31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 11:56

Laatste reacties

- Advertentie -

SGTK wil actie regering

islaWILLEMSTAD — Vakbond SGTK dringt er bij de regering op aan om voor vrijdagmiddag twaalf uur een datum af te spreken voor een vergadering tussen alle betrokkenen bij het cao-conflict voor personeel in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein.

Bij deze vergadering moeten naast SGTK, aannemersvereniging AAV, minister van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn (Soaw) , ook de Islaraffinaderij aanwezig zijn.
De vergadering volgt op een gerechtelijk vonnis van eind november, waarbij de rechter een eis van SGTK om een salarisverhoging van 3 procent, zoals overeengekomen in de cao-onderhandelingen met de AAV, van de hand wees.
Deze loonsverhoging had al op 1 januari 2013 uitbetaald moeten worden.
Maar de rechter stelde dat een afspraak voor een loonsverhoging niet zomaar kan worden uitgelegd als of er zonder nadere voorwaarden sprake zal zijn van een loonsverhoging.
In zijn vonnis verwees de rechter naar het protocol, behorende bij de cao, dat SGTK, AAV, maar ook de overheid en de Isla zijn overeengekomen.
De voorwaarden die hierin zijn vastgelegd zouden niet door de regering zijn nagekomen.
Reden voor SGTK om Soaw-minister Jeanne-Marie Francisca aan te schrijven.
Volgens de vakbond is het van groot belang dat alle afspraken, vermeld in het protocol, zo snel mogelijk worden uitgevoerd, of dat over de uitvoering hiervan duidelijkheid bestaat, zodat de AAV over kan gaan tot uitbetaling van de 3 procent loonsverhoging.
De bond meldt Francisca dat haar leden tot nu toe verschillende malen hebben gedreigd om tot actie over te gaan.
SGTK stelt te vrezen dat nu gezien het vonnis in het kort geding en het uitblijven van de overeengekomen betaling, het voor haar vrijwel onmogelijk zal zijn om acties van haar leden te voorkomen.
SGTK heeft voor aanstaande vrijdag 6 december een algemene ledenvergadering uitgeschreven, waarin zij over de laatste ontwikkelingen ten aanzien van de cao wil praten.
In dit verband roept SGTK, namens haar advocaat Karina Keizer op, om voor vrijdagmiddag twaalf uur een vergadering te beleggen met de alle actoren bij de cao, om zo snel mogelijk tot afspraken te komen over uitvoering van de afspraken, vermeld in het protocol.
De SGTK maakt hierbij wel de opmerking dat Isla al heeft toegezegd de uitbetaling van de 3 procent salarisverhoging op zich te nemen.
bron: Amigoe

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -