29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 10:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Sterilisatieproject geeft resultaat

Willemstad – ,,Het kan wel”, aldus coördinator van stichting Dierenhulp Curaçao, Nathalja Overwijk. Zij reed onlangs door Montaña toen ze een groep flink vermagerde honden aantrof. Een ding viel op: één hond was in goede gezondheid, en gesteriliseerd door de stichting.

foto hond 2 Op het moment dat Overwijk de vermagerde honden te eten gaf kwam er een goed verzorgde hond aan.

foto hond 3 In 2008 is de stichting begonnen met het beproefde sterilisatie- en castratieproject. FOTO’S STICHTING DIERENHULP

De honden waren eerst schuw, maar langzamerhand begonnen de honden te eten.

,,Ik kreeg er kippenvel van”

- Advertentie -

, aldus Overwijk.

,,Ik ben hierop gelijk naar de lokale toko gereden en heb een zak met puppyvoer gekocht om te kijken hoe de honden hierop reageerden.”

Op deze manier kon ze tevens de dieren beter bekijken. De honden waren eerst schuw, maar langzamerhand begonnen de honden te eten.

,,Ik wilde weten waar deze honden vandaan kwamen, dus ik heb het er op gewaagd en heb een bewoner, waarbij een van de honden naar binnen glipte, gesproken. Hij bevestigde dat de hond wel vaker bij hem op het erf kwam, maar dat de hond niet van hem is”

, vertelt de coördinator.

Overwijk gaf hem een kaartje waar een nummer op staat waar mensen die niet de middelen hebben, terechtkunnen voor gratis sterilisatie of castratie van hun huisdier.

- Advertisement -

Op het moment dat Overwijk de vermagerde honden te
eten gaf kwam er een goed verzorgde hond aan.

Op het moment dat Overwijk de vermagerde honden te eten gaf kwam er, een goed verzorgde hond aan.

,,Goed gevoed, en met een glanzende vacht. Ik dacht… het zal toch niet. Toen keek ik in zijn oor, en daar zag ik de tatoeage staan die we aanbrengen als een hond gesteriliseerd is. Ik kreeg er kippenvel van. Het maakt niet uit in welke buurt je woont, je hoort altijd te zorgen voor jouw dieren.”

In 2008 is de stichting begonnen met het beproefde sterilisatie- en castratieproject. Met een team van zes dierenartsen werken ze op de eilanden Bonaire en Curaçao dagelijks aan het welzijn van dieren.
Ook op de andere eilanden onderhouden ze contacten met vrijwilligers en hopen ook daar een begin te kunnen maken met dit project.
Echter hiervoor zijn betrouwbare artsen en vrijwilligers noodzakelijk en uiteraard voldoende geld om de materialen te kopen.

In 2008 is de stichting begonnen met het beproefde sterilisatie-
en castratieproject.
FOTO’S STICHTING DIERENHULP ©2012

Caribisch Nederland, maar ook Curaçao en Aruba kennen volgens de stichting het probleem van zwerfdieren.

,,Daarom is nu actie nemen noodzakelijk ter voorkoming van verdere groei van deze populatie en de daarbij horende problemen. Afschieten, vergiftigen of afmaken zoals overheidsdiensten dat vaak doen en zien als oplossing is geen oplossing. Een diervriendelijke aanpak wel”

, aldus Dierenhulp op haar website.

Sinds het begin van het project werden al ruim 3.500 dieren gratis gesteriliseerd en vastgelegd in een database.

,,Hierdoor hebben de artsen direct inzicht in de geschiedenis van het dier en is voorkomen dat in het eerste jaar ruim 24.000 dieren geboren werden”

, aldus Overwijk.

Meer informatie over de stichting is te vinden op de website van de organisatie.
Hier kan tevens informatie worden verkregen over het maken van een donatie.

www.stichtingdierenhulp.nl

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -