30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Stilzwijgende verlenging overeenkomsten

HET VOLGENDE doet zich voor: u gaat een overeenkomst aan met een bedrijf (vooralsnog te noemen bedrijf X). In het contract dat u tekent, staat dat dit na de overeengekomen termijn, met goedvinden van beide partijen, stilzwijgend wordt verlengd met dezelfde termijn. Tevens staat erin, dat u ten minste één maand vóór het verstrijken van de termijn moet opzeggen, indien u dit wenst te doen. Dat contract leg je weg zonder er verder naar om te kijken. De eerste termijn verloopt en wordt stilzwijgend verlengd. Zo volgen er meerdere termijnen.

Op een gegeven moment wil je van dat contract af en je gaat naarstig op zoek naar jouw kopie. Je hebt die echter zo goed weggelegd, dat je hem zo snel niet kunt vinden. Eindelijk vind je hem, maar de opzegtijd is helaas met enkele dagen overschreden.

- Advertentie -

Je besluit echter toch je brief te schrijven met het verzoek de overeenkomst te beëindigen met de motivering waarom je te laat bent. Daags na het schrijven van je brief wordt je opgebeld met de mededeling: “Sorry, mijnheer. Dat gaat niet. U hebt namelijk de opzegtijd niet in acht genomen.” Moet ik dit zomaar slikken en de volgende termijn maar netjes uitzingen? Zou het niet zinvoller zijn geweest als het bedrijf je tijdig een reminder had gestuurd tegen de tijd dat je overeenkomst zou gaan verstrijken, of zie ik het verkeerd? Je verwacht als klant toch een zekere mate van coulance en medewerking, nietwaar? Vooral als je je verplichtingen altijd trouw bent nagekomen! Ik zou graag de mening van u allen in het algemeen, en dames en heren juristen in het bijzonder, willen horen. Hierna ga ik verder met mijn verhaal, dat ik in een volgende brief zal noemen. In dit vervolgverhaal heb ik meer pijlen op mijn boog, waar u zeker versteld van zult staan.

E.L. SOPHIA

Curaçao

Stilzwijgende verlenging overeenkomsten (2)

OP ZATERDAG 2 juni heb ik in deze krant (Amigoe) red.) een stuk geplaatst onder bovenstaande titel met het verzoek om reactie. Blijkbaar heeft men óf het stuk niet gelezen óf men vindt alles oké, wat hier op ons eiland gebeurt. In mijn schrijven heb ik naar voren gebracht, dat ik na enige reactie uwerzijds nog meer pijlen op mijn boog had, die ik dan zou afschieten.

Ondanks het wegblijven van de verwachte reactie ga ik toch even door met mijn verhaal met het afschieten van één pijl zonder alsnog te vermelden om welk bedrijf het gaat. Na de reactie van de dame die mij opbelde, stuurde ik hen een brandbrief. Ik wilde koste wat kost van hen af.

Enkele weken daarna werd ik opgebeld door diezelfde dame. Haar directe chef stond toen, naar haar zeggen, naast haar en ze waren tot de volgende oplossing gekomen: Ik zou vier maanden abonnement moeten betalen en dan gelijk van de overeenkomst af zijn als ik ermee akkoord ging. Waarom vier maanden? Omdat ik vier dagen over tijd was met mijn verzoek tot stopzetting van de overeenkomst? Dus voor elke dag over tijd één maand abonnement?

 Wat als ik de betaling stopzette en verder geen gebruik meer van hun diensten maakte?

Wat vindt u hiervan? Is dit billijk? Zijn we het ermee eens, dat dit soort praktijken blijft plaatsvinden of moet dit een halt worden toegeroepen?

In mijn volgende en waarschijnlijk laatste stuk zal ik naast het aangeven om welk bedrijf het gaat tevens een mogelijke oplossing aandragen op welke manier we van deze stilzwijgende overeenkomsten af kunnen.

Juristen, die ik hierover sprak waren unaniem van mening dat er een oplossing bestaat. Heeft u al enig idee om welk bedrijf het gaat?  (Redactie: JA)

E.L. SOPHIA

Curaçao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -