27 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 06:17

Laatste reacties

- Advertentie -

Rozier: ‘Verklaringen zijn onderling afgesproken’

dean-rozier-1
Dean Rozier: ‘Verklaringen zijn onderling afgesproken’

WILLEMSTAD — Voormalig Statenvoorzitter voor MFK Dean Rozier ontkent dat hij heeft getracht de Statenleden Gilmar Pisas en Monique Koeyers-Felida en voormalig Statenlid Rudney Garmers (allen MKF) om te kopen.

“De drie kunnen het niet bewijzen, omdat het omkopen simpelweg nooit heeft plaatsgevonden. Maar ze hebben klaarblijkelijk onderling afgesproken wat ze zouden verklaren.”

Rozier vond het eigenlijk ook niet kunnen dat Koeyers-Felida en Garmers vandaag bij de zitting aanwezig waren, terwijl Pisas zijn verklaring voor de rechter aflegde. Maar hij is ervan overtuigd dat zij alles al van tevoren met elkaar hebben besproken.

Verder is het voor hem opmerkelijk dat de politici niet eerder over zijn poging hebben gesproken.

“Waarom zijn zij niet direct na 5 juli 2012, de dag waarop ik het initiatief nam om met hen hierover te spreken, naar de politie gestapt?”

Deze zaak kwam aan het rollen, nadat Pisas op 6 augustus 2012 aangifte deed bij het Openbaar Ministerie tegen Rozier, wegens omkoping. Een uitgebreide uitleg over wat er precies is gebeurd, volgde tijdens een persconferentie in oktober van dat jaar.

- Advertentie -

De drie ex-partijgenoten van Rozier beweren dat hij getracht heeft hen om te kopen in juni en/of juli 2012, voor een bedrag van half miljoen gulden, met als doel om het kabinet-Schotte – bestaande uit Movementu Futuro Kòrsou (MFK), Pueblo Soberano (PS) en MAN – te laten vallen.

Volgens Rozier is hij in de politiek gestapt om zijn volk te helpen.

“Ik heb kennelijk de verkeerde politieke partij gekozen”, aldus Rozier desgevraagd na de zitting.

Hij heeft Schotte meerdere malen erop gewezen dat het zo niet verder kon, maar Schotte wilde steeds meer tijd om orde op zaken te stellen.

“Ik heb hen wel gewaarschuwd dat als er niets zou worden gedaan, ik mijn steun aan de MFK zou intrekken en tevens mijn zetel zou behouden.”

Volgens Rozier kwam hij steeds meer te weten over deze partij en het feit dat er geen inspanningen werden gedaan om de situatie op het eiland te verbeteren was voldoende voor hem om zijn steun in te trekken.

“Het werd juist erger en erger en toen werd de toenmalige Financiën-minister (George ‘Jorge’ Jamaloodin, red.) ook nog als verdachte aangemerkt in de strafzaak die de naam ‘Bientu’ kreeg.”

- Advertisement -

Over de verklaring van Pisas tijdens de zitting, dat hij heel goed bevriend was met Jamaloodin, zegt Rozier dat het ‘simpelweg onzin’ is.

“Hij kwam opmerkelijk genoeg steeds vaker in mijn buurt en wilde altijd in mijn gezelschap zijn. Ik heb later begrepen dat hij mijn handelingen in de gaten moest houden, omdat ik mijn zorgen over de problemen binnen de partij en de regering had geuit.”

Rozier voelt zich in zijn goede naam aangetast en spande een civiele procedure aan voor rectificatie door Pisas, Koeyers-Felida en Garmers. Tevens eist hij dat zijn voormalige partijgenoten de schade vergoeden die hij als gevolg van de onterechte beschuldigingen heeft geleden en nog zal lijden.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. voor mij is 1 ding zeker, dat is dat de hele |MFK een maffia groep is met allemaal leugenachtige zakkenvullers.
    Ze hebben Peppie en Kokkie als hun huisadvocaat, die overuren moet maken om al hun criminele gedrag te rechtvaardigen.
    En de gemeenschap mag betalen voor deze komedie…

  2. Ik kijk er helemaal niet vanop als deze drie MFKers door de psychopaat en als bekend staande beroeps leugenaar Gerrit de raaf en zijn rat advocaten gehersenspoeld zijn om zijn tegen stander Rozier totaal te vernietigen. een psychopaat zal niet rusten voor hij zijn doel heeft bereikt, geen middel zal hij omzeilen om zijn vijand te bestrijden. Heb medelijden met deze drie marionetten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Ambtenaren Aruba leggen werk neer

Oranjestad - Dertien vakbonden voeren vandaag actie tegen de 12,6 procent salariskorting. Ambtenaren bij diverse overheidsdiensten en stichtingen leggen verspreid over de dag het werk korte tijd...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -