27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Bemiddeling UTS morgen van start

uts-smallWILLEMSTAD — Vakbond Sitkom en de directie van telecombedrijf UTS zitten vanaf morgenochtend negen uur om de tafel onder leiding van bemiddelaar Hermando ‘Mando’ Davelaar. Doel van deze besprekingen is dat beide partijen het eens worden over de inhoud van een afvloeiingsregeling voor het telecombedrijf.

Davelaar, voormalig politiewoordvoerder en tevens naaste medewerker en broer van PNP-leider en Statenlid Humphrey Davelaar, is door zowel de vakbond, als de UTS-directie geaccordeerd als bemiddelaar.
Sitkomvoorzitter Emilio Brunken stelde vanochtend te hopen dat de partijen er na twee dagen vergaderen uit zullen zijn.
Over de afvloeiingsregeling bij UTS is veel te doen.
Het telecombedrijf wil rond de 200 werknemers laten afvloeien.
Met dit proces is een bedrag van 48 miljoen gulden gemoeid. Maar gisteren meldde de Amigoe dat UTS op dit moment niet over dit vereiste bedrag beschikt.
UTS wil dit bedrag bijeenkrijgen door tal van onderdelen te verkopen en van investeringen af te zien.
Brunken verklaarde vanochtend hierover niet verrast te zijn.

Dit wisten wij al lang. Waarom dacht je dat wij onze leden hebben opgeroepen om niet akkoord te gaan met de vrijwillige afvloeiing? Het probleem is dat bij UTS het beleid door leugens wordt gedragen en het wordt gesteund door de mensen in de politiek, maar ook daarbuiten. Ik kan van alles gaan roepen. Maar het is een vrijwillig proces. Je kan mensen niet gaan dwingen om iets te doen”, aldus Brunken.

- Advertentie -

De Sitkom-voorzitter is echter niet te spreken over de manier waarop UTS met het hele afvloeiingsproces is omgesprongen.

Mensen worden onder druk gezet. We hebben als vakbond gehoord dat mensen te horen kregen dat zij moesten tekenen, omdat zij anders in januari zonder iets naar huis zouden worden gestuurd. Dit kan natuurlijk niet. Dit is bedreiging en dat accepteren wij niet.”

Brunken wil de manier waarop UTS met haar personeel gedurende het huidig traject is omgesprongen, ook aan de kaak stellen in de bemiddelingspoging die morgen van start gaat.

In de jaren negentig was er ook een vrijwillige ontslagronde bij de toenmalige Setel (een van de voorlopers van UTS, red.) toen was er een opvang en sociaal plan voor de werknemers. Iedereen werd goed geïnformeerd, maar nu is daarvan geen sprake.”

Rust

Op dit moment is er behoefte aan rust bij UTS. Dit stelt Pais-Statenlid Eugene Cleopa. Hij doet daarom in het belang van personeel en klanten van telecombedrijf UTS een verzoek aan de leden van de Raad van Commissarissen (RvC) die niet door de huidige regering zijn aangesteld, om de eer aan zichzelf te houden. “Ik wil benadrukken dat deze mensen niets verkeerds hebben gedaan. Maar het is nu tijd, in het belang van alle partijen bij UTS, dat er een RvC komt, die wel op de volledige steun van de regering kan rekenen. Ook moet er een einde komen aan de constante persoonlijke ruzie tussen vakbondsvoorzitter Emilio Brunken en UTS-directeur Paul de Geus. Dit is niet in het belang van het bedrijf.”

bron: Amigoe

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -