28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Sint Maarten in top vijf duurste Caribische eilanden

HomeMediaSint Maarten in top vijf duurste Caribische eilanden

Sint-Maarten-vlagCURAÇAO – Sint Maarten staat in de top vijf van de duurste eilanden in het Caribisch gebied, zo blijkt uit cijfers van het International Comparison Program (ICP). Sint Maarten heeft in vergelijking tot Curaçao een hoger bruto binnenlands product (bbp) per hoofd van de bevolking (32.972 dollar tegen 27.781 dollar).

Het leven is daarnaast ook duurder op Sint Maarten. De cijfers hebben betrekking op 2011.

Overige eilanden
Bermuda is het duurst en Haïti het goedkoopst, maar dit land heeft ook het laagste bbp op basis van koopkrachtpariteit.
Na Bermuda en de Turks- en Caicoseilanden, de Britse Maagdeneilanden en de Kaaiman Eilanden heeft Sint Maarten met 108.7 het hoogste prijsindexcijfer.

Inkomen politici
Politici hebben dit altijd gebruikt als argument voor hun hoge inkomen.
Een parlementslid in Curaçao neemt bruto 7.262 dollar per maand mee naar huis, zijn collega in Philipsburg 10.535 dollar.

Verschil
ICP-gegevens tonen aan dat het verschil op de regionale prijsindex tussen Sint Maarten en Curaçao slechts 6.8 punten bedraagt.
Dit betekent dat voor iedere 100 dollar die iemand in Curaçao verdient, iemand in Sint Maarten 106.80 dollar moet verdienen om er hetzelfde mee te kunnen kopen.

Fictief vedrag
Een parlementslid in Sint Maarten zou derhalve een gelijke beloning ontvangen indien dit 72.62 maal 108.60 dollar zou zijn (7.756 dollar).
De realiteit is echter dat Sint Maartense politici bijna 2.800 dollar boven dit fictieve bedrag zitten – en dat terwijl de bevolking van Curaçao naar schatting driemaal zo groot is als die van Sint Maarten.

Bron: Versgeperst

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. NU begrijp ik waarom er interesse is om “in de politiek te gaan’, afgezien van de idealisten die eigenlijk meer kunnen bereiken buiten de politiek. En al die jaren heb ik als “een idioot’ allerlei verzoeken om deel te nemen afgewezen. But man, ben ik effen blij en dolgelukkig dat ik niet in die heksenketel zit en niet in staat om mijn ideaal te verwezenlijken! Nu kan ik ongestoord genieten van de vrijheid mijn mening geven over allerlei zaken en niemand die mij een strobreed in de weg kan leggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties