Sulvaran: Corrupte rechters nachtmerrie voor rechtstaat

advocaatWillemstad – Advocaat Peppie Sulvaran is verbolgen over het feit dat zijn wrakingsverzoek door de rechter is afgewezen. ,,De rot zit behoorlijk diep bij dit Hof. Corrupte rechters zijn de nachtmerrie van de rechtsstaat”, stelt Sulvaran.

Advertentie

De advocaat verdedigt twee verdachten voor wie vanwege drugssmokkel een verzoek tot uitlevering is gedaan door de Verenigde Staten (VS).
Sulvaran deed een wrakingsverzoek omdat één van zijn cliënten in 1999 door rechter Mijnssen benadeeld zou zijn.
Sulvaran beschuldigt hem van liegen en valsheid in geschrifte.
De rechter verwierp dit afgelopen dinsdag.

,,Rechtercollega’s hebben het omstreden handelen van de gewraakte rechter in een wrakingsprocedure een ‘vergissing’ genoemd. Maar dit is natuurlijk veel groter. De zitting heeft nooit plaatsgevonden en de inhoud van de beschikking is gemanipuleerd, onjuist weergegeven en dus gewoon verzonnen”, stelt Sulvaran nu.

De advocaat spreekt van valsheid in geschrifte gepleegd door rechters.

,,Het is een droevige situatie en erg beangstigend. Strafadvocaten die geen vertrouwen meer hebben in de rechtspraak? Rechters die corrupt zijn? Ik ben benieuwd wie deze beerput ooit gaat opruimen.”

De beerput wordt onder aanvoering van hetzelfde Hof snel toegedekt, stelt Sulvaran.

,,Ik weet het wel: de tijden zullen grimmig worden. Maar zelfs aan de rand van het graf zal ik nog zeggen: dit verdom ik te accepteren.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *