25.7 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

BNR | Hongarije weigert Poetin te arresteren bij bezoek

Mocht de Russische president Vladimir Poetin een bezoek brengen aan Hongarije, dan zal hij niet worden opgepakt. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag,...

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

NTR | Parlementslid Brison verdachte in corruptiezaak Sint-Maarten, premier ‘erg blij’ met vrijlating

Oscar van Dam Parlementslid Rolando Brison (United People’s Party) wordt op Sint-Maarten verdacht van corruptie. Zelf ontkent Brison; hij noemt de arrestatie en verhoor ‘een schokkende ervaring’.  Brison is...

DH | GEBE files case against investigators of cyber-attack

PHILIPSBURG–-Prime Minister Silveria Jacobs stated on Thursday in Parliament that NV GEBE is “legally not permitted at this time” to divulge any information regarding the case filed...

CN | Anonieme brief kritisch op gokbeleid Curaçao doet de ronde

Frank op de Woerd | CasinoNieuws.nl Een anoniem “persbericht” met kritiek op de Curaçaose minister Silvania en diens kansspelbeleid wordt verspreid via berichtenservice Whatsapp. Trustkantoor EM Group begrijpt...

NOS | Aanklacht tegen Trump over zwijggeld lijkt vandaag niet te komen

Een mogelijke aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump laat op zich wachten. Een speciale jury in New York, die zich over zijn zaak buigt, komt vandaag...
- Advertentie -

Curacao.nu | ABC Online Media van start met Koninkrijk.nu

Persbureau Curacao

De nieuwe site zal onder meer worden bediend door journalisten Dick Drayer en Harald Linkels. Daarnaast zal er, net als bij bijvoorbeeld bij Bonaire.nu het geval is, ook gebruik worden gemaakt van gastschrijvers en columnisten.

Sinds woensdag 2 januari 2020 is er sprake van een nieuwe loot aan de zich steeds verder uitdijende stam van het online nieuws, vallend onder de ABC Online Media-groep.

Ook nieuwssites bonaire.nu en curacao.nu, die inmiddels een aanzienlijke en nog steeds dagelijks groeiende groep lezers kennen, maken deel uit van de op Bonaire gevestigde mediagroep.

ABC Online Media directeur, Sylvia de Leon, vindt de uitbreiding een logische stap. “Na het verdwijnen van de site Koninkrijksrelaties.nu van journalist René Zwart merkten wij dat er daarmee een gat was gevallen in de berichtgeving over de zes Nederlands-Caribische eilanden en Politiek Den Haag. De andere sites die wij beheren richten zich vooral op de afzonderlijke eilanden, maar er zijn veel zaken die alle (ei)landen van het Koninkrijk aangaan. Daarom gaan wij nu van start met Koninkrijk.nu”.

De nieuwe site zal onder meer worden bediend door journalisten Dick Drayer en Harald Linkels. Daarnaast zal er, net als bij bijvoorbeeld bij Bonaire.nu het geval is, ook gebruik worden gemaakt van gastschrijvers en columnisten.

Dichter bij elkaar brengen

Volgens De Leon is een belangrijk doel van de nieuwe site het dichter bij elkaar brengen van allen die belang hebben bij het Koninkrijk. “Er is nog veel onbekendheid bij de partners aan beide kanten van de Oceaan. Wij wonen en werken op prachtige eilanden met een unieke culturele en biologische diversiteit, waar iedereen in het Koninkrijk trots op kan zijn. Anderzijds worden er op het niveau van de Rijksoverheid beslissingen genomen over zaken die een belangrijke impact hebben op onze zes eilanden. Reden dus om ook die ontwikkelingen goed te volgen en daarover te rapporteren voor onze lokale lezers.

Hoger niveau

Journalist Dick Drayer ziet vooral ook een kans om “Antilliaans” nieuws op een hoger niveau te brengen. “Veel Nederlandse nieuwsmedia zijn nog wel eens kort door de bocht als het gaat om hun weergave wat op de eilanden gebeurt. Anderzijds kan de journalistieke kwaliteit van lokale media, nog wel eens een tandje hoger. En dan zeg ik het voorzichtig”, aldus Drayer.

Ook Engelstalig nieuws

Behalve de Nederlandstalige nieuwssites verzorgt ABC Online Media, in samenwerking met Harald Linkels, ook Engelstalig nieuws over de BES-eilanden via BES-Reporter.com. De laatstgenoemde nieuwssite wordt vooral veel op St. Eustatius en Saba gelezen, waar Nederlands (beduidend) minder populair is.

 

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

1 reactie

  1. De journalistieke kwaliteit van lokale media, kan wel eens een tandje hoger volgens Dick Draayer. Nou good fucking luck dat gaat nooit nimmer gebeuren. Behalve dat bij de radio en televisie vooral ongeschoolde mannen en vrouwen werken zijn ze afhankelijk van adverteerders en meestal zijn het dezelfde adverteerders die ook politieke partijen sponsoren.

    Ze zeggen dat de journalistiek de waakhond van de democratie is nou met zo een waardeloze media is het triest gesteld met de democratie hier..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -