Telegraaf | Ambtenaren vergaderen op Curaçao

door Jorn Jonker

Plasterk herhaalt zorgen over gezondheidsschade | Foto Bea Moedt

Ambtenaren vergaderen op Curaçao | Foto Bea Moedt

Den Haag – De gehele directie Koninkrijksrelaties van het ministerie van Ronald Plasterk is afgelopen week op een exotische trip geweest. De 28 ambtenaren zijn een paar dagen naar het Caribische Curaçao gevlogen.

De ambtenaren van minister Plasterk hadden een warm uitje. De ambtenaren van minister Plasterk hadden een warm uitje. Foto: ANP

Op het eiland, waar de temperatuur momenteel boven de 30 graden uitkomt, moest de voltallige directie tijdens een dienstreis „inzicht krijgen in de praktijk” en praten met de werknemers daar. Normaal worden dit soort vergaderingen altijd in Den Haag gehouden, maar dit jaar was er door de directie voor gekozen om aan de zuidelijke Caraïbische Zee te praten.

De ambtenaren bij Koninkrijksrelaties gaan over de betrekkingen met de voormalige Antillen, maar bij andere ministeries gaan de wenkbrauwen ver omhoog als ze vernemen dat de hele directie van 28 man is afgereisd naar het eiland. „Dat is geen dienstreis meer te noemen, maar een fijn teamuitje”, fluistert een ambtenaar van een ander departement.

Er is economyclass gevlogen, bezweert een woordvoerder.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Ambtenaren vergaderen op Curaçao

  1. Renée van Aller

    Ook de belastingbetaler in de rest van het Koninkrijk draait voor die kosten op al zij het meer indirect.

  2. Jantje (de Wit)

    Wat is er plezieriger als ambtenaar zijnde e op kosten van der Nederlandse belasingbetaler per bc te laten vervoeren inkl. /hotel/daggeld enz.
    Aangezien ik nog steeds belasting in N betaal heb ik hier toch wel erg veel moeite mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *