31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Davelaar zal ‘ontslagbrief’ intrekken

HomeNieuwsDavelaar zal ‘ontslagbrief’ intrekken

WILLEMSTAD — PNP-leider Humphrey Davelaar zal zijn brief waarin hij zijn functie als partijleider ter beschikking stelt, intrekken. Dit heeft Davelaar gisteren toegezegd aan het eind van een informatieve partijbijeenkomst van Kas di Pueblo aan de Winston Churchillweg. De toezegging van Davelaar kwam nadat de aanwezigen zijn functioneren als Statenlid hadden goedgekeurd.

Davelaar had eind vorig jaar zijn functie aan de partij ter beschikking gesteld. Hij deed dit in een reactie op de vergaande reorganisatie van de partij en ook om op die manier de mogelijkheid te creeren voor evaluatie van de functie van de partijleider. Ondertussen heeft ook het bestuur van de partij zijn functie ter beschikking gesteld.

Beide brieven moeten in een algemene ledenvergadering van de PNP besproken worden. Die vergadering zou op 11 juni gehouden worden, maar werd uitgesteld tot gisteren. Omdat het partijbestuur echter geen geschikte locatie kon vinden is de ledenvergadering opnieuw met een week uitgesteld.

De PNP-leider greep de vergadering in het partijgebouw aan om een informatieve bijeenkomst te houden over de laatste politieke ontwikkelingen. Volgens Davelaar heeft hij tijdens de vergadering van gisteren uitleg gegeven over zijn functioneren als Statenlid en tevens ook uitgelegd waarom hij vorige week voor een motie van wantrouwen en tegen een motie van afkeuren tegen Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) heeft gestemd. Volgens de PNP-leider was er brede steun van de aanwezigen voor het door hem gevoerde Statenbeleid.

De aanwezige leden drukten hem op het hart om meer nadruk te leggen op de financiële situatie van het land, maar ook op de ontwikkelingen op volksgezondheidsgebied. Met name het tekort aan urologen baart de PNP’ers zorgen. Aan het eind van de vergadering nam voormalig PNPStatenlid Faroe Metry het woord. Hij vroeg Davelaar om, gezien zijn functioneren en de steun hiervoor binnen de partij, zijn brief van november vorig jaar waarin hij zijn functie ter beschikking stelt terug te trekken.

Het voorstel van Metry werd met applaus ontvangen. Even later kreeg Davelaar ook een document overhandigd, waarin tal van PNPleden hem verzochten om de bewuste brief in te trekken. Hierop deed de PNP’er de toezegging dat hij de brief zal intrekken. Hij zal dit doen tijdens de voortzetting van de algemene ledenvergadering die voor volgende week maandag in het gebouw van Cultureel Centrum Curaçao (CCC) Emmastad gepland staat.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties