27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 02:25

Laatste reacties

- Advertentie -

Tara Asjes-Prins bij CBCS

Ivar Asjes en zijn 'First Lady' Tara Karina Asjes-Prins
Ivar Asjes en zijn ‘First Lady’ Tara Karina Asjes-Prins

Willemstad – Tara Asjes- Prins, echtgenote van premier Ivar Asjes (PS) en dochter van de invloedrijke zakenman Jacobo ‘Cocochi’ Prins, heeft een betrekking gekregen bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

Vragen daarover van het Antilliaans Dagblad aan de Centrale Bank om berichten hierover te bevestigen, bleven tot en met gistermiddag onbeantwoord.

- Advertentie -

Vragen daarover van het Antilliaans Dagblad aan de Centrale Bank om berichten hierover te bevestigen, bleven tot en met gistermiddag onbeantwoord.
Het zou niet gaan om leidinggevende functie in middelof hoger management en evenmin om een adviseursfunctie.
De regeringsleider van Curaçao, Asjes, heeft echter zelf op Facebook aangegeven dat de aan stelling een feit is.

,,De sollicitatie van mijn echtgenote bij de CBCS heeft geleid tot het feit dat ze gisteren (maandag, red.) is begonnen daar te werken.”

Asjes- Prins is 38 jaar en is op Curaçao geboren.
De premier doet dit als reactie op de publicatie in dagblad Ultimo Noticia ‘Tara Asjes-Prins benoemd bij Centrale Bank met fabuleus salaris’ waarin ook commentaar wordt geleverd op deze ‘lucratieve aanstelling’ bij de bank die wordt geleid ‘door de supercontroversiële figuur Emsley Tromp’.

Ivar Asjes: ,,Ik betreur het dat opnieuw wordt gekozen om mijn echtgenote, mevrouw Tara Asjes-Prins, op een lage wijze aan te vallen.
Mijn vrouw is een gekwalificeerde professional die net als elk ander het recht heeft om te solliciteren bij een of meer instanties op zoek naar een andere baan om haar loopbaan voort te zetten.”

De minister-president vraagt zich af wat er mis is met een vrouw, landskind, die haar carrière vervolgt.

,,Of is het omdat zij de echtgenote is van de premier dat zij niet mag solliciteren?”

Asjes- Prins, die eerder ook beleidsmedewerker was van de minister van Algemene Zaken – onder andere ten tijde van premier Daniel Hodge van het gelijknamige transitiekabinet, gesteund door de huidige coalitie van PS/PAIS/PNP/Sulvaran voordat het politieke kabinet Asjes aantrad – heeft er volgens Asjes voor gekozen te solliciteren bij een of meer instanties.

,,En wat betreft de kwestie dat mijn vrouw een zogenaamde ‘fabuleus salaris’ ontvangt, dit is een flagrante leugen.”

Premies Asjes tot slot: ,,Ik ben ervan overtuigd dat degenen die mij kennen heel goed weten dat ik koers houd, dat wil zeggen: uitvoering geef aan het regeerakkoord en het regeerprogramma en dat ik mij door niets zal laten afleiden.”

Eerder was er beroering ontstaan over een benoeming van Asjes-Prins bij overheids-nv Curaçao Ports Authority (CPA).
Dat was ten tijde van het kabinet Schotte gevormd door MFK/ PS/MAN.
Hiervoor trok zij zich uiteindelijk zelf terug.
De aanstelling bij de Centrale Bank is opvallend omdat de partij van Asjes, zeker ten tijde van wijlen PS-leider Helmin Wiels, fel gekant was tegen de CBCS-top en in het bijzonder bankpresident Emsley Tromp.
Asjes-Prins staat bij de Kamer van Koophandel (KvK) ingeschreven als commissaris van nutsbedrijf Aqualectra; officieel overheids-nv Integrated Utility Holding (IUH).

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Het is ongehoord dat directeur Tromp na eerder geblunderd te hebben met de aanstelling van Zus de Lannoy nu weer in de fout gaat.

  Zus de Lannoy had geen enkele bancaire ervaring maar werd tegen een salaris van 30,000 (!) per maand aangesteld in een niet bestaande functie waarvoor ook geen openbare werving heft plaatsgevonden. En dat terwijl zij de nicht is van Tromp, dus alle reden om transparent te werk te gaan.

  En nu dan Tara Asjes, die ook werd aangesteld in een niet bestaande functie en zonder sollicitatieprocedure waardoor ook beter gekwalificeerden hadden kunnen solliciteren.

  En als Tara Asjes dan na een transparante procedure gekozen was heb ik daar geen enkel probleem mee. Ik betwijfel echter of zij dan gekozen zou zijn, want de recensies over haar funtioneren op eerdere posities in managementfuncties zijn allesbehalve positief.

  Het wordt echt de hoogste tijd dat Tromp bij de Centrale Bank wordt buitengezet. Dit is zijn tweede grote blunder, en dan is er nog het vernietigende rapport over hem van de Algemene Rekenkamer die geen enkele medewerking kreeg bij hun onderzoek.

  Ik kan het niet bevatten dat de Staten op basis van voorgaande niet het onmiddelijke vertrek van Tromp heeft voorgestaan.

  Het toont andermaal aan dat ons parlement in een bananenrepubliek niet zou misstaan. En dat geld ook meer en meer voor onze Centrale Bank.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -