30 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 17:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Situatie sms-loterij status quo

Ivar Asjes-Gobièrnu-di-Kòrsou
Situatie sms-loterij status quo, aldus Ivar Asjes gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti

Willemstad – Sinds de aankondiging van premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) medio vorig jaar dat er een einde zal worden gemaakt aan de sms-loterij omdat deze illegaal zou zijn, zijn er weinig vorderingen gemaakt.

De zaak is op dit moment nog status-quo, zo liet Asjes gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti weten. Tegelijkertijd liet de minister-president weten dat er een beroepsprocedure gaande is waarbij Asjes de sectordirecteur van het ministerie van Algemene Zaken heeft gemachtigd om de regering te vertegenwoordigen.

,,Hierbij is het beroep van Robbie dos Santos namens Robbie’s Lottery – het bedrijf dat de sms-loterij uitvoert – door de overheid afgewezen”, zo gaf Asjes gisteren te kennen. ,,De beroepsprocedure loopt nog. Dit is de procedure die wij vorig jaar hebben aangekondigd.”

In juli 2013 liet Asjes zich fel uit over de sms-loterij op Curaçao die door loterijmagnaat Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery werd gebruikt. De premier liet weten dat de sms-loterij op Curaçao illegaal is. Het vindt plaats maar er is nooit een vergunning voor gegeven. ,

,Daarom heeft deze regering besloten om er een eind aan te maken”, aldus de minister-president toentertijd, die zijn besluit zou hebben gebaseerd op juridische adviezen van de overheid.

- Advertentie -

Via advertenties in de media, waaronder ook in deze krant, kondigde Asjes vorig jaar per 1 november dan ook een verbod op de sms-loterij aan.

De dat de sms-loterij (van Robbie’s) per uiterlijk eind oktober 2013 zou worden beëindigd
De dat de sms-loterij (van Robbie’s) per uiterlijk eind oktober 2013 zou worden beëindigd

In oktober 2013 liet Asjes vervolgens weten dat het aangekondigde verbod niet zo permanent en strikt zou zijn als hij eerder aankondigde. Er lag een conceptbeleid op tafel om deze vorm van loterij via de sms toch nog te kunnen hanteren.

Asjes liet gisteren weten dat dit conceptbeleid in december 2013 door de ministerraad is aangehouden voor overleg binnen de coalitie. Sindsdien ligt de zaak stil.

Tot het verbod van vorig jaar werkte Robbie’s Lottery al jaren samen met overheidstelecommunicatiebedrijf UTS om het kopen van nummers via sms mogelijk te maken.

Nadat een ander gokbedrijf, Lucky Seven, ook om een vergunning vroeg, meldde de toenmalige premier Gerrit Schotte in 2011 dat er nooit een vergunning was uitgegeven voor de sms-loterij omdat dit wettelijk niet was geregeld.

In de week voor zijn moord op 5 mei 2013 uitte wijlen Helmin Wiels nog forse kritiek op de sms-loterij en vlak na zijn aantreden als premier verklaarde Asjes:

,,Sms-loterij is illegaal op Curaçao. Het vindt plaats, maar er is nooit een vergunning voor gegeven. Daarom heeft deze regering besloten er een eind aan te maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – UTS & SMS-loterijen

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Riechedly Bazoer houdt boot Curacao nog af

AMSTERDAM - De voetbalbond van Curacao heeft met de bekendmaking van de voorlopige spelerslijst voor de Gold Cup voor verbazing gezorgd bij Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. De zesvoudig...

DolfijnFM | Vanaf 1 juli gratis testen in Nederland op weg naar Aruba, Bonaire en Curaçao

Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar de eilanden reizen kunnen zich gratis laten testen. Ook voor andere landen gaat dat gebeuren, zegt luchtvaartnieuws.nl. Het Nederlandse...

DolfijnFM | Kiesraad verwelkomt discussie over kiesstelsel

Ook de Kiesraad van Curaçao is voorstander van een discussie over het kiesstelsel. Aanleiding is de verkiezingsuitslag van dit jaar, waarin restzetels uiteindelijk de doorslag gaven. In het...

DolfijnFM | Meeste visumaanvragen komen uit Haïti en de Dominicaanse Republiek

Vooral Haïtianen en Dominicanen meldden zich in 2018-2019 voor een visum naar Curaçao. 2245 Dominicanen en 1149 Haïtianen om precies te zijn. De derde groep zijn Cubanen....

DolfijnFM | Oplichter moet 10 maanden de bak in

Een 32-jarige man is door de rechter veroordeeld voor het oplichten van vier hotels op Curaçao. Het gaat om het Corendon Hotel, het Marriot, Villa Cuna en...
- Advertentie -