27 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 09:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | ABC Online Media van start met Koninkrijk.nu

Persbureau Curacao

De nieuwe site zal onder meer worden bediend door journalisten Dick Drayer en Harald Linkels. Daarnaast zal er, net als bij bijvoorbeeld bij Bonaire.nu het geval is, ook gebruik worden gemaakt van gastschrijvers en columnisten.

Sinds woensdag 2 januari 2020 is er sprake van een nieuwe loot aan de zich steeds verder uitdijende stam van het online nieuws, vallend onder de ABC Online Media-groep.

- Advertentie -

Ook nieuwssites bonaire.nu en curacao.nu, die inmiddels een aanzienlijke en nog steeds dagelijks groeiende groep lezers kennen, maken deel uit van de op Bonaire gevestigde mediagroep.

ABC Online Media directeur, Sylvia de Leon, vindt de uitbreiding een logische stap. “Na het verdwijnen van de site Koninkrijksrelaties.nu van journalist René Zwart merkten wij dat er daarmee een gat was gevallen in de berichtgeving over de zes Nederlands-Caribische eilanden en Politiek Den Haag. De andere sites die wij beheren richten zich vooral op de afzonderlijke eilanden, maar er zijn veel zaken die alle (ei)landen van het Koninkrijk aangaan. Daarom gaan wij nu van start met Koninkrijk.nu”.

De nieuwe site zal onder meer worden bediend door journalisten Dick Drayer en Harald Linkels. Daarnaast zal er, net als bij bijvoorbeeld bij Bonaire.nu het geval is, ook gebruik worden gemaakt van gastschrijvers en columnisten.

Dichter bij elkaar brengen

Volgens De Leon is een belangrijk doel van de nieuwe site het dichter bij elkaar brengen van allen die belang hebben bij het Koninkrijk. “Er is nog veel onbekendheid bij de partners aan beide kanten van de Oceaan. Wij wonen en werken op prachtige eilanden met een unieke culturele en biologische diversiteit, waar iedereen in het Koninkrijk trots op kan zijn. Anderzijds worden er op het niveau van de Rijksoverheid beslissingen genomen over zaken die een belangrijke impact hebben op onze zes eilanden. Reden dus om ook die ontwikkelingen goed te volgen en daarover te rapporteren voor onze lokale lezers.

Hoger niveau

Journalist Dick Drayer ziet vooral ook een kans om “Antilliaans” nieuws op een hoger niveau te brengen. “Veel Nederlandse nieuwsmedia zijn nog wel eens kort door de bocht als het gaat om hun weergave wat op de eilanden gebeurt. Anderzijds kan de journalistieke kwaliteit van lokale media, nog wel eens een tandje hoger. En dan zeg ik het voorzichtig”, aldus Drayer.

Ook Engelstalig nieuws

Behalve de Nederlandstalige nieuwssites verzorgt ABC Online Media, in samenwerking met Harald Linkels, ook Engelstalig nieuws over de BES-eilanden via BES-Reporter.com. De laatstgenoemde nieuwssite wordt vooral veel op St. Eustatius en Saba gelezen, waar Nederlands (beduidend) minder populair is.

 

Bron: Curacao.nu

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. De journalistieke kwaliteit van lokale media, kan wel eens een tandje hoger volgens Dick Draayer. Nou good fucking luck dat gaat nooit nimmer gebeuren. Behalve dat bij de radio en televisie vooral ongeschoolde mannen en vrouwen werken zijn ze afhankelijk van adverteerders en meestal zijn het dezelfde adverteerders die ook politieke partijen sponsoren.

    Ze zeggen dat de journalistiek de waakhond van de democratie is nou met zo een waardeloze media is het triest gesteld met de democratie hier..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -