32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 16:38

Laatste reacties

- Advertentie -

SGTK stapt naar leden

Isla raffinaderij | Foto |  Bea Moedt
Isla raffinaderij | Foto | Bea Moedt

WILLEMSTAD — SGTK, de vakbond voor personeel van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, houdt aanstaande woensdag een algemene ledenvergadering. Dan wil het vakbondsbestuur horen hoe het nu verder moet met het conflict dat zij hebben met aannemersvereniging AAV.

Advertentie

De ledenvergadering komt nadat een poging van het Bureau Landsbemiddelaar om AAV en de SGTK op een lijn te krijgen was mislukt.
De SGTK dringt al enige tijd aan op uitbetaling van een verhoging van 3 procent die in de cao tussen beide partijen is overeengekomen. De cao gaat uit van een verhoging per 1 januari 2013 en andere per 1 januari volgend jaar.
Geen van deze verhogingen is uitbetaald.
AAV stelt dat pas kan worden uitbetaald als alle voorwaarden, vermeld in een protocol tussen AAV, SGTK, de overheid en de Isla- Raffinaderij zijn nagekomen.
Vorig jaar stapte de SGTK naar de rechter, die de AAV in het gelijk stelde op dit punt.
De bemiddelingspoging van vorige week vond plaats op initiatief van minister Jeanne- Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS).
Maar volgens SGTK-bestuurslid Hensley Harms is de bemiddelingspoging gestaakt omdat beide partijen op hun punt bleven staan.
Dit wordt bevestigd door AAV-directeur Mike Willem.

Ons standpunt is bekend. In het vonnis van vorig jaar is duidelijk vastgesteld dat uitbetaling niet kan plaatsvinden zolang niet aan alle voorwaarden is voldaan. Dat is nog steeds niet gebeurd.”

- Advertentie -

Verder blijft de vereniging vasthouden aan een vrijwaring voor de AAV.

Niet al onze leden hebben een relatie met de AAV, dus waarom moeten wij als vereniging worden gehouden aan deze cao?”

De vereniging heeft aangeven dat zij niet bereid is met SGTK om de tafel te zitten, zolang zij geen vrijwaring van SGTK heeft gekregen.
Geconfronteerd met deze situatie heeft de SGTK besloten om zijn leden te raadplegen over de volgende stappen om uit de huidige impasse te geraken.
De ledenvergadering vindt woensdag om vijf uur ‘s middags plaats in het Because Entertainment Center aan de Gosieweg.

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -