30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Statenreis kost meer dan 150.000 gulden’

 

Bron: Versgeperst
Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst Statenreis NIEUWS Nederland Malvina Cecilia kosten Curaçao 150.000 gulden  1816 bankgeheim op aruba en de nederlandse antillen opgeheven" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Oppositiepartij PAR wil dat de Staten opheldering geeft over de kosten van de reis van enkele Statenleden naar Nederland. Volgens PAR-Statenlid Malvina Cecilia kost de reis meer dan 150.000 gulden. “Terwijl de parlementariërs geen hotel hebben geboekt, maar bij familie verblijven”, zegt Cecilia.

- Advertentie -

Het is niet duidelijk hoe de reiskosten naar de verschillende steden is geregeld evenals de kosten voor het huren van zalen”, aldus Cecilia. Daarnaast vraagt de parlementariër zich af waarom de delegatie voor tien dagen in Nederland is en maar vijf bijeenkomsten heeft. “Wat doen zij de rest van de tijd?”, vraagt ze zich af.

Parlement in de Wijk

Parlementsleden Gilmar Pisas (MFK), Helmin Wiels (Pueblo Soberano), Eunice Eisden (MAN), Humphrey Davelaar (PNP), Anthony Godett (FOL) en statenvoorzitter Ivar Asjes zijn deze week in Nederland voor de Nederlandse versie van ‘Parlement in de Wijk’. Doel van dit project is om de behoeftes van de Curaçaose gemeenschap in kaart te brengen.

Actie

Maar volgens Cecilia is het project overbodig.

De PAR steunt ‘Parlement in de Wijk’ niet. De coalitie is namelijk al achttien maanden bezig, er zijn genoeg onderzoeken uitgevoerd over de behoeftes van het volk. De overheid had al moeten beginnen met het aanpakken van de problemen.”

Daarnaast vindt het PAR-lid dat de overheid zich moet bezighouden met de ‘destrateuze’ gebeurtenissen hier op het eiland, zoals de problemen bij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) en inmenging van minister Elmer Wilsoe (Justitie) in de Bientu-zaak.

Veiligheid

Op de vraag of het juist niet goedkoper is dat de Statenleden bij familie verblijven, zegt Cecilia:

Parlementariërs zijn belangrijke schakels voor het volk, ze zijn immers de volksvertegenwoordiger van de burgers. Als er iets met hen gebeurd, hebben we een groot probleem. Daarom is het belangrijk dat zij verblijven op een beveiligde plek. Het is Nederland ook bekend dat Wiels, Asjes en Eisden zich nogal pittig hebben uitgelaten over Nederlanders.”

Volgens Cecilia vindt de PAR dat zij als oppositie de overheid moeten ‘dwingen’ om te regeren. “Zij zijn zichzelf nu alleen maar aan het verwennen met snoepreisjes”, zegt Cecilia.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Zorro, op 16-05-2012 om 11:05 schreef:

    Op de vraag of het juist niet goedkoper is dat de Statenleden bij familie verblijven.

    Nee, dat blijft hetzelfde, want ze krijgen bij de daggeldvergoeding van 200 dollar per dag ook het “geplande” hotel betaald en dat verdwijnt dus gewoon in de zakken van de politici met een cadeautje voor het gastvrije familielid. Ze hoeven geen bonnetje in te leveren voor het (niet) gebruikte hotel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -