32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 14:19

Laatste reacties

- Advertentie -

Streven naar vertrouwen en verzoening

Willemstad – De vier partijen: Pueblo Soberano, PAIS, PAR en PNP, die nu bezig zijn met het proces om tot een kabinet te komen, moeten streven naar het bouwen van een vertrouwensbasis en het bereiken van een verzoeningsproces.

Onder meer dit staat in de concept- intentieverklaring die gisteren door informateur Glenn Camelia naar de vier partijen is gestuurd.
De verklaring zou aanvankelijk gisteren nog ondertekend worden, maar omdat verschillende partijen in hun sede nog wilden overleggen, is dit niet doorgegaan.
De ondertekening zou nu vandaag op de agenda staan.

PS, PAIS, PAR en PNP kregen gisteren van Camelia de concept-intentieverklaring toegestuurd. Deze kon met eigen op- of aanmerkingen van elke partij worden aangepast en teruggestuurd naar de informateur die hiervan dan een definitieve versie zou opstellen.
Camelia meldde gisteren dat het tijd zal nemen voor de partijen om tot elkaar te komen.

,,Deze tijd is ook noodzakelijk om een vertrouwensbasis te bereiken, om goede afspraken te maken over hoe op structurele wijze met elkaar gecommuniceerd kan worden en om een regeerakkoord en later een regeerprogramma te bereiken.”

En verder:

,,Bovendien liggen er grote uitdagingen op ons pad die in deze periode ook behandeld moeten worden. Terwijl deze processen lopen, loopt op indirecte wijze ook het verzoeningsproces.”

- Advertentie -

Dit laatste staat ook in de concept-intentieverklaring, namelijk dat de stappen die ondernomen worden bijdragen aan de reconciliatie binnen de Curaçaose gemeenschap.
In de conceptvorm van de intentieverklaring wordt ook melding gemaakt van de veertien zetels die de partijen samen vormen.
Conform de opdracht die Camelia van waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede heeft gekregen, namelijk om een kabinet op brede basis te vormen, is dit voldoende basis voor de partijen om verder met elkaar onderhandelingen aan te gaan.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -