28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 01:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Statenlid Pisas en anderen willen gouverneur als getuige horen

pisas
Statenlid Pisas en anderen willen gouverneur als getuige horen

WILLEMSTAD — Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) is vanochtend als getuige gehoord in de zaak die voormalig Statenvoorzitter Dean Rozier tegen hem en zijn collega Monique Koeyers-Felida en oud Statenlid voor de MFK Rudney Garmers heeft aangespannen, om hun uitlatingen over omkoping door Rozier te rectificeren.

Pisas herhaalde zijn beschuldigingen vanochtend. Tevens willen zij gouverneur Frits Goedgedrag als getuige horen in deze zaak.

De leden van de politieke partij MFK kregen eerder van de civiele rechter tot vandaag de tijd om te bewijzen – al dan niet door middel van het horen van getuigen – dat Rozier getracht heeft hen om te kopen, om hun steun aan het kabinet-Schotte in te trekken.

- Advertentie -

Naast Pisas, zullen Koeyers-Felida en Garmers later ook gehoord worden als getuigen. Zij waren vandaag zelf ook, als leden van de partij MFK, aanwezig in de zaal.

Pisas gaf een beeld van de interne problemen binnen de politieke partij en stelde dat deze problemen te maken hadden met het optreden van de voormalige minister van Financiën voor de MFK, George Jamaloodin.

De leden hebben hierover brieven gestuurd naar leider en toenmalige premier Gerrit Schotte en hebben tevens de aftreding van Jamaloodin geëist.

De problemen die Rozier met de partij had, kwamen voor hem echter als een verassing, zei Pisas vanochtend.

“Hij had constant contact met Schotte.”

- Advertisement -

Ook benadrukte hij dat Jamaloodin en Rozier goede vrienden waren en in het weekeinde bijna altijd samen uitgingen. Hij ging zelf ook een keer mee.

Pisas trad tevens in details over de gesprekken die hij samen met Koeyers-Felida en Garmers, bij onder meer Rozier thuis had, maar over ook de gesprekken die Rozier apart had met Koeyers-Felida, waarin hij ook haar trachtte om te kopen.

Rozier zou hen verteld hebben dat hij meer dan eens met de gouverneur zou hebben gesproken en dat de gouverneur zich ook zorgen maakte over de situatie van het land.

De gouverneur zou hem verteld hebben dat Nederland met een aanwijzing dreigde, omdat het land onbestuurbaar zou zijn en dat dit met een omwenteling te voorkomen was.

Verder zou de gouverneur Etiënne Ys, de voormalige minister van Financiën voor de PAR, hebben genoemd als de persoon die voor geschikte ministers voor een zakenkabinet zou zorgen.

Verder zou Garmers van Rozier enkele probleempunten moeten noteren waar zij later over zouden vergaderen, namelijk dat de voormalige ministers Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) en Abdul Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) extra steun nodig hadden voor hun ministeries en dat de Aqualectra-directeur niet ontslagen had moeten worden.

“Nadat ik aangifte heb gedaan op 6 augustus 2012, heb ik een gesprek met de gouverneur gehad, waarbij hij mij verzekerde dat het verhaal juist omgekeerd was.”

Volgens Pisas zou de gouverneur hebben verteld dat juist Rozier met het verhaal naar hem was gestapt over de aanwijzing van Nederland, over het ziekenhuis en over een hard nodig zakenkabinet.

“Ik hecht geloof aan de verklaring van de gouverneur.”

Ze willen de gouverneur hierover horen. De rechter wist begin van de middag niet zeker of dit mogelijk zou zijn.

Het horen van getuigen gaat aanstaande 28 augustus verder.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -