26 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 07:06

Laatste reacties

- Advertentie -

STU wil overleg met regering

Inzake verhoging dieseltarieven

WILLEMSTAD — STU, de belangenvereniging van kleine bussen, wil zo snel mogelijk om de tafel met de regering over de verhoging van de dieselprijzen op Curaçao. Per vandaag zijn de dieseltarieven verhoogd van 1,85 naar 2,04 gulden per liter. STU-voorzitter Giovanni Decaster legt de schuld van deze verhoging volledig bij de vorige regering van MFK, PS en MAN. “Deze verhoging had al lang moeten zijn doorgevoerd. Maar om politieke redenen is van de verhoging afgezien.”

Volgens Decaster heeft de vorige regering met de verkiezingen van 19 oktober voor de deur ervoor gekozen om geen verhoging te implementeren.

“Als je het in kleine stapjes doorvoert, is dat altijd beter dan wanneer je in een keer een hoge verhoging erdoor drukt. Ons is door alle betrokken voorgehouden dat het vaststellen van de brandstoftarieven los van de politiek zou staan. Maar wat merken wij nu? De verhogingen zijn om politieke redenen niet doorgevoerd, waardoor wij nu met een fors hogere prijs worden geconfronteerd.”

Het besluit van het interimkabinet om de verhoging van de brandstoftarieven door te voeren is voor STU reden om een overleg met de regering aan te vragen.
Tot Decaster’s grote verbazing kreeg hij al binnen tien minuten, nadat hij per mail een onderhoud met de regering had aangevraagd, een mailtje terug met de garantie dat het verzoek van de STU persoonlijk aan interim-premier Stanley Betrian zou worden overhandigd.
Decaster is dit duidelijk niet gewend.

“Dit heb ik nooit eerder meegemaakt. Deze (interim)regering heeft zich ingezet voor een nationale dialoog en voor het horen van de verschillende actoren in de samenleving. Wij van STU hopen dan ook dat zij daadwerkelijk naar ons zullen luisteren.”

- Advertentie -

Tijdens het gesprek met de regering wil STU van de gelegenheid gebruikmaken om haar alternatieve plan voor de verhogingen van de dieselprijzen voor chauffeurs van kleine bussen, te introduceren.
Decaster wil niet uit de doeken doen wat dit plan precies inhoudt, maar wijst erop dat het niet meer een subsidieregeling betreft.
Het oorspronkelijke voorstel van STU gaat ervan uit dat chauffeurs van kleine bussen met een kortingskaart tegen lagere tarieven diesel kunnen kopen.
Het verschil tussen de gesubsidieerde dieselprijzen en de daadwerkelijke dieselprijzen zou door de overheid moeten worden gedekt.

“Je moet het niet zien alsof wij meer zullen gaan verdienen. Nee, het gaat erom dat busgebruikers minder moeten gaan betalen.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -