de ruimte. Zo’n 80% van het onderwijzend personeel inclusief schoolbesturen stemt op een linkse partij. Dus die hoeven zich absoluut geen zorgen te maken. Wat veel verwerpelijker is dat deze linkse kliek in veel gevallen middels aantoonbare indoctrinatie probeert de jeugd te vergiftigen met hun linkse ideeën. Er zijn hier voldoende bewijzen voor in heimelijk door leerlingen opgenomen geluidsopnames tijdens o.a. lessen maatschappijleer.

 4. @Bouman. Gezwets in de ruimte. Ik ken ook leraren die hun politieke voorkeur voor groenlinks hebben bekend gemaakt en ook geen contractverlenging kregen dan wel te verstaan hebben gekregen om een andere school te zoeken.
  Acceptabel niet. Behalve als ze hun voorkeur uitdragen tijdens de lessen. Dan is het voor mij acceptabel. Een leraar dient namelijk politiek neutraal les te geven.

 5. Wel apart dat niemand even bij stil stond dat deze uitspraken van de gouverneur racistisch zijn. Zoiets van jullie zwarten kunnen wat van die blanken leren. Blijkbaar vindt zij dat de slavernij te vroeg afgeschaft is en dat wij nog niet aan toe waren.

 6. @John Bash
  Dit heeft niks met hypocrisie of dommigheid te maken, maar alleen met zelfbescherming. Bijv. in het onderwijs zijn er tal van voorbeelden van leraren die, nadat ze hun politieke voorkeur hebben bekendgemaakt, het leven zuur wordt gemaakt of tijdelijke contracten niet verlengd worden. Vindt u dat dan acceptabel?

 7. Haha het lijkt hier op dit forum wel een struisvogelfarm. Kijk naar de realiteit waarin deze rots op allerlei terrein steeds verder wegzakt in ellende. Ook al doet dat pijn, Nederland doet het veel en veel beter dan wijzelf. Wegkijken helpt niet. Zelf de handen uit de mouwen steken wel, maar dat lijkt voor velen alhier hier wel heel erg veel moeite te kosten. Schoppen tegen de winnaars is natuurlijk ook veel makkelijker. En je wordt er bovendien niet moe van. Hoe dom kan je zijn ?

 8. @Bouman. Van bepaalde mensen die u betiteld als intelligentia, mag je meer verwachten dan op partijen te stemmen die alleen one liners de wereld in helpen. Die partijen weten niet hoe ze een oneliner om moeten buigen in oplossingen. Maar het scoort makkelijk. Beetje hypocriet dat de door u bedoelde personen niet voor hun voorkeur durven uit te komen vanwege hun maatschappelijke positie. En dat is de dommigheid van al die mensen.

 9. @John Bash
  Om PVV- en Forumstemmers weg te zetten als dom volk is een typisch geval van stigmatisering en klopt ook nog eens van geen kant. U zou de intelligentsia de kost moeten geven die vandaag de dag op één van beide partijen stemmen. Men komt hier echter in veel gevallen niet openlijk voor uit, omdat dit gevolgen kan hebben voor hun mastschappelijke positie. En ik zal u een voorbeeld geven hoe hypocriet o.a. links-liberaal Nederland is. Als beide partijen bijvoorbeeld zeggen dat het zo niet langer kan met de ongebreidelde massa-immigratie, worden ze onmiddellijk weggezet als xenofoben en racisten. Maar als een minister van CDA-huize, zoals De Jonge afgelopen week, exact hetzelfde zegt is het ineens een interessante opmerking in een moeilijk dossier.

 10. Als je buurman enorm veel geld verspilt, veel geld over de balk gooit door waardeloze uitgaven, slechte investeringen, zijn familie komt in problemen door torenhoge schulden die hij niet kan betalen, er is niets te eten etcétera etcétera, zou je als ouder jouw kinderen aanmoedigen zijn voorbeeld te ook volgen Lucille?? Goh, het laat (weer duidelijk) zien dat slechte voorbeelden jouw als politicus niet meer choqueren. Het doet je niets. Het kan zelfs zijn dat je niet eens beseft dat je met zulke mensen omgaat. Lucille, in de Nederlandse regering/kabinet zitten ook talloze gewetenloze booswichten die regelmatig de wet overtreden en het volk onderdrukken. Of dacht jij Lucille dat het heiligen zijn? Neen, zij laten zich wél kennen of hun activiteiten zuiver en oprecht zijn. Het ligt voor de hand Lucille dat je, als je iemand verkeerd ziet handelen, zijn weg NEVER als voorbeeld moet volgen en vooral niet voor je kinderen. De Nederlandse regering/kabinet weet zelfs het verschil niet tussen zijn linker en zijn rechter hand. Het zijn dwazen. Nederland zit ook in de puree, in grote moeilijkheden. Niet alles wat blinkt is goud. Nederland heeft haar glans allang verloren, Nederland zit in het donker. Het is een troep hier. Het is niet hét Nederland dat jij en ik vroeger hebben gekend Lucille. Hebben jullie geen televisie thuis Lucille? Hebben jullie geen kranten abonnement om het Nederlandse “nieuws spektakel” dagelijks te volgen?? Lucille Lucille, ik had het echt anders verwacht van jou. Maar goed, je weet het ook niet beter dame. Ik begrijp het volkomen voor je meid. Maar weet wel: wie onrecht doet, zal stellig terugontvangen wat hij/Zij aan onrecht deed…………………..Laat Nederland zijn (slechte) weg maar gaan, en zorgen jullie voor de jiunan di Corsow. Nan no merece di ta ser tratá asina, jiunan di Corsow merece mejor. Ta bo paisanonan nan ta tambe. Ta nan a pone bosnan sinta riba e stoel cu boso ta sinta awendia pa guianan. No abusa y lubida nan. Bosnan mester di pueblo di Corsow.

 11. @Kees Bouman.
  Omdat het domme volk in Holland houd van oneliners. De pvv en forum weten ook dat hun oneliners niet uitvoerbaar zijn. Maar het scoort lekker bij de dommen.

 12. @Theo. Mogelijk is het u ontgaan. Maar ook de VVD maakt vandaag de dag deel uit van die neo-geitenwollensokkenmentaliteit. Ze dansen naar de pijpen van D’66 en Groen Links. Waarom denkt u dat partijen als Forum maar ook de PVV zo hoog in de peilingen staan? Voor een groot gedeelte VVD-afvalligen. O.a. op het conto te schrijven van mister wegkijk, alias mister peudo- Alzheimerpatient Mark Rutte. En dat het op Curaçao geen hemel op aarde is ben ik met iedereen eens. Maar om wat hier mis is te verbeteren naar Nederlands voorbeeld is en blijft een gotspe. Dat landje aan de Noordzee is zo ziek als een hond. Als je als patient aan de beterende hand bent (en als het contract van de overheid betreffende de Isla met de nieuwe eigenaren een succes blijkt te zijn, geloof ik daar in), dan ga je niet aan het infuus met een in- en in-verziekte natie. Ik geloof nog steeds in de wijsheid: Onderzoek alle dingen, maar behoud het goede. Dan ben je in Nederland snel uitgezocht.

 13. Kees Bouman je slaat de spijker op de kop. Curaçao moet zeker het halfslachtige Nederlands beleid niet overnemen waar het het beschermen van de eigen identiteit aangaat. Dus per direct een stop van de instroom van niet geboren Curaçaoenaars. Pas toelating als nieuwkomers iets toevoegen aan het kennis potentieel en geslaagd zijn voor een strenge inburgeringstoets. Dus kennis hebben van taal en cultuur. Meer luisteren naar het volk en vooral niet naar de expats en het koloniaal bestuur. Europa is gelukkig lekker ver weg. Stoppen met klimaatbeleid en de Isla lekker laten roken. Ik zou zo nog wel wat vergelijkingen op kunnen noemen zet hem op Kees!

 14. ….”Om Nederland als voorbeeldland weg te zetten is een gotspe”….

  Ik wou dat we hier een hoogontwikkeld wegennet-, onderwijs-, milieu en waterbeheer-infrastructuur hadden zoals in Nederland, i.p.v. de gatenkaaswegen zonder wegbelijning, zwaar verwaarloosde scholeninfrastructuur / onderwijssysteem en disfunctionele afwatering / afvalwaterverwerking .

  Genoeg mooie zaken waar we wél een voorbeeld aan kunnen nemen.

 15. Beste meneer Bouman, hoe doet Curaçao het op het gebied van gezondheidszorg, justitie, defensie, economie, sociaal en noem maar op?! Dat het in Nederland niet gaat zoals idealistisch wensbaar is is duidelijk. Maar alsnog kan een land als Curaçao op veel vlakken een voorbeeld nemen aan Nederland. Sterker nog, het is er sinds de onafhankelijkheid niet beter op geworden op het mooie eiland.. De economie krimpt, de veiligheid gaat harder en harder achteruit, de sociale kloof tussen rijk en arm wordt groter en groter, de kloof tussen Antillianen en import inwoners (lees Nederlanders) is ook steeds groter (mede door de Nederlandse instelling zelf). En uw stelling dat Nederland al jaren door vrouwen en geitenwollen sokken dragers geleid wordt is ook totale onzin. Er is al jaaaaaren een rechts kabinet met de VVD (en mannelijke MP) voorop aan de macht..

 16. Ach… Te laat! Ans is al toegelaten…….. Huilen met de pet op dus!!
  En wat nog erger is: dan zijn ook nog de “Ans-types” DIE HIER GEBOREN ZIJN……….

 17. Ik zou het wat minder bruut willen zeggen dan dhr Bouman maar hij heeft in principe wel gelijk. Het is lang geleden dat Nederland een voorbeeldfunctie had . Nu is er zeer weinig overgebleven om nog trots op te zijn. Ongetwijfeld zijn er veel personen die het goede willen maar die durven nu niet meer naar voren te komen want dan krijg je gelijk benamingen als racist,homofoob,kapitalist,terrorist etc naar je hoofd geslingerd. Of je wordt in elkaar geramd door die z.g.nette burgers en krijgt dan geen tot weinig hulp aangeboden. Kijk alleen maar naar de problemen tijdens oud en nieuw. Ruim 700 branden in zowel Rotterdam als Den Haag.

 18. Om Nederland als voorbeeldland weg te zetten is een gotspe. Een land dat al decennialang geregeerd wordt door een stelletje overgeëmancipeerde, feministische wijven, geruggesteund door een zootje neo-geitenwollensokkenfiguren, de homoscene en Brussel mag nooit tot voorbeeld dienen. Ondanks dat het er economisch gezien niet slecht voor staat (waar overigens lang niet alle burgers iets van merken) zijn de problemen daar gigantisch. De huidige regering ziet kans de ruggegraat van de samenleving, namelijk werkend Nederland, tegen zich in het harnas te jagen, zoals de boeren en de bouwwereld, in een poging om, zoals gebruikelijk, het braafste jongetje van de klas te zijn op milieugebied. Daarnaast is dat landje aan de Noordzee verworden tot één van de belangrijkste narcostaten ter wereld. Niet alleen is het binnenlands gebruik gigantisch van zowel traditionele als synthetische drugs, ook de productie en doorvoer naar andere landen is schrikbarend. De hoeveelheid binnenlands gebruik wordt o.a. vastgesteld door rioolwater uit de grote steden te onderzoeken en tijdens de talloze muziekfestivals in de zomer zit het gebruik van met name synthetische drugs door jongeren boven de 70%. O.a. de politie geeft aan dat de war on drugs allang is verloren. Moet Curaçao daar een voorbeeld aan nemen? Dan de problemen met ongebreidelde immigratie. Zelfs CDA-minister De Jonge vindt nu zelfs dat dat zo niet langer kan. Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan. Op allerlei terreinen, zoals het onderwijs, de gezondheidszorg, justitie, defensie, noem maar op is er stront aan de knikker. En Curaçao moet daar een voorbeeld aan nemen? Laat me niet lachen!

 19. Ook stelde ze dat „we op Curaçao met respect naar elkaar moeten luisteren” en „onze geesten moeten openstellen voor de ander.”

  Blijkbaar heeft mevrouw George op de KKC de ‘bijdragen’ van Drechi gelezen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties