31 C
Willemstad
• vrijdag 14 juni 2024

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...
- Advertisement -spot_img

Steun voor voortzetting nationale dialoog

HomeNieuwsSteun voor voortzetting nationale dialoog

IFusionWILLEMSTAD — De sociale partners op Curaçao hebben tijdens een vergadering van de Raad van Ministers van vorige week hun steun uitgesproken voor het tripartiet overlegorgaan Kolaborativo en de nationale dialoog op Curaçao.
De regering, werkgevers- en werknemersorganisaties zijn van mening dat de nationale dialoog, via het Kolaborativo-platform goede vooruitzichten biedt om voortgang voor Curaçao mogelijk te maken.

In een persbericht van de Kolaborativo spreekt het platform de verwachting uit dat de Curaçaose regering op korte termijn de afspraken, vastgelegd in het Sociale Dialoog Protocol van 2003, opnieuw zal bevestigen, en zal werken aan het ratificeren van de internationale ILO conventies, die betrekking hebben op de nationale dialoog.

Vertegenwoordigers van het zakenleven en de vakbonden zijn te spreken over het feit dat ministers zich binnenkort weer zullen aansluiten in de reguliere Kolaborativo-vergaderingen en dat zij specifieke onderwerpen zullen aandragen voor overleg in het platform en voor discussies in de Nationale Dialoog met de gemeenschap. Aan de andere kant zijn de sociale partners teleurgesteld over het feit dat er door de regering geen gehoor is gegeven aan de aanbevelingen met betrekking tot aanpassing aan het pensioenstelsel aov en de introductie van de basisverzekering ziektekosten (bvz).

“De stakeholders hebben geconstateerd dat er tot nu toe geen gehoor is gegeven aan de aanbeveling, overeengekomen door de 100 deelnemers van de Urgente Nationale Dialoog, dat de pijn van de te nemen maatregelen gelijkelijk moesten worden verdeeld en dat er geen ruimte mocht zijn voor ‘free riders’.
In overeenstemming met de condities die in het voorstel zijn opgenomen, hebben de Kolaborativo- vertegenwoordigers zich met leedwezen genoodzaakt gezien om de aanbevelingen en condities in te trekken.”

Afgesproken is dat de sociale partners wederom in gesprek zullen gaan, nu met de nieuwe regering, om zo te proberen tot compromissen en aanbevelingen te komen om de urgente crisis op het eiland het hoofd te kunnen bieden.
De stakeholders zijn overeengekomen om op korte termijn de tweede plenaire vergadering bijeen te roepen om de acties van de regering tot op heden door te nemen en om naar een manier te zoeken waarop de sociale partners hulp kunnen bieden in het uitwerken van oplossingen die de meest kwetsbare personen in onze maatschappij beschermen, de gouvernementskosten verminderen, en de economie stimuleren in het belang van de hele gemeenschap.
Deze oplossingen zullen hopelijk leiden tot een hersteld vertrouwen in Curaçao en een verbeterd investeringsklimaat, aldus de Kolaborativo.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties