32 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

Monica B.: 50 Dagen lang elke dag ondervraagd

HomeMediaMonica B.: 50 Dagen lang elke dag ondervraagd
Archief foto (kkc)
Archief foto (kkc)

Willemstad – Monica B., de enige vrouw die in de zaak Magnus – het onderzoek naar de moord op parlementariër Helmin Wiels – werd gearresteerd, is tijdens haar hechtenis van vijftig dagen elke dag ondervraagd. Dat heeft zij tijdens een exclusief interview met Radio Direct verklaard.

Advertentie

B. was gisterochtend in gesprek met Radio Direct-verslaggever Richeron Balentien.
Hierbij sprak zij alle geruchten tegen dat ze in het buitenland zou zitten.
Ook vertelde B., die nog altijd verdachte is in de zaak maar inmiddels op vrije voeten is gesteld, hoe zij door de recherche werd behandeld en hoe zij uitkijkt naar 18 december; de eerste dag van de behandeling van de zaak Magnus.
Opmerkelijk was tijdens het interview met Radio Direct dat Monica B. niet wilde aangeven of ze Raúl Martinez, alias Bolle; Luigi Florentina, alias Pretu; en Elvis Kuwas, alias Monster kende.
Op de vragen van de verslaggever gaf B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Wiels, steeds hetzelfde antwoord:

,,Daar ga ik geen commentaar op leveren.”

Toen haar gevraagd werd waarom niet, antwoordde ze dat ze het onderzoek niet in de weg wilde staan.
Toen de vrouwelijke verdachte echter werd gevraagd of ze Wiels had gekend antwoordde ze:

,,Ik heb hem niet gekend, nooit gesproken en heb niks te maken gehad met zijn moord. Ik heb geen reden om hem kwaad te willen doen.”

En dan: ,,Ik ken wel mensen die erbij betrokken waren, maar over de zaak weet ik verder niks.”

B. zit naar eigen zeggen gewoon nog op Curaçao.
Tijdens het telefonisch gesprek met Radio Direct gaf ze gisteren aan dat de geruchten dat ze naar het buitenland zou zijn gebracht door de autoriteiten, gebaseerd is op leugens.
Over de rechercheurs die haar hadden ondervraagd tijdens haar hechtenis, was B. niets dan lovend:

,,Ik ben tijdens de vijftig dagen die ik heb vastgezeten door twee rechercheurs verhoord. Je hoort wel eens verhalen van rechercheurs die gevangenen slecht behandelen en ze slaan. Daar is bij mij geen sprake van geweest. Ik ben altijd netjes behandeld. Petje af voor de rechercheurs.”

Tijdens de inval waarbij B. in de boeien werd geslagen, zijn er volgens haar geen drugs en geen geld gevonden.
Ook zou haar in eerste instantie niet zijn verteld waarom ze werd aangehouden.

,,Pas een half uur later werd mij bekend gemaakt dat ik was aangehouden wegens medeplichtigheid aan moord.”

De enige vrouwelijke verdachte in de zaak Magnus verklaarde op de radio geen interviews meer te zullen geven.
Volgens B. heeft deze zaak haar reputatie en goede naam beschadigd en wil ze nu rustig afwachten tot 18 december wanneer de eerste zitting is.

,,Op 18 december hoort iedereen die van roddel houdt wat de rol van Monica is geweest in deze film. Daarna hoor ik wel of ik schuldig ben of niet”, aldus B.

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties