Start grote actie van vrijwilligers

Aruba doet, Bon doet en Cura doet 2014

Willemstad – Op alle drie de Benedenwindse Eilanden van het Koninkrijk zijn in november de acties Aruba doet, Bon doet en Cura doet officieel van start gegaan. Samen met NLdoet vormen zij de grootste vrijwilligersactie van het Koninkrijk. De acties worden onder regie van lokale organisaties uitgerold, in samenwerking met het Oranje Fonds.

Het is een jaarlijkse actie waarbij iedereen in het derde weekend van maart 2014 kan helpen om bij sociaalmaatschappelijke organisaties allerlei klussen te klaren.
Het gaat bijvoorbeeld om

  • het schilderen van een buurthuis,
  • het opruimen of aanleggen van een tuin van een bejaardencentrum,
  • het organiseren van een uitje voor invaliden of
  • een beach clean-up.

Het Oranje Fonds stelt per klus een bedrag ter beschikking waarmee bijvoorbeeld verf kan worden aangeschaft of vervoer kan worden betaald.
Dit project is al drie jaar succesvol op Bonaire georganiseerd.
In 2013 werden er door 50 organisaties 58 klussen aangemeld die door meer dan 1.250 vrijwilligers werden geklaard.
Dat het erg leuk en bevredigend is om aan een klus mee te helpen illustreert het aantal vrijwilligers dat zich aanmeldde: hun aantal groeide van 750 naar ruim 1.250 in drie jaar tijd, een stijging van bijna 70 procent.
Aruba doet deed vorig jaar voor het eerst mee.
Zij hadden in dat eerste jaar direct ruim 2.350 vrijwilligers die aan de slag gingen bij 87 sociaalmaatschappelijke organisaties.
Cura doet werd dit jaar gelanceerd in het bijzijn van tientallen organisaties en in aanwezigheid van de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn Jeanne- Marie Fransisca en directeur Van der Giessen van het Oranje Fonds.

Vanaf nu tot 31 januari 2014 kunnen maatschappelijke organisaties hun klussen waarvoor ze extra handen zoeken registreren en een financiële bijdrage aanvragen.
Bij Aruba doet is de contactpersoon Daniel Tecklenborg van Cede Aruba.
Bon doet heeft Annemarie Klöne van het NGO Platform Bonaire.
En voor Cura doet kan men terecht bij Deva-Dee Siliee van Curaçao Cares.

Vanaf januari kunnen particulieren, scholen, bedrijven en andere organisaties zich eveneens via de verschillende websites opgeven als vrijwilliger. Voor dat alles en meer informatie zijn speciale websites gelanceerd:
www.arubadoet.com
www.bondoet.com
www.curadoet.com

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *