31 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Cft ontvangt eerste jaarrekening

HomeLandenCuraçaoCft ontvangt eerste jaarrekening

WILLEMSTAD — Het College financieel toezicht van Curaçao en St. Maarten (Cft) heeft op 6 september de jaarrekening van Curaçao over 2011 ontvangen. Het is de eerste jaarrekening over een volledig verslagjaar van het land Curaçao.

Dat staat in een brief van het Cft van 2 oktober aan de demissionair interim-minister van Financiën Jose Jardim, waarin het Cft hem complimenteert met het afronden van deze jaarrekening, en de publieke verantwoording van de overheidsuitgaven die het behelst.
Wel werd de jaarrekening een week na de wettelijke termijn van 31 augustus 2012 ingeleverd.
De brief staat sinds enkele dagen online. Publicatie gebeurt drie weken na dagtekening. Controleren De jaarrekening is nog niet gecontroleerd door overheidsaccountantsbureau Soab en de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC).
Wel is hij bij deze instanties ingediend.
Zowel de Soab als de ARC heeft anderhalve maand de tijd voor het verstrekken van respectievelijk de controleverklaring en een verslag van bevindingen.
Daarna moet de gouverneur binnen een maand na het uitbrengen van het verslag van bevindingen door de ARC een ontwerplandsverordening tot vaststelling van de jaarrekening indienen bij de Staten.
Het Cft schrijft dat het verwacht dat dit alles zal worden gerealiseerd, zodat de jaarrekening nog voor het eind van dit jaar vastgesteld kan worden.
Het Cft zal aan de hand van een afschrift van deze vastgestelde jaarrekening plus ook de rapportages van Soab en ARC uiteindelijk een advies uitbrengen bij de jaarrekening.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties