Telegraaf | Donald Trumps jongere broer Robert overleden

Zakenman Robert heeft zich tijdens het presidentschap van zijn drie jaar oudere broer grotendeels op de achtergrond gehouden.

WASHINGTON – De jongere broer van Donald Trump is zaterdag overleden. Dat heeft de Amerikaanse president in een verklaring meegedeeld. De 71-jarige Robert Trump overleed een dag nadat zijn broer Donald hem een bezoek bracht in het ziekenhuis in New York.

„Met pijn in mijn hart deel ik mee dat mijn geweldige broer Robert vanavond vredig is overleden. Hij was niet alleen mijn broer, hij was ook mijn beste vriend. Hij zal enorm gemist worden, maar we zullen elkaar weer zien. Zijn herinnering zal voor altijd in mijn hart voortleven. Robert, ik hou van je. Rust in vrede”, luidt de verklaring van de president. Een ingewijde zegt tegen persbureau Reuters dat Donald Trump de begrafenis zal bijwonen.

’Erg ziek’

Amerikaanse media berichtten eerder deze week dat Robert „erg ziek” was. Het is echter onduidelijk waar hij precies aan leed. Volgens omroep ABC heeft hij in juni ruim een week op de intensive care gelegen. Een vriend van de familie Trump zegt tegen The New York Times dat Robert last had van hersenbloedingen na een val. Hij zou de afgelopen weken niet in staat zijn geweest om nog via de telefoon te kunnen praten.

Zakenman Robert heeft zich tijdens het presidentschap van zijn drie jaar oudere broer grotendeels op de achtergrond gehouden. Wel zei hij eerder dat hij Donald voor „duizend procent” steunt.

Robert stapte ook tevergeefs naar de rechter om de publicatie te voorkomen van een kritisch boek van hun nicht Mary Trump.

Bron: Telegraaf

12 Reacties op “Telegraaf | Donald Trumps jongere broer Robert overleden

 1. @ Tico Martina. Kijk nou maar eens naar “The Central Park 5 /Jogger Case “documentaire.
  En hopelijk ben je dan voorgoed genezen van de gedachte hoe goed/oprecht Trump is naar de gekleurde mens.

 2. @Tico Martina. Massa manipulatie via social media enz is aan mij niet besteed.
  Wat heeft hij meer gedaan voor de gekleurde medemens?

 3. Tico Martina

  @ Tuna en John Bash. Fox news wordt in huize Martina niet gekeken. Ik kijk naar de daden van de persoon. Donald Trump heeft meer gedaan voor de gekleurde medemens dan velen weten. Maar ja het is tegenwoordig schijnlijk verboden zelf na te denken en buiten de “social” kanalen kennis op te doen. De arrogante gedachte is ook vaak dat alleen “laagopgeleide” en niet gekleurde personen achter de gedachten goed staan van Donald Trump. Terwijl de achterban zeer divers is en alsmaar groeiende is. Dit is precies wat men voor gedachte had in de jaren negentig toen men internet en mobiele telefoontjes ter beschikking stelde aan de grote massa. Massa manipulatie van de menigte.

 4. @Tico Martina. Een ieder mag zijn optiek hebben. Maar blijkbaar kijk je niet verder dan Fox News.
  @Ook dat nog. Nu begin ik echt medelijkden met je te krijgen. Je schrijft nu echt als iemand die niet verder in de wereld is geweest dan Aruba of Bonaire en alleen Fox news de hele dag aan heeft staan.

 5. Helemaal mee eens met Tuna!…Trump is een eerste klasse Koning Rat!

 6. @Tuna
  Bij jou is het hersenspoelen i.i.g. (voor jouw niveau “In ieder geval”) goed gelukt. Blijf lekker in je bubbel Fake nieuws kijken en mee huilen met de wolven.
  Slaap zacht knul

 7. Als je gekleurd bent en je vindt Trump een goeie president dan mankeert er iets aan je inschattingsvermogen. Afgezien van dat is het een aartsleugenaar die zo ongeveer op iedere beslissing terugkomt en als fanclub het absoluut super domme deel van Amerika heeft. Ongelofelijk dat iemand met zelfs maar een minimale opleiding in die man zijn sprookjes gelooft.

 8. Tico Martina

  @ John Bash, heel er serieus bedoeld. Oprechte medeleven en in mijn optiek een zeer goede president. Maar ja ik kijk dan ook verder dan bronnen als FakeNieuwsBoek, Clinton News Network etc.

 9. Nee John Bash, niet iedereen die het niet met je eens is hoeft dood..
  Doe iets aan je wereldbeeld, de jouwe is een beetje verknipt.

 10. @J. Bash

  Cynisch?

  Een sterke predisent die – ondanks ongekende laster, sabotage en tegenwerking – WEL zijn verkiezingsbeloften nakomt, en die man oprecht condoleren met het verlies van zijn broer. Nee dat zouden wij niet moeten willen met zijn allen.

 11. @Tico Martina. Was je reactie serieus of cynisch bedoeld?

 12. Tico Martina

  Gecondoleerd. Tezamen met zijn broer Donald een zeer slimme zakenman. Donald veel sterkte en ga door met het goede werk dat je verricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *