DvhN | Decembermoorden: eis tegen Bouterse verwacht

Decembermoorden: vandaag eis OM tegen Bouterse verwacht

Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt naar verwachting woensdag de gelegenheid het requisitoir en de strafeis uit te spreken in de zaak van de Decembermoorden, waarvoor de Surinaamse president Desi Bouterse terechtstaat.

De Surinaamse krijgsraad heeft de zaak voor woensdagmiddag op de rol gezet.

Het proces tegen hoofdverdachte Bouterse en anderen lag sinds februari stil, nadat het OM via een hoger beroep had geprobeerd het strafproces te beëindigen. Voortzetting zou de staatsveiligheid in gevaar brengen, vond de aanklager. Het Surinaamse Hof van Justitie wees dat beroep af en verwees de zaak terug naar de krijgsraad.

Het is niet zeker of het OM, in de persoon van de auditeur-militair, woensdag zijn voordracht en eis zal uitspreken. Hij is daartoe niet verplicht. Voor de krijgsraad is dit geen probleem. De raad kan ook zonder motivatie van het OM een uitspraak doen.

Het proces draait om de moorden op vijftien vooraanstaande Surinamers en tegenstanders van het toenmalige militaire regime van Desi Bouterse, gepleegd op 8 december 1982.

Bron: ANP/DagbladvanhetNoorden

2 Reacties op “DvhN | Decembermoorden: eis tegen Bouterse verwacht

  1. Abraham Mossel

    20 jaar geeist, maar zoals men weet met dit soort schorum, zolang zij aan de macht zijn, zitten ze nog geen minuut in het gevang, zie Gerrit de Raaf, zo gouw zij geen macht meer hebben duurd het wel ff, maar ze gaan het donkere hok in iaaaa zij de Ezel!.

  2. Eis : 20 jaar gevangenisstraf voor Bouterse ! DWT-online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *