Solidariteit Venezuela

Venezuela-24022014Kralendijk – Er verzamelden zich zaterdag rond het middaguur op het Wilhelminaplein zo’n veertig Venezolanen om door middel van een ‘vreedzaam SOS’ aandacht vragen voor de situatie in hun land.

Advertentie

De manifestatie maakte deel uit van een wereldwijde actie.
Volgens de organisator van de bijeenkomst, Justino Bravo, is het noodzakelijk dat de wereld weet wat er gebeurt in Venezuela:

,,De toenemende schending van mensenrechten, het machtsmisbruik van de regering Maduro en de toenemende militarisatie, zijn zorgelijk.”

In Venezuela zijn al dagenlang protesten gaande tegen de regering Maduro.

Bravo: ,,In sommige delen van het land is geen internet en geen elektriciteit. Ik moet mijn familie vertellen wat er in hun eigen land gebeurt.”

Ook enkele scholieren van Venezolaanse komaf nemen deel aan de SOS.

Ze zijn bezorgd: ,,Mijn vader woont in Venezuela”, vertelt een meisje, ,,en een ander familielid loopt mee in de demonstraties. Ze kunnen niet meer op Facebook, CNN mag niet meer uitzenden vanuit Venezuela. De regering reguleert de nieuwsvoorziening.”

De demonstranten op het Wilhelminaplein vormen samen het woord ‘SOS’, de groep scandeert de leus: ‘Bonaire is solidair met Venezuela.’
Afgelopen donderdag hielden de Venezolanen ook een vreedzaam protest.
Het Venezolaanse consulaat op Bonaire, is evenals dat op Curaçao en Aruba, sinds afgelopen vrijdag gesloten.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *