Excuses typering Fiévez als viezerik

orde van AdvocatenWillemstad – De Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia heeft in de editie van gisteren excuses aangeboden voor een column van Jorge ‘Palu Djo’ Sulbaran afgelopen zaterdag, waarin Caroline Fiévez, de deken van de Orde van Advocaten voor viezerik is uitgemaakt in de kop.

Advertentie

Ultimo Noticia schrijft dat de deken ‘onterecht onder de gordel is aangevallen.
Het woord dat daarbij is gebruikt is beneden peil’.
Sulbaran zelf doet de kwestie af als een interne zaak van de krant.

,,Zij hebben toestemming om mijn columns te publiceren die op ik op mijn Facebook-pagina plaats. De krant heeft de column gepubliceerd en meent nu excuses aan te moeten bieden, het is hun zaak.”

Sulbaran schreef de column naar aanleiding van de klacht die Fiévez tegen advocaat Peppie Sulvaran indiende en haar verzoek om hem als advocaat te schorsen.

,,Op een walgelijke manier en zonder respect voor onze mensen, heeft de Nederlandse Caroline ‘Viezerik’ Fiévez, deken van de Orde van Advocaten, een klacht ingediend tegen Peppie Sulvaran.
Sterker nog, de deken pleegde een frontale aanval op de democratie in de Orde van Advocaten toen ze de opdracht gaf om de achterstallige contributie van advocaten NIET in rekening te brengen om zo de mogelijkheid teniet te doen dat zij tijdens de algemene ledenvergadering gebruik van hun stemrecht kunnen maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *