32 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Streven naar vertrouwen en verzoening

Willemstad – De vier partijen: Pueblo Soberano, PAIS, PAR en PNP, die nu bezig zijn met het proces om tot een kabinet te komen, moeten streven naar het bouwen van een vertrouwensbasis en het bereiken van een verzoeningsproces.

Onder meer dit staat in de concept- intentieverklaring die gisteren door informateur Glenn Camelia naar de vier partijen is gestuurd.
De verklaring zou aanvankelijk gisteren nog ondertekend worden, maar omdat verschillende partijen in hun sede nog wilden overleggen, is dit niet doorgegaan.
De ondertekening zou nu vandaag op de agenda staan.

PS, PAIS, PAR en PNP kregen gisteren van Camelia de concept-intentieverklaring toegestuurd. Deze kon met eigen op- of aanmerkingen van elke partij worden aangepast en teruggestuurd naar de informateur die hiervan dan een definitieve versie zou opstellen.
Camelia meldde gisteren dat het tijd zal nemen voor de partijen om tot elkaar te komen.

,,Deze tijd is ook noodzakelijk om een vertrouwensbasis te bereiken, om goede afspraken te maken over hoe op structurele wijze met elkaar gecommuniceerd kan worden en om een regeerakkoord en later een regeerprogramma te bereiken.”

En verder:

,,Bovendien liggen er grote uitdagingen op ons pad die in deze periode ook behandeld moeten worden. Terwijl deze processen lopen, loopt op indirecte wijze ook het verzoeningsproces.”

Dit laatste staat ook in de concept-intentieverklaring, namelijk dat de stappen die ondernomen worden bijdragen aan de reconciliatie binnen de Curaçaose gemeenschap.
In de conceptvorm van de intentieverklaring wordt ook melding gemaakt van de veertien zetels die de partijen samen vormen.
Conform de opdracht die Camelia van waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede heeft gekregen, namelijk om een kabinet op brede basis te vormen, is dit voldoende basis voor de partijen om verder met elkaar onderhandelingen aan te gaan.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -