Staten bespreken CV Marvelyne Wiels

 

Marvelyne Wiels tijdens de spraakmakende persconferentie van 13 november 2013

Marvelyne Wiels tijdens de spraakmakende persconferentie van 13 november 2013

WILLEMSTAD — De Staten van Curaçao komen aanstaande maandag bijeen om het curriculum vitae van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels te bespreken. Ook het personeelsbeleid bij het Curaçaohuis in Nederland staat ter discussie.

Minister-president Ivar Asjes (PS) zal verantwoording hierover aan de Staten afleggen. Recentelijk lag Wiels onder vuur omdat ze zou hebben gelogen op haar cv over haar genoten opleiding en werkervaring. Ook zou ze ‘goede vrienden’ bij het Curaçaohuis hebben aangesteld zonder de voorgeschreven procedures te hebben gevolgd.

De zaak werd breed uitgemeten in de media en haalde zelfs het vragenuurtje van de Tweede Kamer. In een persconferentie die vlak voor het koninklijk bezoek van vorige maand werd ingelast, wees Wiels, bijgestaan door Asjes, alle aantijgingen van de hand. De bijeenkomst die belegd werd in een poging de toenemende controverse rondom de gevolmachtigde minister een halt toe te roepen had echter niet het gewenste effect.

De Statenleden werden niet overtuigd door hetgeen Wiels naar voren bracht en eisten nadere uitleg van Asjes. De vergadering van maandag zal overigens naar verwachting geen consequenties hebben voor Wiels of de coalitie. Premier Asjes zei stellig in een persconferentie van twee weken geleden dat zolang het kabinet-Asjes er zit, Wiels de gevolmachtigde minister van Curaçao zal zijn.

Bron: Amigoe

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *