27 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

STU wil overleg met regering

Inzake verhoging dieseltarieven

WILLEMSTAD — STU, de belangenvereniging van kleine bussen, wil zo snel mogelijk om de tafel met de regering over de verhoging van de dieselprijzen op Curaçao. Per vandaag zijn de dieseltarieven verhoogd van 1,85 naar 2,04 gulden per liter. STU-voorzitter Giovanni Decaster legt de schuld van deze verhoging volledig bij de vorige regering van MFK, PS en MAN. “Deze verhoging had al lang moeten zijn doorgevoerd. Maar om politieke redenen is van de verhoging afgezien.”

Volgens Decaster heeft de vorige regering met de verkiezingen van 19 oktober voor de deur ervoor gekozen om geen verhoging te implementeren.

“Als je het in kleine stapjes doorvoert, is dat altijd beter dan wanneer je in een keer een hoge verhoging erdoor drukt. Ons is door alle betrokken voorgehouden dat het vaststellen van de brandstoftarieven los van de politiek zou staan. Maar wat merken wij nu? De verhogingen zijn om politieke redenen niet doorgevoerd, waardoor wij nu met een fors hogere prijs worden geconfronteerd.”

Het besluit van het interimkabinet om de verhoging van de brandstoftarieven door te voeren is voor STU reden om een overleg met de regering aan te vragen.
Tot Decaster’s grote verbazing kreeg hij al binnen tien minuten, nadat hij per mail een onderhoud met de regering had aangevraagd, een mailtje terug met de garantie dat het verzoek van de STU persoonlijk aan interim-premier Stanley Betrian zou worden overhandigd.
Decaster is dit duidelijk niet gewend.

“Dit heb ik nooit eerder meegemaakt. Deze (interim)regering heeft zich ingezet voor een nationale dialoog en voor het horen van de verschillende actoren in de samenleving. Wij van STU hopen dan ook dat zij daadwerkelijk naar ons zullen luisteren.”

Tijdens het gesprek met de regering wil STU van de gelegenheid gebruikmaken om haar alternatieve plan voor de verhogingen van de dieselprijzen voor chauffeurs van kleine bussen, te introduceren.
Decaster wil niet uit de doeken doen wat dit plan precies inhoudt, maar wijst erop dat het niet meer een subsidieregeling betreft.
Het oorspronkelijke voorstel van STU gaat ervan uit dat chauffeurs van kleine bussen met een kortingskaart tegen lagere tarieven diesel kunnen kopen.
Het verschil tussen de gesubsidieerde dieselprijzen en de daadwerkelijke dieselprijzen zou door de overheid moeten worden gedekt.

“Je moet het niet zien alsof wij meer zullen gaan verdienen. Nee, het gaat erom dat busgebruikers minder moeten gaan betalen.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -