30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:07

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...

Nu.cw | Mc William stelt vragen over sluiting ABN Amro-rekeningen

MAN-Statenlid Giselle MC William heeft schriftelijk vragen gesteld aan demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) over sluiting van ABN Amro-rekeningen. Ook de Tweede Kamer en commissie Koninkrijksrelaties ontvangen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRecord Churandy verbroken

Record Churandy verbroken

 

Willemstad – Liemarven Bonivacia, ex-lid van de Atletiekclub Trupial Auto City, die met een speciale sportbeurs studeert aan de Universidat Del Este in Puerto Rico, heeft het Curaçaose record van Churandy Martina verbroken op de 400 meter.

De tijd die Bonivacia behaalde op de 400 meter is een nieuw Curaçaos record (46,11), dat tot nu op naam stond van Churandy Martina (46.16)”, zo wordt in een schrijven van Trupial bekendgemaakt. Trupial:

,,Als Bonivacia op deze manier doorgaat, dan komt hij steeds dichter bij de B-eis om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen.”

Hij zal op 28 en 29 april naar Medellín, Colombia afreizen om deel te nemen aan de Gran Prix Colombia om ook echt de B-eis te halen. Deze reis en de betaling van het ticket is mogelijk gemaakt door het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (Naoc).

Zijn voormalige club Trupial Auto City zal bijstaan in de kosten voor verblijf. De club betreurt het dat de gelden die de regering heeft beloofd aan atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen niet toereikend zijn en de atleten zelf creatief moeten zijn om de kosten te betalen. Zo is er geen geld voor zijn coach om mee te reizen.

Ruthsel Martina, eigenaar van Trupial, heeft ervoor gekozen om voor zijn eigen dochter Enirahs Martina de reis naar Colombia te betalen om zo ook haar resultaten te kunnen verbeteren en om Bonivacia bij te staan. Er zullen overigens ook enkele Colombiaanse medestudenten uit Puerto Rico meereizen.

,,Met beloftes helpen we onze atleten niet, die wel hun uiterste best doen om hun eiland Curaçao op de internationale sportkaart te zetten”, aldus Ruthsel Martina.

In Puerto Rico studeren ook de atleten Licyanne Gijsbertha en Shurnalie Henriette aan de Universidat Del Turabo. Trupial heeft besloten de kosten voor een lokale atleet te betalen om samen met Martina, Gijsbertha en Henriette een viertal te vormen dat meedoet aan de Gran Prix van Ponce in Puerto Rico om zo te proberen het Curaçaose record de verbreken. Enirahs Martina en Bonivacia, die met een speciale sportbeurs studeren aan de Universidat Del Este in Puerto Rico, hebben bijgedragen aan het feit dat hun universiteit tweede is geworden in een competitie tussen universiteiten op Puerto Rico. Op de tweede dag in de competitie maakte Martina deel uit van een estafetteteam dat als eerste eindigde met een tijd van 44,65 seconden. Daarna volgde Bonivacia die met zijn team de 4×100 meter estafette rende waarna zijn universiteit op de tweede plaats eindigde met een tijd van 40,59 seconden. Op de 400 meter scoorde hij als individu ook goed met een tijd van 46,11 seconden.

,,Nog geen 20 minuten later stond hij alweer in de startblokken voor de 200 meter finale en kwam daar uit op de tweede plaats met een tijd van 21,36 seconden, om vervolgens doodmoe de finale van 4×400 meter te rennen. Zijn school eindigde hier op de vierde plaats”, zo wordt verslag gedaan van het evenement door Trupial.

Beide Curaçaose atleten hebben hun uiterste best gedaan om op een dag nog zoveel mogelijk punten voor hun universiteit binnen te halen. Tijdens hetzelfde evenement rende Henriette de estafette op de 4×100 meter en haar universiteit eindigde als derde.

 

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties