27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 00:20

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

Statenlid Pisas en anderen willen gouverneur als getuige horen

HomeMediaStatenlid Pisas en anderen willen gouverneur als getuige horen

pisas
Statenlid Pisas en anderen willen gouverneur als getuige horen

WILLEMSTAD — Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) is vanochtend als getuige gehoord in de zaak die voormalig Statenvoorzitter Dean Rozier tegen hem en zijn collega Monique Koeyers-Felida en oud Statenlid voor de MFK Rudney Garmers heeft aangespannen, om hun uitlatingen over omkoping door Rozier te rectificeren.

Pisas herhaalde zijn beschuldigingen vanochtend. Tevens willen zij gouverneur Frits Goedgedrag als getuige horen in deze zaak.

De leden van de politieke partij MFK kregen eerder van de civiele rechter tot vandaag de tijd om te bewijzen – al dan niet door middel van het horen van getuigen – dat Rozier getracht heeft hen om te kopen, om hun steun aan het kabinet-Schotte in te trekken.

Naast Pisas, zullen Koeyers-Felida en Garmers later ook gehoord worden als getuigen. Zij waren vandaag zelf ook, als leden van de partij MFK, aanwezig in de zaal.

Pisas gaf een beeld van de interne problemen binnen de politieke partij en stelde dat deze problemen te maken hadden met het optreden van de voormalige minister van Financiën voor de MFK, George Jamaloodin.

De leden hebben hierover brieven gestuurd naar leider en toenmalige premier Gerrit Schotte en hebben tevens de aftreding van Jamaloodin geëist.

De problemen die Rozier met de partij had, kwamen voor hem echter als een verassing, zei Pisas vanochtend.

“Hij had constant contact met Schotte.”

Ook benadrukte hij dat Jamaloodin en Rozier goede vrienden waren en in het weekeinde bijna altijd samen uitgingen. Hij ging zelf ook een keer mee.

Pisas trad tevens in details over de gesprekken die hij samen met Koeyers-Felida en Garmers, bij onder meer Rozier thuis had, maar over ook de gesprekken die Rozier apart had met Koeyers-Felida, waarin hij ook haar trachtte om te kopen.

Rozier zou hen verteld hebben dat hij meer dan eens met de gouverneur zou hebben gesproken en dat de gouverneur zich ook zorgen maakte over de situatie van het land.

De gouverneur zou hem verteld hebben dat Nederland met een aanwijzing dreigde, omdat het land onbestuurbaar zou zijn en dat dit met een omwenteling te voorkomen was.

Verder zou de gouverneur Etiënne Ys, de voormalige minister van Financiën voor de PAR, hebben genoemd als de persoon die voor geschikte ministers voor een zakenkabinet zou zorgen.

Verder zou Garmers van Rozier enkele probleempunten moeten noteren waar zij later over zouden vergaderen, namelijk dat de voormalige ministers Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) en Abdul Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) extra steun nodig hadden voor hun ministeries en dat de Aqualectra-directeur niet ontslagen had moeten worden.

“Nadat ik aangifte heb gedaan op 6 augustus 2012, heb ik een gesprek met de gouverneur gehad, waarbij hij mij verzekerde dat het verhaal juist omgekeerd was.”

Volgens Pisas zou de gouverneur hebben verteld dat juist Rozier met het verhaal naar hem was gestapt over de aanwijzing van Nederland, over het ziekenhuis en over een hard nodig zakenkabinet.

“Ik hecht geloof aan de verklaring van de gouverneur.”

Ze willen de gouverneur hierover horen. De rechter wist begin van de middag niet zeker of dit mogelijk zou zijn.

Het horen van getuigen gaat aanstaande 28 augustus verder.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties