Statenlid aangehouden in Orca-zaak

patrick illidgePhilipsburg/Willemstad – In de Orca-zaak, ook wel bekend als de Bada Bing-zaak, is gisterochtend een verdachte aangehouden. Het gaat vermoedelijk om het toenmalig Statenlid Patrick Illidge die op beeld werd vastgelegd toen hij geld aannam van nachtclubeigenaar Jaap van den Heuvel.

Advertentie

Het Openbaar Ministerie (OM) van Sint Maarten laat weten dat het gaat om de verdachte P.I. die zich vrijwillig bij het kantoor van de Landsrecherche meldde.
Illidge is teven oud-minister en voormalig staatssecretaris.
De verdachte is aangehouden op verdenking van omkoping, het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie.
Op het moment wordt hij verhoord, laat het OM weten.

,,In het belang van het nog immer lopende onderzoek worden er geen verdere mededelingen gedaan.”

Het onderzoek Orca begon in maart vorig jaar naar aanleiding van een filmpje dat te zien was op de website van The Daily Herald.
Hierin is te zien dat eigenaar van nachtclub Bada Bing op Sint Maarten geld overhandigt aan toenmalig Statenlid Patrick Illidge.
Van den Heuvel werd aangehouden op verdenking van belastingfraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld.
Illidge haalde, naar eigen zeggen, uit naam van toenmalig minister Roland Duncan van Justitie 15.000 dollar op bij Van den Heuvel.
Illidge stelt op de video de bordeelhouder van Bada Bing gerust dat hij toenmalig vicepremier William Marlin heeft duidelijk gemaakt dat hij gewoon zijn werk moet doen. Er wordt in de video-opname gesproken over vergunningen.
Ook moet Illidge Duncan vragen de openingstijden op 5.00 uur ’s ochtends zetten, net als bij Maho, een vorige locatie die in het bezit was van Van den Heuvel.
De voorlopige hechtenis van Van den Heuvel is opgeschort.

Hieronder het betreffende filmpje: (Archief KKC)

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *