27 C
Willemstad
• vrijdag 1 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

SGTK stapt naar leden

HomeMediaSGTK stapt naar leden
Isla raffinaderij | Foto |  Bea Moedt
Isla raffinaderij | Foto | Bea Moedt

WILLEMSTAD — SGTK, de vakbond voor personeel van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, houdt aanstaande woensdag een algemene ledenvergadering. Dan wil het vakbondsbestuur horen hoe het nu verder moet met het conflict dat zij hebben met aannemersvereniging AAV.

Advertentie

De ledenvergadering komt nadat een poging van het Bureau Landsbemiddelaar om AAV en de SGTK op een lijn te krijgen was mislukt.
De SGTK dringt al enige tijd aan op uitbetaling van een verhoging van 3 procent die in de cao tussen beide partijen is overeengekomen. De cao gaat uit van een verhoging per 1 januari 2013 en andere per 1 januari volgend jaar.
Geen van deze verhogingen is uitbetaald.
AAV stelt dat pas kan worden uitbetaald als alle voorwaarden, vermeld in een protocol tussen AAV, SGTK, de overheid en de Isla- Raffinaderij zijn nagekomen.
Vorig jaar stapte de SGTK naar de rechter, die de AAV in het gelijk stelde op dit punt.
De bemiddelingspoging van vorige week vond plaats op initiatief van minister Jeanne- Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS).
Maar volgens SGTK-bestuurslid Hensley Harms is de bemiddelingspoging gestaakt omdat beide partijen op hun punt bleven staan.
Dit wordt bevestigd door AAV-directeur Mike Willem.

Ons standpunt is bekend. In het vonnis van vorig jaar is duidelijk vastgesteld dat uitbetaling niet kan plaatsvinden zolang niet aan alle voorwaarden is voldaan. Dat is nog steeds niet gebeurd.”

Verder blijft de vereniging vasthouden aan een vrijwaring voor de AAV.

Niet al onze leden hebben een relatie met de AAV, dus waarom moeten wij als vereniging worden gehouden aan deze cao?”

De vereniging heeft aangeven dat zij niet bereid is met SGTK om de tafel te zitten, zolang zij geen vrijwaring van SGTK heeft gekregen.
Geconfronteerd met deze situatie heeft de SGTK besloten om zijn leden te raadplegen over de volgende stappen om uit de huidige impasse te geraken.
De ledenvergadering vindt woensdag om vijf uur ‘s middags plaats in het Because Entertainment Center aan de Gosieweg.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties