27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 09:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Sluis: Geen post op BES

Willemstad – Het contract tussen Nieuwe Post nv en Nederland inzake de postbestelling op de BES-eilanden loopt 31 december af.
Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft de concessie met Nieuwe Post nv voor een jaar verlengd.

Directeur van Nieuwe Post, Franklin Sluis, is het hier echter niet mee eens en meldt dat vanaf 1 januari geen post wordt geleverd op de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius.
Nederland is volgens de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) in gesprek met Nieuwe Post. Op basis van de Wet post BES, artikel 27a, lid 1, kan de minister, zo meldt het RCN, de overeenkomst eenmaal met een periode van maximaal drie jaar verlengen.
Kamp zal gebruikmaken van deze mogelijkheid en de concessie eenzijdig verlengen.

,,Er is helemaal geen concessie dus er kan ook niets worden verlengd”

, reageert Sluis desgevraagd.
De directeur legt zijn redenatie uit:

,,Vlak voor 10- 10-1’0 hebben wij een brief gestuurd omdat we nieuwsgierig waren wat er na deze datum zou gebeuren.
Toen hebben ze ons medegedeeld dat wij de postbestelling op de BES-eilanden zouden blijven verzorgen en dat onze overeenkomst met de Nederlandse Antillen zou worden verlengd.
Wij hebben dus nooit een nieuwe concessie gekregen van het Nederlandse ministerie, zij hebben hem alleen verlengd.”

Omdat er geen overeenkomst is tussen het ministerie en het postbedrijf, maar er volgens Sluis alleen sprake is van een verlenging van de overeenkomst van de Nederlandse Antillen, kan volgens de directeur niets verlengd worden.

,,Wij doen gewoon zaken en handelen in het belang voor ons bedrijf. Wij verlenen een dienst en een dienst leveren kost geld”

- Advertentie -

, legt hij uit.

,,We zijn al sinds begin 2011 in gesprek met het ministerie”, laat Sluis weten. ,,

De dienstverlening op de BES-eilanden is zwaar verliesgevend voor ons.

Wij zijn gevraagd om een offerte in te dienen bij het ministerie, dit hebben we gedaan.
Het ministerie is hier niet mee akkoord gegaan, maar toch moeten we nu doorgaan met het leveren van de dienst. Dat is de wereld op zijn kop.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -