Stemming Abvo over maatregelen uitgesteld

Milva Zimmerman, expert van de SVB, geeft uitleg. Naast haar aan tafel Abvo-voorzitter Wendy Calmes.

Milva Zimmerman, expert van de SVB, geeft uitleg. Naast haar aan tafel Abvo-voorzitter Wendy Calmes.

WILLEMSTAD — Het is vanochtend toch niet tot een stemming gekomen door de leden van de ambtenarenvakbond Abvo in verband met de voorgenomen maatregelen van de overheid om ingrijpende besparingen door te voeren op de personeelskosten.

Op verzoek van de aanwezige leden zal er aanstaande dinsdag een schriftelijke stemming plaatsvinden. Dit om te voorkomen dat niet-leden van de Abvo, die vandaag wel aanwezig waren, zullen stemmen.

Dinsdag stemmen de leden over zes maatregelen die de regering wil doorvoeren in verband met de indexering van de lonen, bevriezing loontreden, vakantiegeld en bonus, uitbetaling overuren, aantal arbeidsplaatsen die door natuurlijke afvloeiing niet worden opgevuld en toetreding tot de basisverzekering ziektekosten (BVZ), aldus Abvo-voorzitter Wendy Calmes.

Vanochtend kregen de vakbondsleden uitleg van experts van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) over de toetreding tot de bvz. “De leden hadden in de vorige vergadering veel vragen hieromtrent. Vooral vragen over de jaarlijkse nominale premie van 82 gulden, de receptregelvergoeding van 1 gulden en dat de ambtenaren momenteel op elk moment kunnen veranderen van arts, maar dit onder de bvz slechts eenmaal per jaar mogelijk is, in de maand september.”

Volgens Calmes moeten de leden op basis van de vandaag verkregen informatie hun beslissing nemen aanstaande dinsdag. Over verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd zal op een later tijdstip worden gestemd.

Maandag heeft de Abvo een vergadering hierover met minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) Etienne van der Horst (Pais). “Hopelijk hebben we dan genoeg informatie zodat we dinsdag de leden, nadat ze hebben gestemd, hierover kunnen informeren.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *