AD | Binnenkort controle tuin bij Curaçaohuis

Een samensmelting van 2 foto’s van de tuin van het Curaçaohuis maakt duidelijk dat de aanleg van de tuin wel degelijk ten koste is gegaan van de parkeerruimte

Uit een samensmelting van 2 foto’s vanuit het Curaçaohuis maakt duidelijk dat de aanleg van de tuin wel degelijk ten koste is gegaan van de parkeerruimte

Den Haag – De gemeente Den Haag zal op korte termijn controleren of het
Curaçaohuis zich bij de aanleg van een tuin heeft gehouden aan de afspraken. Het plantsoentje – voorzien van onder meer een terras met tafel en stoelen, een kunstgrasveldje en een artistiek vormgegeven fontein – beslaat ongeveer de helft van het oorspronkelijke, op eigen terrein gelegen parkeerterrein.

,,Het Curaçaohuis heeft ons destijds gezegd dat er geen parkeerplaatsen verloren zullen gaan. Er komt binnenkort een nacontrole. Over het tijdstip geven we geen bijzonderheden”,

aldus gemeentelijk woordvoerder Milja de Zwart. Vanwege de enorme parkeerdruk in het centrum van de stad hanteert de gemeente een streng parkeerbeleid dat het niet toelaat om parkeerplaatsen aan het verkeer te onttrekken.

Marvelyne Wiels

Volgens GevMin Marvelyne Wiels (PS) zou de herinrichting van het terrein achter het Curaçaohuis juist leiden tot een uitbreiding van het aantal parkeerplekken

Volgens Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) zou de herinrichting van het terrein achter het Curaçaohuis juist leiden tot een uitbreiding van het aantal parkeerplekken omdat een fietsenstalling is gesloopt. Uit foto’s die medewerkers van het Kas di Kòrsou hebben verspreid, blijkt echter het tegendeel.

Was er voor de aanleg van de tuin ruimte voor ten minste tien auto’s (zoals ook in de verkoopbrochure vermeld), nu kunnen er met passen en meten hooguit zes auto’s staan. Dat betekent dat Wiels voor de keuze zal worden geplaatst: de tuin (kosten: een kleine 60.000 gulden) ontmantelen en de oude situatie herstellen of de gemeente een compensatie betalen die per verdwenen parkeerplaats in de tienduizenden euro’s kan lopen.

Intussen zwelt de kritiek aan op de verhuizing naar de twee monumentale panden aan de Prinsegracht. De panden bieden drie keer meer werkruimte dan nodig is voor de twintig medewerkers. Ze worden geflankeerd door inloopcentra van het Leger des Heils en probleemjongeren, terwijl de voormalige huisvesting zich in een statige ambassadewijk bevond.

Voor de aankoop van de panden, inrichting en verbouwing is een budget van 10 miljoen gulden uitgetrokken. Met de verkoop van het vroegere Kas di Kòrsou aan de Badhuisweg en de ambtswoning wil het vooralsnog niet vlotten. De gebouwen kampen met achterstallig groot onderhoud.

Het jongste twistpunt dat zich op het Curaçaohuis heeft aangediend, is de aanschaf door Wiels van een puppy. Medewerkers ergeren zich groen en geel aan het aanhoudende gejank van het beestje dat bovendien voor het doen van zijn behoefte nog niet de weg naar de nieuwe tuin heeft gevonden.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Binnenkort controle tuin bij Curaçaohuis

 1. “Ze worden geflankeerd door inloopcentra van het Leger des Heils en probleemjongeren,”

  Toch een verstandige verhuizing. Vlak bij haar doelgroep.

 2. Maar curacao staat onder toezicht. Dus hoe of waar heeft Jardim die 10.000.000 vandan gehaald ?
  Curacao staat onder toezicht. Wie heeft hiervoor de goedkeuring gegeven ?

  Sorry ik snap het niet meer. Wat betekent onder toezicht dan ?
  Please help me.

  Er moet zoveel op curacao gebeuren en men geeft zomaar 10.000.000 uit ?
  En er is huur voor zoveel maanden voor niets betaald termijl het curacaohuis leegstond.

 3. Abraham Mossel

  Al is de boete 100.000,00 Euro , naf 200.000,00 maakt deze wanabasdoeska viswijf geen éne moer uit, het volk betaald toch en zij is weer dertig duizend naf rijker. Wand het is gewoon delen bij elke aankoop zo niet dan krijgt een ander. Word het eens geen tijd dat het parlement eens een keer tegen een kleine betaling offerte laat maken door een betrouwbaar bedrijf over alle aan en verkopen wat dit mirakel heeft gedaan. als wat zij doet kost twee keer zo duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *