28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 21:21

Laatste reacties

- Advertentie -

Spanjevandaag | Spanje loopt miljard euro mis vanwege belastingparadijs Nederland

Spanje is ongeveer 1 miljard euro per jaar kwijt aan het Nederlandse belastingparadijs.

Dankzij het gunstige Nederlandse belastingklimaat lopen Europese overheden miljarden euro’s aan inkomsten mis. Dat geld zouden deze bedrijven tijdens de corona-crisis bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor de bestrijding tegen het virus, al staan deze feiten in principe los van elkaar.

Binnen de Europese Unie zijn er vier grote verliezende landen, te weten Frankrijk dat dankzij het gunstige belastingklimaat in Nederland jaarlijks 2,7 miljard euro vennootschapsbelasting misloopt, Italië dat 1,5 miljard euro moet missen, Duitsland dat tevens 1,5 miljard euro misloopt en Spanje dat ongeveer 1 miljard euro kwijt is aan het Nederlandse belastingparadijs.

De grootste verliezer is echter de Verenigde Staten dat 44 miljard euro minder ontvangt aan vennootschapsbelasting, aldus het rapport.

- Advertentie -

Maar uit het rapport (PDF) blijkt tevens dat het Nederlandse belastingparadijs ook inefficiënt is want ondanks dat er een gunstig belastingklimaat wordt gecreëerd in Nederland waardoor de Europese landen zo’n 10 miljard euro mislopen aan vennootschapsbelasting, ontvangt Nederland slechts 2,2 miljard euro per jaar.

Simpel gezegd, voor elke euro dat Nederland inzamelde in 2019 aan belasting verloren de Europese landen 4 euro aan vennootschapsbelasting van de bedrijven.

Het vreemde is echter dat de EU er niets tegen doet. De reden daarvoor is volgens het rapport (PDF) omdat er een krachtige lobby is waardoor zelfs landen die miljarden euro’s aan belastinginkomsten mislopen door de houding van Nederland niet klagen.

Download het rapport (PDF)

- Advertisement -

Bron: Spanjevandaag

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. By the way. Dit vergat ik erbij te zeggen. Toen Pablo “handel” dreef met Europa, want 83% van alle geïmporteerde drugs over de hele wereld was (is??) van hem, zijn bezit, dat wisten alle E.U. regeringen en hoge ambtenaren, de O.M.’s etcétera hiervan. Pablo leeft niet meer, maar alles gaat gewoon door tot heden 10/7/2020, en nog steeds weten en zijn de regeringen hiervan op de hoogte……………..

  2. De vierde regel van beneden naar boven zegt; het “vreemde” is dat de E.U er niets tegen doet. Maar dat weet een pasgeboren kind ook, dat de slager zijn eigen vlees moet keuren. Kijk, ziehier enkele voorbeelden; Regeringsambtenaren in een E.U. land kwamen voor een verrassing te staan toen een grote container, die vol had moeten zitten met dozen melkpoeder, de schuilplaats bleek te zijn van een vrij peperdure Mercedes. Drie douaneambtenaren werden ervan beschuldigd te zijn omgekocht en steekpenningen te hebben aangenomen opdat de auto het land ingesmokkeld kon worden. Smokkelarij is duidelijk iets dat in heel Europa voorkomt. Het wordt beoefend door beroepsmisdadigers tot toeristen die de staat te slim af willen zijn door een paar dollars aan belasting te ontduiken. De toeristen smokkelen wellicht wat sterke drank of kleding. Maar de professionals smokkelen koffie, drugs, wapens, munitie, goud, diamanten, of welke goederen maar ook waarvoor een markt bestaat. Geen één of twee drie stuks van elk, maar enorme hoeveelheden worden er doorgesluisd. Professionele smokkelaars zijn zowel vermetel als vindingrijk in hun krachtsinspanningen. Europese smokkelaars vinden nieuwe methoden net zo snel uit als de oude ontdekt worden. Kunnen wij het volgen? Populaire methoden van de laatste tijd zijn onder andere het gebruik van dozen met dubbele bodems, het verbergen van voorwerpen zoals juwelen in soepen, brood, in allerlei soorten voedsel en zelfs (vorige week) in doodskisten, alsook op verschillende plaatsen aan of in het menselijk lichaam. Oosterse smokkelaars hebben ook zo hun handigheden. In China had een man zijn kunstbeen volgestopt met gesmokkelde horloges en kwam naar Europa. Een ander had dozijnen dure horloges om zijn middel gebonden. De drugssmokkel in Europa is dus een ultra geperfectioneerd bedrijf waarbij snelle, door krachtige motoren aangedreven schepen en vliegtuigen worden gebruikt. Viermotorige Constellations, jumbo jets (don Pablo Escobar Gaviria) bijvoorbeeld, komen in de plaats voor tweemotorige vliegtuigjes. En samenvattend; de grootste dumpplaats voor alle, juist, alle smokkel producten, is Europa. Met Nederland(aan top), daarna België, UK, Italië, Frankrijk, Spanje etc., en dit zijn de doorvoerhaventjes. Dus het is geen kwestie van dat Europa er niets “tegen”doet. No sir, Europa “mag”, “kan”, en “wil” er ook niets tegen doen. Toedeloe toedeloe.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...

PBC | De zorg op Curaçao heeft een maandelijks tekort van 5 miljoen gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur vertelde in de persconferentie meer over de financiële situatie in de zorg op Curaçao. In 2020...
- Advertentie -