29 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Politie op zoek naar vermiste man

De politie is een zoektocht gestart naar de 42-jarige Erviet Otmar Scorrea. De man verliet maandagavond zijn huis aan de Kaya Wladimir Coco Balentien en is niet...

Nu.cw | Benzineprijs met 11 cent omhoog, water wordt goedkoper

De brandstofprijs gaat vanaf volgende week omhoog. Vooral automobilisten met benzineauto’s moeten veel bijleggen om de tank vol te krijgen. De kosten voor diesel en elektriciteit stijgen...

Nu.cw | Artiesten Curaçao International BlueSeas Festival bekend

De artiesten van de zesde editie van het Curaçao International BlueSeas Festival zijn bekendgemaakt. De wijk Pietermaai zal eind maart weer bruisen van bluesmuziek en -liefhebbers. Het straatfestival,...

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...
- Advertisement -spot_img

Sssssstttttt, niet verder vertellen… Kas di Kòrsou ondanks ontkenning van GevMin Wiels in stilte verhuisd

HomeMediaSssssstttttt, niet verder vertellen... Kas di Kòrsou ondanks ontkenning van GevMin Wiels...
Kabinetsdirecteur Ann Groot-Philipps: ,,Zodra wij een passend antwoord hierop hebben, zullen we met u in contact treden.”
Kabinetsdirecteur Ann Groot-Philipps: ,,Zodra wij een passend antwoord hierop hebben, zullen we met u in contact treden.”


Den Haag – Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) heeft gisteren na terugkeer in Nederland van een privébezoek aan Willemstad haar nieuwe tijdelijke kantoor betrokken.

Hoewel een speciaal vervaardigd bord in de tuin staat van de kantoorvilla Bon Air aan de Wagenaarweg 13 in Den Haag die er geen misverstand over laat bestaan dat daar sinds deze week het Kas di Kòrsou is gevestigd, houdt Wiels vast aan haar lezing dat er nog geen besluit is genomen over de verbouwing van het Kabinet.

Medewerkers die gisteren druk bezig waren met het uitpakken van verhuisdozen en het inrichten van hun nieuwe werkplek, is door de Gevolmachtigde minister verboden tegenover derden mededelingen te doen over de verhuizing en de op handen zijnde verbouwing.

Ook op de website wordt er over gezwegen.
Als bezoekadres wordt nog altijd Badhuisweg 173 vermeld.
Pas wie zich daar vervoegt, komt er achter dat het Curaçaohuis volledig is ontruimd.

Een bord in de tuin maakt in het Nederlands en Engels duidelijk dat het Kabinet verhuisd is naar de Wagenaarweg 13.

Wat wel op de website staat, is de verklaring die is uitgegeven in reactie op het bericht van deze krant dat het Kabinet de komende maanden een grondige verbouwing ondergaat en dat de afdelingen in verband daarmee per 1 mei naar een tijdelijk adres zouden verhuizen.

,,Het Curaçaohuis evalueert momenteel de verschillende alternatieven omtrent een mogelijke verkoop of verbouwing van twee kantoorpanden. In geval van een ingrijpende verbouwing zal het Curaçaohuis tijdelijk naar een naburig pand verhuizen”, aldus de tekst op de website.

Van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) mag niemand weten dat het Kabinet is verhuisd naar de kantoorvilla Bon Air aan de Wagenaarweg 13 in Den Haag. FOTO’S NICO VAN DER VEN
Van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) mag niemand weten dat het Kabinet is verhuisd naar de kantoorvilla Bon Air aan de Wagenaarweg 13 in Den Haag. FOTO’S NICO VAN DER VEN

Op voor de hand liggende vragen over de verbouwing en de tijdelijke huisvesting reageerde persvoorlichter Jassir de Windt na overleg met Kabinetsdirecteur Ann Groot-Philipps schriftelijk:

,,Zodra wij een passend antwoord hierop hebben, zullen we met u in contact treden.”

Volgens Wiels bestaat er bij de panden aan de Badhuisweg instortingsgevaar.
Dat wordt niet alleen tegengesproken door haar voorgangers maar ook door een bouwkundige inspectie die begin 2013 is uitgevoerd.

Met de opknapbeurt die zo’n acht maanden gaat duren, is een bedrag van circa 3,5 miljoen gulden gemoeid.
De beide panden worden met elkaar verbonden.
In het nieuw te bouwen deel komen de entree en de receptie.

Het is onbekend welk bedrijf het werk gaat uitvoeren, of er een openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden en of bij de Dienst Stadstoezicht een vergunning is aangevraagd.

Ook is onduidelijk of er in de Raad van Ministers over de verbouwing is gesproken. Ministerpresident Ivar Asjes (Pueblo Soberano) liet onlangs tegenover Radio Hoyer weten daar niet helemaal zeker van te zijn. Ook zei hij dat de kosten nog niet bekend waren.

Hoewel er bij de panden al wel een grote afvalcontainer is geplaatst, viel daar gisteren nog geen activiteit van  bouwvakkers te bespeuren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Democratie Curacao stijl; een lachertje.
    Openheid Curacao stijl; niet bestaand, maar wat verwachtten we eigenlijk met een antidemocraat en potentaat als mp.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties