34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Guillano Schoop nieuwe PG op Curaçao

Persbureau Curacao DEN HAAG – Guillano Schoop is de nieuwe baas op het Openbaar Ministerie in Willemstad. De kersverse Procureur-Generaal volgt Ton Maan op. De benoeming gaat in...

PBC | Twee arrestaties in drugs- en wapenonderzoek ‘PISTACHO’ op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In het kader van het onderzoek ‘PISTACHO’ heeft het arrestatieteam van het Curaçaose politiekorps vandaag twee arrestaties verricht. Een 27-jarige man is in de wijk...

PBC | Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt Sint Maarten, Curaçao en Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties brengt van 30 september tot en met 5 oktober een werkbezoek aan Sint Maarten, Curaçao en Bonaire. Het...

PBC | Man vermoord in auto in Soto

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een schietincident in Soto, Banda Bou, is een man om het leven gekomen. De autoriteiten troffen een auto aan met een slachtoffer erin,...
- Advertisement -spot_img

AD | Situatie sms-loterij status quo

HomeMediaAD | Situatie sms-loterij status quo
Ivar Asjes-Gobièrnu-di-Kòrsou
Situatie sms-loterij status quo, aldus Ivar Asjes gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti

Willemstad – Sinds de aankondiging van premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) medio vorig jaar dat er een einde zal worden gemaakt aan de sms-loterij omdat deze illegaal zou zijn, zijn er weinig vorderingen gemaakt.

De zaak is op dit moment nog status-quo, zo liet Asjes gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti weten. Tegelijkertijd liet de minister-president weten dat er een beroepsprocedure gaande is waarbij Asjes de sectordirecteur van het ministerie van Algemene Zaken heeft gemachtigd om de regering te vertegenwoordigen.

,,Hierbij is het beroep van Robbie dos Santos namens Robbie’s Lottery – het bedrijf dat de sms-loterij uitvoert – door de overheid afgewezen”, zo gaf Asjes gisteren te kennen. ,,De beroepsprocedure loopt nog. Dit is de procedure die wij vorig jaar hebben aangekondigd.”

In juli 2013 liet Asjes zich fel uit over de sms-loterij op Curaçao die door loterijmagnaat Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery werd gebruikt. De premier liet weten dat de sms-loterij op Curaçao illegaal is. Het vindt plaats maar er is nooit een vergunning voor gegeven. ,

,Daarom heeft deze regering besloten om er een eind aan te maken”, aldus de minister-president toentertijd, die zijn besluit zou hebben gebaseerd op juridische adviezen van de overheid.

Via advertenties in de media, waaronder ook in deze krant, kondigde Asjes vorig jaar per 1 november dan ook een verbod op de sms-loterij aan.

De dat de sms-loterij (van Robbie’s) per uiterlijk eind oktober 2013 zou worden beëindigd
De dat de sms-loterij (van Robbie’s) per uiterlijk eind oktober 2013 zou worden beëindigd

In oktober 2013 liet Asjes vervolgens weten dat het aangekondigde verbod niet zo permanent en strikt zou zijn als hij eerder aankondigde. Er lag een conceptbeleid op tafel om deze vorm van loterij via de sms toch nog te kunnen hanteren.

Asjes liet gisteren weten dat dit conceptbeleid in december 2013 door de ministerraad is aangehouden voor overleg binnen de coalitie. Sindsdien ligt de zaak stil.

Tot het verbod van vorig jaar werkte Robbie’s Lottery al jaren samen met overheidstelecommunicatiebedrijf UTS om het kopen van nummers via sms mogelijk te maken.

Nadat een ander gokbedrijf, Lucky Seven, ook om een vergunning vroeg, meldde de toenmalige premier Gerrit Schotte in 2011 dat er nooit een vergunning was uitgegeven voor de sms-loterij omdat dit wettelijk niet was geregeld.

In de week voor zijn moord op 5 mei 2013 uitte wijlen Helmin Wiels nog forse kritiek op de sms-loterij en vlak na zijn aantreden als premier verklaarde Asjes:

,,Sms-loterij is illegaal op Curaçao. Het vindt plaats, maar er is nooit een vergunning voor gegeven. Daarom heeft deze regering besloten er een eind aan te maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – UTS & SMS-loterijen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties