27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Staten debatteren over stijging criminaliteit

 

WILLEMSTAD — De Staten komen aanstaande maandag bijeen om over de toename van de criminaliteit op Curaçao te praten. Dit zal gebeuren in een openbare vergadering, die door de PAR-fractie is aangevraagd. De PAR-fractie wil van Justitie-minister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS) weten wat zijn plannen zijn om de stijgende criminaliteit op het eiland het hoofd te kunnen bieden.

- Advertentie -

De vergadering komt op een moment dat Curaçao te maken heeft met een misdaadgolf en staat gepland voor aanstaande maandagochtend.

Diezelfde maandag staat er ook een vergadering van de Centrale Commissie van de Staten op het programma.

Om half twee ‘s middags is er een vergadering gepland met Sona, de trekker van de bouw van het nieuwe ziekenhuis op Curaçao. Het gaat hier om een eerder geschorste vergadering.

Voor de dinsdagochtend staat er een bijeenkomst van de Centrale Commissie met de directie van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) op de agenda. Het betreft hier een hervatting van een geschorste vergadering van 2 april van dit jaar. Deze schorsing deed veel stof opwaaien, omdat de SVB-leiding in opdracht van de minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia (MFK) de Statenzaal verliet. Dit was aanleiding voor een publieke discussie over de bevoegdheden van de Staten om directies van overheidsentiteiten te horen. Aanstaande dinsdag zullen de Staten alsnog proberen de SVB-directie te horen over de stand van zaken met betrekking tot de verschillende fondsen, die onder de sociale verzekeraar vallen. Deze vergadering vangt aan om negen uur ‘s ochtends.

De begroting van de Staten voor het jaar 2013 staat op de agenda van een openbare vergadering, die op de woensdagochtend om negen uur gepland staat. Ook deze vergadering heeft een verhaal. Deze vergadering stond op 4 april gepland, maar tot drie keer toe lukte het niet om voldoende Statenleden op de been te brengen om de bijeenkomst door te laten gaan. De MFK-fractie bleef weg, terwijl de PAR-fractie de presentielijst weigerde te ondertekenen.

Het wegblijven van de MFK was aanleiding voor speculatie over interne problemen binnen de coalitie. Er is haast geboden met de behandeling van de begroting van de Staten. Deze moet voor 1 mei bij de regering ingediend zijn.

De vergaderweek wordt afgesloten met een Centrale Commissie-bijeenkomst over mogelijke malversaties bij schoolbesturen op het eiland. Deze vergadering vindt plaats op verzoek van de PAR-fractie en volgt op mogelijke aantijgingen van de opgestapte Onderwijsminister Lionel Jansen (PS).

Voor deze vergadering, die op donderdagochtend negen uur gepland staat, zijn de lokale schoolbesturen uitgenodigd.

De laatste vergadering van de Staten van de volgende week is een bijeenkomst van de Centrale Commissie met de leiding van vuilnisophaalbedrijf Selikor over de huidige ontwikkelingen bij de overheids-nv. Deze vergadering begint om negen uur op de vrijdagochtend.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -