26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PS houdt demonstratie voor gebouw CBCS

 

WILLEMSTAD — Coalitiepartij Pueblo Soberano (PS) houdt aanstaande zaterdag een protestmanifestatie voor het gebouw van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Met deze actie wil de partij protesteren tegen de garantstelling van de Centrale Bank voor een emissie van 300 miljoen gulden ten behoeve van de St. Maarten Harbour nv.

- Advertentie -

De PS-leider roept alle Curaçaoënaars op om bij de protestmanifestatie aanwezig te zijn. Deze begint om zeven uur ‘s ochtends.

Zaterdag vindt in het gebouw een bijeenkomst van de RvC plaats. Tijdens deze vergadering zal er onder meer gesproken worden over garantstelling ten behoeve van het Sintmaartense havenbedrijf.

Wiels kon vanochtend niet aangeven tot hoe laat de demonstratie zal duren. Volgens PS-leider Helmin Wiels heeft de manifestatie als doel de Centrale Bank voor Curaçao te herwinnen. Wiels heeft grote vraagtekens of St. Maarten ooit in staat zal zijn om het bedrag van 300 miljoen gulden terug te betalen.

Zij staan bekend als wanbetalers. En dit besluit wordt genomen op een moment dat het eiland heeft besloten om tot dollarisatie over te gaan. En wanneer stap je over op de dollar als wettig betaalmiddel? Als je in de problemen zit, niet over begrotingsdiscipline beschikt en als je met chronische fiscale problemen te kampen hebt.”

Wiels wijst met een beschuldigende vinger naar CBCSdirecteur Emsley Tromp, de Sintmaartense leden van de Raad van Commissarissen (RVC), maar ook naar het Curaçaose RvC-lid Robert Pietersz.

Volgens Wiels willen zij een illegaal genomen besluit nu achteraf proberen te legaliseren.

Als St. Maarten niet in staat is om te betalen, moeten wij hiervoor opdraaien. Je speelt hiermee met de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Want wie moet voor de 300 miljoen opdraaien als St. Maarten niet kan terugbetalen? Natuurlijk de instantie die hiervoor garant staat en daar zitten wij als Curaçao voor 75 procent in.”

Zondag staat er een grote manifestatie gepland tegen de regering-Schotte op de parkeerplaats bij het Waaigat, die wordt georganiseerd door Pro Pueblo en ondersteund wordt door Frente Sivíl, het overkoepelende orgaan van lokale pressiegroepen.

 

Bron: Amigoe

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -