30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Tekenen MoU woensdag

HomeMediaTekenen MoU woensdag

De premier wilde nog wijzigingen aanbrengen aan het MoU dat uit 2011 dateert.

MOU islaWillemstad – Het ondertekenen van het Memorandum of Understanding (MoU) tussen de regering en het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA gaat woensdag door zoals gepland.

Advertentie

Dat heeft voorzitter Cornelio Bouis van de Islabond Apri tegenover deze krant verklaard. Bouis reageerde op geruchten als zou premier Asjes niet meer willen tekenen, maar daar is volgens de voorzitter geen sprake van.

,,Ik heb van premier Asjes begrepen dat hij afgelopen donderdag een videoconference met de vicepresident van PdVSA, Asdrubal Chávez, had.
Dat gesprek is in een ontspannen sfeer verlopen”, aldus Bouis.

De premier wilde nog wat inhoudelijke wijzigingen aanbrengen aan het MoU dat uit 2011 dateert.
Destijds zou het MoU door de toenmalige premier Gerrit Schotte worden getekend, die naam moet in de overeenkomst gewijzigd worden, zo legt de voorzitter uit.
Een ander belangrijke wijziging in het MoU is dat er melding wordt gemaakt van het gebruik van natuurgas in plaats van asfalt.
De ovens bij de raffinaderij, de BOO en Aqualectra, worden met asfalt gestookt. Natuurgas is aanlijk goedkoper, en ook milieuvriendelijker, aldus Bouis.
Uit het gesprek dat Bouis vorige week met Chávez had, bleek dat de vicepresident zich voor kon stellen dat het MoU geactualiseerd moest worden.

,,Chávez zag vooralsnog geen problemen om veranderingen in het MoU aan te brengen, hij gaf wel aan dat grote wijzigingen voor juridisch advies aan de experts moest worden voorgelegd.”

Een delegatie van de Islabonden Apri en Petroleum Workers Federation Curaçao (PWFC) was vorige week in Venezuela om te lobbyen over de toekomst van de raffinaderij na 2019.
Errol Cova maakte ook deel uit van de delegatie.
Cova was door de bonden aan de regering voorgedragen om deel uit te maken van het multidisciplinaire team dat zich bezighoudt met de toekomst van de Isla.
De delegatie ontmoette onder andere vicepresident Chávez en minister Rafael Ramirez van Energie en Aardolie.
Chavez’ bezoek vloeit voort uit de ontmoeting tussen hem, de Islabonden en Cova.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties