Telegraaf | ‘Banken stevig in cannabishandel’

Rabobank, ING, ABN AMRO en Volksbank hebben bv 171 wietwinkels in onderpand voor 1,1 miljard euro aan hypotheekleningen aan huisbazen van cannabisshops

AMSTERDAM (AFN) – Banken, bekende bedrijven, topondernemers en (semi)publieke instellingen als woningcorporaties hebben grote financiële belangen bij wietverkopende Nederlandse coffeeshops.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad en onderzoeksorganisatie Investico. Zij bekeken data van onder meer het Kadaster en de Kamer van Koophandel.

De vier grootbanken Rabobank, ING, ABN AMRO en Volksbank hebben bijvoorbeeld 171 wietwinkels in onderpand voor 1,1 miljard euro aan hypotheekleningen aan huisbazen van cannabisshops. Een derde van de pandeigenaren van de 570 wietwinkels betaalt zo met huurpenningen uit de verkoop van softdrugs zijn bankfinanciering.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | ‘Banken stevig in cannabishandel’

  1. Buitengewoon ernstig en heel slecht voor Nederland en heel slecht van de banken. De VOC-mentaliteit is doorgeslagen en het is volstrekt verwerpelijk dat dit gebeurt. De Nederlandse Bank MOET ingrijpen en deze manier van handeldrijven scherp veroordelen. Het OM in Nederland MOET direct actie ondernemen en een grootschalig onderzoek starten naar deze criminele activiteiten. Dit is echt buitenproportioneel en het rechtvaardigt een scherpe afkeuring door de regering van Nederland. Ik schaam mij diep voor deze manier van handeldrijven door de bovenwereld en schaam mij diep als rijksgenoot. Dispensa mi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *