25.9 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 12:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Sssssstttttt, niet verder vertellen… Kas di Kòrsou ondanks ontkenning van GevMin Wiels in stilte verhuisd

- Advertentie -
Kabinetsdirecteur Ann Groot-Philipps: ,,Zodra wij een passend antwoord hierop hebben, zullen we met u in contact treden.”
Kabinetsdirecteur Ann Groot-Philipps: ,,Zodra wij een passend antwoord hierop hebben, zullen we met u in contact treden.”


Den Haag – Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) heeft gisteren na terugkeer in Nederland van een privébezoek aan Willemstad haar nieuwe tijdelijke kantoor betrokken.

Hoewel een speciaal vervaardigd bord in de tuin staat van de kantoorvilla Bon Air aan de Wagenaarweg 13 in Den Haag die er geen misverstand over laat bestaan dat daar sinds deze week het Kas di Kòrsou is gevestigd, houdt Wiels vast aan haar lezing dat er nog geen besluit is genomen over de verbouwing van het Kabinet.

Medewerkers die gisteren druk bezig waren met het uitpakken van verhuisdozen en het inrichten van hun nieuwe werkplek, is door de Gevolmachtigde minister verboden tegenover derden mededelingen te doen over de verhuizing en de op handen zijnde verbouwing.

Ook op de website wordt er over gezwegen.
Als bezoekadres wordt nog altijd Badhuisweg 173 vermeld.
Pas wie zich daar vervoegt, komt er achter dat het Curaçaohuis volledig is ontruimd.

- Advertentie -

Een bord in de tuin maakt in het Nederlands en Engels duidelijk dat het Kabinet verhuisd is naar de Wagenaarweg 13.

Wat wel op de website staat, is de verklaring die is uitgegeven in reactie op het bericht van deze krant dat het Kabinet de komende maanden een grondige verbouwing ondergaat en dat de afdelingen in verband daarmee per 1 mei naar een tijdelijk adres zouden verhuizen.

,,Het Curaçaohuis evalueert momenteel de verschillende alternatieven omtrent een mogelijke verkoop of verbouwing van twee kantoorpanden. In geval van een ingrijpende verbouwing zal het Curaçaohuis tijdelijk naar een naburig pand verhuizen”, aldus de tekst op de website.

Van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) mag niemand weten dat het Kabinet is verhuisd naar de kantoorvilla Bon Air aan de Wagenaarweg 13 in Den Haag. FOTO’S NICO VAN DER VEN
Van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) mag niemand weten dat het Kabinet is verhuisd naar de kantoorvilla Bon Air aan de Wagenaarweg 13 in Den Haag. FOTO’S NICO VAN DER VEN

Op voor de hand liggende vragen over de verbouwing en de tijdelijke huisvesting reageerde persvoorlichter Jassir de Windt na overleg met Kabinetsdirecteur Ann Groot-Philipps schriftelijk:

,,Zodra wij een passend antwoord hierop hebben, zullen we met u in contact treden.”

Volgens Wiels bestaat er bij de panden aan de Badhuisweg instortingsgevaar.
Dat wordt niet alleen tegengesproken door haar voorgangers maar ook door een bouwkundige inspectie die begin 2013 is uitgevoerd.

Met de opknapbeurt die zo’n acht maanden gaat duren, is een bedrag van circa 3,5 miljoen gulden gemoeid.
De beide panden worden met elkaar verbonden.
In het nieuw te bouwen deel komen de entree en de receptie.

Het is onbekend welk bedrijf het werk gaat uitvoeren, of er een openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden en of bij de Dienst Stadstoezicht een vergunning is aangevraagd.

Ook is onduidelijk of er in de Raad van Ministers over de verbouwing is gesproken. Ministerpresident Ivar Asjes (Pueblo Soberano) liet onlangs tegenover Radio Hoyer weten daar niet helemaal zeker van te zijn. Ook zei hij dat de kosten nog niet bekend waren.

Hoewel er bij de panden al wel een grote afvalcontainer is geplaatst, viel daar gisteren nog geen activiteit van  bouwvakkers te bespeuren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Democratie Curacao stijl; een lachertje.
    Openheid Curacao stijl; niet bestaand, maar wat verwachtten we eigenlijk met een antidemocraat en potentaat als mp.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -