27 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Spullen aangespoeld in zaak vermiste Boeing

HomeMediaSpullen aangespoeld in zaak vermiste Boeing
Belga, Foto AFP
Belga, Foto AFP


PERTH — De Australische autoriteiten onderzoeken of spullen die zijn aangespoeld op de kust van West- Australië, misschien afkomstig zijn van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. Dat heeft de Australische organisatie die de zoekactie naar de Boeing coördineert, vandaag bekendgemaakt.

De spullen, waarvan nog geen details bekend zijn, zijn aangespoeld in de buurt van de plaats Augusta in het zuidwesten van Australië.
De politie bekijkt of ze van het vliegtuig afkomstig kunnen zijn en of meer onderzoek nodig is.
Foto’s van het materiaal zijn ook naar het Maleisische onderzoeksteam gestuurd. Met schepen en vliegtuigen is op zee naar sporen van de Boeing gezocht die op 8 maart met 239 mensen aan boord verdween.
Niets van wat tot op heden uit zee is gevist had iets met het vliegtuig te maken.

Nieuwe strategie
De zoektocht naar de vermiste Boeing gaat door, maar er is misschien wel een nieuwe strategie nodig.
Dat heeft de Australische premier Tony Abbott vandaag gezegd.
Australië overweegt onder meer de inzet van een krachtiger sonar, vergelijkbaar met het systeem waarmee het wrak van de Titanic werd gevonden in 1985. Daarmee kan de zeebodem worden afgezocht in nog diepere wateren.
Na zeven weken zoeken is nog geen spoor gevonden van het toestel.
De afgelopen week is met een onderwaterrobot tevergeefs gezocht op de plek waar mogelijke signalen van de zwarte doos van het vliegtuig zijn opgevangen.
Het gebied met een straal van 10 kilometer is inmiddels voor het grootste deel afgezocht.
Als die zoektocht op ongeveer 2000 kilometer noordwestelijk van de Australische stad Perth is afgerond, wordt de onderwaterrobot ergens anders ingezet, maar waar is nog niet bekend.
Australië, Maleisië en China overleggen daarover.
In Maleisië stuurden familieleden van de vermiste passagiers een brief naar de regering waarin ze opriepen de zoektocht helemaal opnieuw te doen.

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties