Rozier: ‘Verklaringen zijn onderling afgesproken’

dean-rozier-1

Dean Rozier: ‘Verklaringen zijn onderling afgesproken’

WILLEMSTAD — Voormalig Statenvoorzitter voor MFK Dean Rozier ontkent dat hij heeft getracht de Statenleden Gilmar Pisas en Monique Koeyers-Felida en voormalig Statenlid Rudney Garmers (allen MKF) om te kopen.

“De drie kunnen het niet bewijzen, omdat het omkopen simpelweg nooit heeft plaatsgevonden. Maar ze hebben klaarblijkelijk onderling afgesproken wat ze zouden verklaren.”

Rozier vond het eigenlijk ook niet kunnen dat Koeyers-Felida en Garmers vandaag bij de zitting aanwezig waren, terwijl Pisas zijn verklaring voor de rechter aflegde. Maar hij is ervan overtuigd dat zij alles al van tevoren met elkaar hebben besproken.

Verder is het voor hem opmerkelijk dat de politici niet eerder over zijn poging hebben gesproken.

“Waarom zijn zij niet direct na 5 juli 2012, de dag waarop ik het initiatief nam om met hen hierover te spreken, naar de politie gestapt?”

Deze zaak kwam aan het rollen, nadat Pisas op 6 augustus 2012 aangifte deed bij het Openbaar Ministerie tegen Rozier, wegens omkoping. Een uitgebreide uitleg over wat er precies is gebeurd, volgde tijdens een persconferentie in oktober van dat jaar.

De drie ex-partijgenoten van Rozier beweren dat hij getracht heeft hen om te kopen in juni en/of juli 2012, voor een bedrag van half miljoen gulden, met als doel om het kabinet-Schotte – bestaande uit Movementu Futuro Kòrsou (MFK), Pueblo Soberano (PS) en MAN – te laten vallen.

Volgens Rozier is hij in de politiek gestapt om zijn volk te helpen.

“Ik heb kennelijk de verkeerde politieke partij gekozen”, aldus Rozier desgevraagd na de zitting.

Hij heeft Schotte meerdere malen erop gewezen dat het zo niet verder kon, maar Schotte wilde steeds meer tijd om orde op zaken te stellen.

“Ik heb hen wel gewaarschuwd dat als er niets zou worden gedaan, ik mijn steun aan de MFK zou intrekken en tevens mijn zetel zou behouden.”

Volgens Rozier kwam hij steeds meer te weten over deze partij en het feit dat er geen inspanningen werden gedaan om de situatie op het eiland te verbeteren was voldoende voor hem om zijn steun in te trekken.

“Het werd juist erger en erger en toen werd de toenmalige Financiën-minister (George ‘Jorge’ Jamaloodin, red.) ook nog als verdachte aangemerkt in de strafzaak die de naam ‘Bientu’ kreeg.”

Over de verklaring van Pisas tijdens de zitting, dat hij heel goed bevriend was met Jamaloodin, zegt Rozier dat het ‘simpelweg onzin’ is.

“Hij kwam opmerkelijk genoeg steeds vaker in mijn buurt en wilde altijd in mijn gezelschap zijn. Ik heb later begrepen dat hij mijn handelingen in de gaten moest houden, omdat ik mijn zorgen over de problemen binnen de partij en de regering had geuit.”

Rozier voelt zich in zijn goede naam aangetast en spande een civiele procedure aan voor rectificatie door Pisas, Koeyers-Felida en Garmers. Tevens eist hij dat zijn voormalige partijgenoten de schade vergoeden die hij als gevolg van de onterechte beschuldigingen heeft geleden en nog zal lijden.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Rozier: ‘Verklaringen zijn onderling afgesproken’

  1. voor mij is 1 ding zeker, dat is dat de hele |MFK een maffia groep is met allemaal leugenachtige zakkenvullers.
    Ze hebben Peppie en Kokkie als hun huisadvocaat, die overuren moet maken om al hun criminele gedrag te rechtvaardigen.
    En de gemeenschap mag betalen voor deze komedie…

  2. Abraham Mossel

    Ik kijk er helemaal niet vanop als deze drie MFKers door de psychopaat en als bekend staande beroeps leugenaar Gerrit de raaf en zijn rat advocaten gehersenspoeld zijn om zijn tegen stander Rozier totaal te vernietigen. een psychopaat zal niet rusten voor hij zijn doel heeft bereikt, geen middel zal hij omzeilen om zijn vijand te bestrijden. Heb medelijden met deze drie marionetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *